Trisdešimt policijos pareigūnų susirinko arenoje, kur juos pasitiko renginių metu čia nuolat budintys „Argus“ saugos tarnybos darbuotojai. Pareigūnams buvo aprodytos tribūnos, taip pat – ne tik visi oficialūs, bet ir ne visiems žinomi įėjimai į areną. Policija su saugos tarnybos pareigūnais aptarė ir suderino veiksmus galimų konfliktų atveju.

Mokymų metu buvo inscenizuotos riaušės ketvirtame arenos lygyje. Anot „Siemens“ arenos apsaugos vadovo Antano Jurgelėno, ši vieta pasirinktina neatsitiktinai – tai sunkiausiai pasiekiama ir toliausiai nuo visų arenos įėjimų nutolusi vieta.

„Pati situacija vyko realiomis sąlygomis. Dalis „Argus“ darbuotojų inscenizavo riaušininkus, kita dalis – apsaugos darbuotojus, kurie budėtų renginio metu, – apie mokymų eigą pasakoja jis. – Apsaugininkams nepavykus numalšinti riaušių buvo iškviesti policijos pareigūnai. Jų reakcijos laikas atvykti į toliausiai ir sunkiausiai pasiekiamą arenoje tašką iš įprastinio budėjimo posto arenos prieigose – 42 sekundės.“

A. Jurgelėnas sako, jog rudenį startuosiančiam naujam renginių sezonui, saugumą joje užtikrinantys žmonės ruošiasi itin atsakingai.

„Ne taip jau retai krepšinio rungtynių stebėti ir savo komandos palaikyti atvažiuoja aršiai nusiteikę sirgaliai, kurie gali sukelti grėsmę kitų, taikiai nusiteikusių žmonių saugumui, – pasakoja apsaugos vadovas. – Konfliktų atveju, jeigu arenoje dirbantiems saugos tarnybos darbuotojams kyla iššūkių numalšinti neramumus, į pagalbą yra pasitelkiami policijos pareigūnai. Jie renginių metu budi šalia arenos, o vienas iš pareigūnų stebi situaciją viduje – taip užtikrinama gera jų komunikacija ir žaibiškas reagavimas.“

Pasak A. Jurgelėno, svarbiausia tokiais atvejais, kad policijos pareigūnai ir arenos apsaugos darbuotojai būtų viena komanda.

„Geriausiai situacija yra suvaldoma tada, kai apsaugos darbuotojai padeda pareigūnams, o pareigūnai – apsaugos darbuotojams, – įsitikinęs jis. – Negali būti nesusikalbėjimų ar bandymų išsiaiškinti informaciją konflikto metu. Kilę neramumai gali būti išsprendžiami operatyviai tik tada, kai yra sklandžiai bendradarbiaujama.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)