Maskvos srities „Chimki“ 83:84 ekipai pralaimėtose Eurolygos rungtynėse Š. Jasikevičiaus auklėtiniai padarė rekordinį šį sezoną klaidų kiekį – kamuolį prarado net 21 kartą. Palyginimui, trečiadienį Maskvoje per rungtynes su CSKA, kuriose prireikė ir pratęsimo, kauniečiai suklydo 11 sykių.

Būtent šis statistikos aspektas ir buvo vienas pagrindinių Š. Jasikevičiaus pasisakymo po mačo akcentų.

„Labai sunku laimėti rungtynes, kai prarandi 21 kamuolį. Taip pat buvo pernelyg daug nelogiškų sprendimų“ , – teigė Š. Jasikevičius.

„Apskritai tai buvo labai sunki savaitė, per tris dienas žaidėme antrą kartą ir vėl pralaimėjome. Tačiau aš kalbėsiu pozityviai. Esame arti geriausių Europos komandų, patys turime gerą kolektyvą, kuris dar nemoka laimėti. Esame gerame kelyje ir tikime savimi. Tikiuosi, kad pralaimėjimai komandai nekirs per galvą“, – pažymėjo jis.

Tiesa, netrukus treneris ištarė ir keletą kartesnių žodžių savo auklėtinių atžvilgiu, tačiau nuvylusių žaidėjų pavardes įvardinti vengė – skirtingai nei po rungtynių Maskvoje, kai apgailestavo negalintis įžiebti ugnelės Edgaro Ulanovo žaidime.

„Tie, kurie kreipia dėmesį į sisteminius dalykus – mano pastabas – eina į priekį, o kiti eina tik blogyn. Turiu dvylika žaidėjų su kuriais žaidžiu – ateis laikas ir mes surasime rotaciją, galbūt išgausiu iš žaidėjų tai, ko noriu. Dabar gerai žaidžiame tik 20-30 min, bet žaidžiant su Europos grandais to nepakanka. Viena pergalė gali įnešti daug gerų dalykų ir mes galime šokti į viršų, bet tos pergalės negalima laukti, negalima jos melsti. Reikia eiti ir pasiimti ją patiems. Pasiimti prieš prieš stipresnius varžovus, su kuriais žaidžiame kiekvieną savaitę“, – savo monologą tęsė Š. Jasikevičius.

Tuo metu paprašytas įvertinti antras sėkmingas iš eilės rungtynes sužaidusio Mariaus Grigonio žaidimą, žalgiriečių treneris pagyrų jam negailėjo.

„Kaip sakė treneris Pedro Martinezas, Marius yra žaidėjas su geru mentalitetu. Jis ateina ir nuoširdžiai treniruojasi visiškai nepaisydamas aplinkybių – kiek žaidė prieš tai, kaip žaidė.
LKL čempionate jis pasidarė vienas iš pagrindinių mūsų žaidėjų, pasidarė tokiu per porą savaičių.

Per porą savaičių mūsų specialybėje gali įvykti labai daug kas, ir įvyko geri dalykai – labai džiaugiuosi už Marių, jam niekas nebuvo duota, tačiau jis atėjo ir viską pasiėmė pats. O treneris žais su tais, kurie užsitarnauja“, – 13 taškų pelniusį ir daug darbo stabdant Aleksejų Švedą įdėjusį gynėją gyrė Šaras.

Tie, kurie kreipia dėmesį į sisteminius dalykus – mano pastabas – eina į priekį, o kiti eina tik blogyn. Turiu dvylika žaidėjų su kuriais žaidžiu – ateis laikas ir mes surasime rotaciją, galbūt išgausiu iš žaidėjų tai, ko noriu.
Šarūnas Jasikevičius

Apskritai Chimkų ekipos lyderis A. Švedas šiose rungtynėse vėl pasiekė sau įprastą taškų vidurkį Eurolygoje. Nors startavo vangokai (po dviejų kėlinių sąskaitoje teturėjo 8 taškus), mačą jis baigė su 25 taškais ir 10 rezultatyvių perdavimų, nors iš žaidimo tepataikė 8 iš 18 metimų.

Tačiau, pasak Šaro, ne šio žaidėjo individualus pasirodymas nulėmė rungtynių baigtį.

„Žinojome, kad Švedas įmes, jis tą ir padarė. Tačiau faktas, kad gintis prieš jį sudėtinga. Galbūt tik keletą kartų nereikėjo prasižengti. Taip, jis išmetė daug metimų, atliko pernelyg daug rezultatyvių perdavimų.

Bet tikrai nemanau, kad pralaimėjome dėl Švedo. Manau, kad mes puolėme nepaprastai blogai. Paradoksalu, kad prieš nuostabiai besigynusią CSKA komandą puolime žaidėme fantastiškai, nors jie ir keitėsi ginamaisiais, o šį kartą... Nėra ką ir kalbėti. Stabiliai kentėjome nuo klaidų“, – pažymėjo Š. Jasikevičius.

Po 8 rungtynių „Žalgiris“ lieka su trimis pergalėmis. Žalgiriečius turnyro lentelėje po šios savaitės aplenks trečią sykį laimėję svečiai iš Chimkų, tačiau anot Š. Jasikevičiaus, į pergalių ir pralaimėjimų balansą šiuo metu jis žiūri mažiausiai.

„Šiandien manęs nelabai jaudina situacija turnyro lentelėje. Jigalėjo būti geresnė, galėjo būti ir blogesnė. Jei atsiduosime komandinei sistemai, ji vėl galės būti geresnė. Aš pasakysiu, ką pasakiau ir žaidėjams. Esame arti pergalių, bet neaišku ar iki jų prieisime, nors tikrai esame netoli.

Šį vakarą buvo daug gerų dalykų, kurie sugriūdavo paskutinę akimirką. Atrodo, kad ginamės sėkmingai beveik iki pabaigos, bet tuomet prasižengiame arba bėgame iš kažkur šešių metrų atstumo blokuoti varžovo metimą. Viskas susideda. Aišku, šiandien pritrūko ir geresnio vadovavimo“, – situaciją komentavo žalgiriečių vedlys.

Eurolygos rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Real81119
2.Fenerbahče8166
3.CSKA8164
4.Anadolu Efes7249
5.AX Armani6325
6.Barcelona6324
7.Panathinaikos5418
8.Olympiakos547
9.Bayern4511
10.Žalgiris36-1
11.Baskonia36-6
12.Chimki36-11
13.Budučnost27-80
14.Gran Canaria27-95
15.Maccabi18-66
16.Daruššafaka18-124

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (275)