Kauniečiams pavyko neutralizuoti rezultatyviausią Eurolygos krepšininką Shane'ą Larkiną – vidutiniškai 21 tašką per rungtynes renkantis amerikietis Lietuvoje tenkinosi 6 taškais.

Vis dėlto Turkijos klubui ne problema rasti dublerių etatiniam lyderiui aikštėje, net ir nepaisant to, jog prognozuotas Adrieno Moermano sugrįžimas į aikštę po traumos Kaune taip ir neįvyko.

Šįkart „Anadolu Efes“ vežimą tempė buvęs žalgirietis Vasilije Micičius, Tiboras Pleissas (abu – po 18 taškų) ir Rodrigue Beaubois (16 taškų).

„Stengėmės atimti iš varžovų komandinį žaidimą ir priversti rungtyniauti individualiai. Bet jie susitvarkė, pavyzdžiui, R. Beaubois vien per pirmą kėlinį dešimt taškų sumetė“, – sakė Edgaras Ulanovas.

„Sh. Larkiną privertėme judėti į jo silpnąją pusę, mesti sunkius metimus. Bet baudė kiti, nemažai – R. Beaubois, T. Pleissas. Jis labai aukštas žaidėjas, sunku taip aukštai pasiekti. Taip pat po žaidimo du prieš du kartais mūsų aukštaūgis per daug nueidavo gynėjui į pagalbą, T. Pleissas gaudavo laisvės ir jam belikdavo užbaigti atakas. Jie pakankamai gerai sužaidė. „Anadolu Efes“ turi daug pulti mokančių žaidėjų: jei ne vienas, tai kitas padaro darbą“, – pridūrė Martinas Gebenas.

Tiesa, pernelyg graužtis dėl gynybos Lietuvos čempionams nėra prasmės: „Anadolu Efes“ taškų vidurkį jie ir taip nuleido 11 taškų.

Bet yra kitų nemalonių skaičių. Pavyzdžiui, kovą dėl atšokusių kamuolių „Žalgiris“ pralaimėjo 32:41.

„Nebuvome pakankamai atletiški kovodami dėl kamuolių. Gynybos rizikos kai kuriais atvejais pasiteisino, bet negalvojome, kad nusileisime varžovams „po lenta“. Varžovai mus labai baudė kovodami dėl atšokusių kamuolių puolime, be to, antroje pusėje dar šiek tiek užstrigome atakuodami“, – komentavo M. Gebenas.

Iki pertraukos 43 taškus pelnę šeimininkai per likusias 20 minučių jų surinko tik 25. Tačiau šįkart bent jau pusę rungtynių pavyko šokdinti iš vietų „Žalgirio“ areną efektingu ir efektyviu puolimu.

„Stengiamės žaisti greičiau, greičiau pereiti į ataką. Kai sekasi, tikrai gerai jaučiamės, manau, ir iš šono gražu pažiūrėti. Bet šitą dalyką reikia kontroliuoti, negalime su visais varžovais įsivelti į taškų lenktynes, nes nesame už visus talentingesni arba labiau patyrę“, – vertino E. Ulanovas.

Nepaisant garbingos kovos su vienais Eurolygos favoritų, „Žalgirio“ senbuvis nuo pagyrų savo komandai susilaikė.

„Nežinau, ar verstųsi liežuvis pasakyti, kad žengiame į priekį. Vis tiek nuotaikos nėra geros, toks blogas momentas, kai viską pralaimime“, – atsiduso E. Ulanovas.

Primename, kad kitas Eurolygos rungtynes Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai žais jau penktadienį išvykoje su Rimo Kurtinaičio Maskvos srities „Chimki“.

Aštuonias nesėkmes iš eilės patyręs „Žalgiris“ Eurolygoje paskutine 18-a vieta dalinasi su Sankt Peterburgo „Zenit“ (abu – 3/11).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)