Turkijos žiniasklaida penktadienį paskelbė, kad su 43-ejų specialistu sutartį nutraukia Eurolygos autsaiderė Stambulo „Daruššafaka“ komanda.

Per 11 Eurolygos turų „Daruššafaka“ iškovojo vos 1 pergalę, vos 3 kartus per 8 rungtynes laimėjo ir Turkijos pirmenybėse.

Tokie rezultatai netenkino klubo vadovybės – po eilinio pralaimėjimo, ketvirtadienį patirto rungtynėse su Tel Avivo „Maccabi“, nuspręsta trenerį atleisti.

Penktadienį įvyks trenerio ir klubo vadovų susitikimas, po kurio apie atleidimą bus paskelbta oficialiai.

Realiausiu pretendentu perimti pareigas iš A. Čaki yra laikomas Ufukas Sarica, treniruojantis Turkijos nacionalinę rinktinę.

Prie „Daruššafaka“ ekipos vairo A. Čaki neišbuvo nė pusės sezono. Į Stambulo komandą jis persikėlė vasarą, postą perėmęs iš kur kas labiau patyrusio kolegos Davido Blatto.

Kaip jau minėjome, tai jau ketvirtasis trenerio atleidimas Eurolygos klubuose šį sezoną. Kiek anksčiau Tel Avivo „Maccabi“ atleido Neveną Spahiją, Vitorijos „Baskonia“ – Pedro Martinezą, o Las Palmo „Gran Canaria“ šią savaitę išsiskyrė su treneriu Salva Maldonado.

Pastarasis keitimas iš karto davė naudos. Pareigas iš S. Maldonado perėmęs ispanas Victoras Garcia su „Gran Canaria“ ketvirtadienio vakarą šventė pergalę Eurolygoje – ispanai išvykoje įveikė Milano „Olimpia Armani“ krepšininkus.

Tiek su „Daruššafaka“, tiek su „Gran Canaria“ žalgiriečiai rungtynes išvykoje žais gruodžio mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)