Praėjusiame Eurolygos sezone vos 7 kartus kartus laimėjusi Stambulo ekipa „Žalgiriui'' nusileido abu kartus – Kaune pralaimėta 83:91, o „Sinan Erden Dome“ arenoje neatsilaikyta net 70:86.

Per vasarą „Anadolu Efes“ pasikeitė kardinaliai, o buvęs žalgirietis B. Motumas yra vienas iš vos kelių pasilikusių krepšininkų. Australas neabejoja, jog šis sezonas jo komandai bus daug sėkmingesnis.

„Anadolu Efes“ gretas papildė ne tik Vasilije Micičius, bet ir būrys buvusių NBA žaidėjų: Jamesas Andersonas, Shane'as Larkinas, Rodrigue'as Beaubois ir Tiboras Pleissas, o tokie ginklai, anot B. Motumo, net ir tokiai stipriai komandai kaip „Žalgiris“ sukels daug nemalonumų.

– Brockai, kokios tavo mintys prieš rungtynes su buvusia komanda?

– Bus sunku kaip visada. Jie žaidžia labai disciplinuotai, turi gerą trenerį. Žinau jų mentalitetą ir galimybes. Bus tikrai sudėtinga, pernai jų neįveikėme, jie žaidė finalo ketverte, tai stipri komanda, sirgalių laukia geros rungtynės.

– Kaip sutariate su kitais buvusiais žalgiriečiais Stambulo klube?

– Taip, smagu, kad čia turime kelis vaikinus, buvusius toje sistemoje. Esu dėl to laimingas.

– Ar ši „Anadolu Efes“ komanda yra visiškai kitokia nei praėjusį sezoną?

– Taip, žinoma. Ši komanda turi gerokai ilgesnį suolą. Dabar turime daug ginklų visose pozicijose. Tikiuosi, jog mums seksis daug geriau nei praėjusį sezoną.

– Kokie dar pokyčiai įvyko?

– Na, dabar turime naujų žaidėjų kiekvienoje pozicijoje. Pirmasis iššūkis buvo susižaisti: nors priešsezonis buvo ilgas, laiko susižaisti turėjome nedaug.

– Erginas Atamanas atvyko į komandą praėjusio sezono viduryje. Kaip komandai padeda tai, kad šiemet esate su juo nuo sezono starto?

– Taip, tai labai padeda. Turėjome gerą treniruočių stovyklą, kur išmokome trenerio puolimo ir gynybos sistemas. Kol kas mums sekasi gerai, tikimės, jog taip gerai žaisime ir toliau.

– Ką manai apie dabartinę „Žalgirio“ komandą?

– Jie vis dar turi tą patį branduolį. Išvyko tik keli svarbūs vyrukai: Vasilije ir Kevinas. Dabar atvyko neblogi naujokai, žinoma, jiems reikės šiek tiek laiko, bet galiausiai jie ko gero užkamšys dėl Vasilije ir Kevino išvykimo atsivėrusias spragas.

– Kas yra pavojingiausias „Žalgirio“ žaidėjas?

– „Žalgiris“ žaidžia labai gerą komandinį žaidimą. Sunku išskirti vieną žaidėją. Bet kuris iš jų gali sužaisti puikiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)