Ispanijos krepšinio čempionate antradienį trečią pralaimėjimą patyrė „Barcelonos“ ekipa, namie turėjusi pripažinti Valensijos „Basket“ krepšininkų pranašumą – 90:100 (22:32, 29:19, 19:19, 20:30).

Tai jau antras pralaimėjimas iš eilės – praėjusią savaitę katalonai išvykoje neatsilaikė prieš vieną Eurolygos autsaiderių Vilerbano ASVEL. Jau tuomet Š. Jasikevičius negailėjo kritikos savo auklėtiniams kalbėdamas, kad ji buvo mažiau motyvuoti nei Prancūzijos ekipos žaidėjai.

„Dvikova su „Valencia“ mums buvo labai sunki. Tai ne ta reakcija, kokios laukėme po pralaimėtų rungtynių Eurolygoje, – Sport.es cituoja Šaro žodžius po rungtynių antradienį. – Akivaizdu, kad negalėjome psichologiškai nusiteikti rungtynėms su komanda, kuri žaidžia labai gerą krepšinį, ypač puolime. Žingsniu visur vėlavome ir nenusipelnėme pergalės. Dabar mums reikia žaibiškai pakeisti žaidimo dinamiką“.

Vienu iš kertinių dvikovos epizodų tapo Š. Jasikevičiaus paprašyta minutės pertraukėlė paskutinio ketvirčio metu, „Barcelonai“ atsiliekant 72:85. Strategas per savo paties paprašytą minutės pertraukėlę pasielgė neįprastai.

Jis tiesiog vaikščiojo šalia susibūrusių savo krepšininkų ir jiems neištarė nė vieno žodžio. Po šio epizodo jo auklėtiniams pavyko laimėti atkarpą 10:3 ir priartėti iki 82:88, bet galutinai perimti iniciatyvos „Barcelona“ nesugebėjo.


„Įprastai prisiimu atsakomybę už pralaimėjimus, nes aš ruošiu komandą taktiškai ir psichologiškai. Tačiau šįkart to nedarysiu, negaliu. Sunku kažką pakeisti, kai sakau vienus dalykus, o aikštėje žaidėjai daro priešingai, – piktinosi Šaras. – Tikėjausi kažkokios reakcijos po pralaimėjimo Vilerbane, tačiau jau pirmame kėlinyje leidome varžovams pelnyti 32 taškus... Ilgai gyvenome per gerai, ir tai dabar atsisuko prieš mus“.

Vienas iš „Barcelonos“ žaidėjų Adamas Hanga sakė, kad sunku kažką pakeisti, kai varžovai taip dominuoja puolime: „Turime galvoti apie paskutines dvejas rungtynes ir suvokti, kad patekome į duobę. Turime tinkamai sureaguoti, pakeisti dinamiką, kuria komanda gyvena nuo dvikovos su ASVEL“.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Penktadienį „Barcelona“ viešės Kaune, kur žais Eurolygos rungtynes su vietos „Žalgiriu“. Tai bus pirmasis Š. Jasikevičiaus vizitas „Žalgirio“ arenoje po to, kai jis vasarą apsisprendė palikti Lietuvos čempionų klubą ir persikelti į Ispaniją.

„Bus sudėtinga, nes žaisime su komanda, kuri pralaimi jau kelias rungtynes Eurolygoje ir sieks bet kokia kaina laimėti. Mes taip pat pralaimėjome, todėl tikimės pergalės Kaune“, – kalbėjo A. Hanga.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)