Kaip pranešė Dalaso policijos pareigūnai, 37-erių A. Emmettas buvo nušautas ankstų pirmadienio rytą greta savo namų.

A. Emmettui atsisėdus į automobilį, prie jo prisiartino du vyrai. Vienas iš jų išsitraukė šaunamąjį ginklą.

Anot pareigūnų, tarp vyrų kilo trumpas konfliktas, kuris baigėsi šūviais. Juos paleidęs vyras iš įvykio vietos pasišalino.

Pareigūnus numeriu 911 iškvietė pro šalį ėjęs žmogus. Kūnas buvo nuvežtas į ligoninę, kur medikai netrukus konstatavo A. Emmetto mirtį.

Kokie buvo užpuolimo ir nužudymo motyvai, policija neatskleidžia.

A. Emmettas Lietuvoje žaidė 2006-2007 m. sezono pradžioje ir tuometinei Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipai vidutiniškai per Europos taurės rungtynes pelnė 10,4 taško ir atkovojo 3 kamuolius. Žiemą legionierius buvo atleistas.

Paskutinį sezoną A. Emmettas žaidė BIG3 trijulių lygoje, kur buvo vienas rezultatyviausių žaidėjų.

2019 metais jis pelnė 134 taškus ir buvo antras po Joe Johnsono.


„Mes esame priblokšti šio įvykio. Du sezonus Andre buvo mūsų šeimos nariu, iš jo veido niekada nedingdavo šypsena. Malonus jo bendravimo būdas, geraširdiškumas visuomet sukurdavo malonią atmosferą aplinkiniams. Gedime ir esame kartu su jo šeima ir draugais“, – oficialų pranešimą išplatino BIG3 lyga.

2004-ųjų NBA naujokų biržoje A. Emmettas 35-uoju šaukimu buvo pakviestas Sietlo „SuperSonics“ klubo, tačiau elitinėje pasaulio lygoje neįsitvirtino.

196 cm ūgio atakuojantis gynėjas vilkėjo Memfio „Grizzlies“ ir Bruklino „Nets“ komandų marškinėlius, bet iš viso NBA lygoje sužaidė vos 13 rungtynių.


Apskritai per karjerą A. Emmettas išmaišė visą pasaulį. Be JAV ir Lietuvos, jis žaidė Belgijos, Prancūzijos, Venesuelos, Kinijos, Puerto Riko, Japonijos, Libano, Filipinų krepšinio lygose.

Neseniai krepšininkas tapo tėvu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)