„Bus pokyčių. Jau tikrai žais Ignas Brazdeikis, patikrinsime mūsų aukštaūgius (Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas prie rinktinės turėtų prisijungti jau šį savaitgalį), kaip jie žaidžia su kontaktu, kaip penkis prieš penkis“, – apie rugpjūčio 7 dieną Alytuje vyksiančią antrąją draugišką dvikovą su tais pačiais estais kalbėjo K. Maksvytis.

Apie rungtynes Klaipėdoje Lietuvos krepšinio rinktinės treneris pernelyg nedaugžodžiavo: „Pirmos rungtynės parodo mūsų pasirengimo lygį. Manau, kad žaidėme neblogai – tris kėlinius laimėjome, ketvirtajame kėlinyje šiek tiek paleidome iniciatyvą. Pavyko pasitreniruoti, rotuoti visus žaidėjus, naujokams duoti laiko. Kaip sakoma, ir vilkas sotus, ir avis sveika. Iškovojome pergalę, bet ką taisyti tikrai yra. Padarysime tam tikras išvadas ir eisime toliau“, – sakė K. Maksvytis.

Žurnalistams pasiteiravus, kas labiausiai krito į akis, K. Maksvytis atsakė: „Pirmoje pusėje, patys matėte, puolime neatkovoti kamuoliai, labai daug antrų šansų, nemažai strigome užtvarose be kamuolio, galbūt tam skyrėme per mažai dėmesio ir varžovai ten susikurdavo pranašumus.

Gana blogai komunikavome ir tai reikėtų patobulinti. Kartais ir ne tuos žaidėjus atakavome. Taip, kad dar yra taisytinų dalykų, bet gerų dalykų šiandien buvo daugiau, nei blogų.“

Lietuvos rinktinės treneris negalėjo išskirti ir nė vieno savo puolimo organizatoriaus.

„Rokas Jokubaitis dar jaučiasi nejaukiai, nes vis dar turi žaisti su akiniais, tai riboja matymo lauką. Tikimės, kad po kiek laiko atsikratys ir bus laisvesnis. Kad nuvylė, negalėčiau sakyti, manau, kad visi įžaidėjai visai neblogai susitvarkė, bet taisytinų dalykų yra“, – dar kartą pabrėžė strategas.

Kalbėdamas apie „ketvirtojo numerio“ žaidėjus K. Maksvytis sakė: „Nieko naujo – jei norime labiau puolimo, yra Gytis Masiulis, jei norime gynybos – Donatas Tarolis, universalumo suteikia Eigirdas. Visi žaidėjai yra skirtingi. Į šią konkurencinę kovą dar įsijungs ir Mindaugas Kuzminskas. Žiūrėsime ir kaip komanda atrodys su mūsų aukštaūgiais.“

Likęs rinktinės tvarkaraštis

Prieš Europos čempionatą, startuosiantį rugsėjo 1 dieną, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės lauks dar 6 kontrolinės rungtynės:

  • rugpjūčio 7 d. (Alytuje) su Estija;
  • rugpjūčio 10 d. (Kaune) su Suomija;
  • rugpjūčio 11 d. (Vilniuje) su Suomija;
  • rugpjūčio 16 d. (išvykoje) su Ispanija;
  • rugpjūčio 18 d. (Vilniuje) su Ispanija;
  • rugpjūčio 19 d. (Vilniuje) su Nyderlandais.

Paskutinę rugpjūčio savaitę lietuvių dar lauks FIBA 2023 metų pasaulio čempionato atrankos mačai su Vengrija (rugpjūčio 24 d. išvykoje) ir Juodkalnija (rugpjūčio 27 d. Kaune).

Visas rinktinės kandidatų šešioliktukas (žaidėjas, klubas):

Arnas ButkevičiusKauno „Žalgiris“
Domantas SabonisSakramento „Kings“
Eigirdas ŽukauskasVilniaus „Wolves“
Donatas TarolisPodgoricos „Budučnost“
Gytis MasiulisVilniaus „Rytas“
Ignas BrazdeikisKauno „Žalgiris“
Jonas ValančiūnasNaujojo Orleano „Pelicans“
Kristupas ŽemaitisVilniaus „Wolves“
Laurynas BirutisKauno „Žalgiris“
Lukas LekavičiusKauno „Žalgiris“
Marius GrigonisAtėnų „Panathinaikos“
Martynas EchodasVilniaus „Rytas“
Mindaugas KuzminskasBe klubo
Rokas GiedraitisVitorijos „Baskonia“
Rokas JokubaitisBarselonos „FC Barcelona“
Tomas Dimšapraėjęs sezonas - Trevizo „NutriBullet“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją