Nepaisant to, kad mėnesio pabaigoje yra žadama atnaujinti NBA kovas, naujausias Kipro Serpausko pašnekovas šiuo metu vieši Lietuvoje. Stengiantis sumažinti dalyvių skaičių atnaujintoje NBA, M.Pociui buvo leista išvykti namo ir viską stebėti iš šono.

Profesionalaus krepšininko karjerą 2017-aisiais metais baigęs gynėjas iškart prisijungė prie NBA klubo organizacijos ir ten dirba iki šiol. Kaip sako pats 34-erių metų vilnietis, į NBA jis ėjo neturėdamas didelių tikslų.

„Jei atvirai, neturiu užsibrėžęs tikslų, kad būtinai turiu būti generalinis direktorius ir panašiai. Atėjau su labai nedidelėmis ambicijomis pažinti tą virtuvę, kiekvieną dieną tobulėti ir žengti į priekį. Ten pasaulis yra labai platus, ten gali augti ir niekada nebus taip, kad mokėsi viską“, – tinklalaidėje pasakojo triskart Lietuvos čempionas.

„Duke“ universitete studijavęs 196 centimetrų ūgio žaidėjas taip pat papasakojo ir apie prarastą šansą išmėginti jėgas NBA klubo stovykloje vasaros lygoje.

„Kai baiginėjosi „Žalgirio“ sezonas agentas sakė, kad yra susidomėjimo iš NBA, kad pasibaigus jam važiuosime ir žiūrėsime. Vis tik, visą sezoną žaidžiau su skausmais, man vis spaudė nugarą ir prireikė operacijos. Viskas nuplaukė“, – atgal į savo karjerą nusikėlė buvęs M.Pocius.

Prisimindamas laikus vilkint žaliai baltus marškinėlius, M.Pocius išskyrė istorijas apie tuometinio komandos trenerio Gintaro Krapiko parodytą dėmesį ir už jį užsiprašytą kosminę tuometinio komandos vadovo Vladimiro Romanovo išpirką.

„Romanovo laikais manimi domėjosi „Barcelona“ ir „Chimki“, klausė kokia būtų mano išpirka. Agentas pasidomėjo, paskambino ir sako 6 milijonai. Taip padedi ragelį ir galvoji, kad aš toje komandoje tikrai nebežaisiu, nes galvos, kad tikrai idiotas.

Jokios išpirkos nebuvo, čia tiesiog Romanovas tą dieną susigalvojo tokią sumą“, – su šypsena veide prisiminė „Žalgirio“ gerbėjų itin mėgtas žaidėjas.

#ŽalgirisOnAir tinklalaidėje su M.Pociumi kalbama:

apie situaciją Amerikoje, NBA sugrįžimą, darbo specifiką ir Artūrą Karnišovą (0:30);
apie gyvenimą ir žaidimą universitete, atsiradimą „Žalgiryje“ ir Lietuvos rinktinę (26:30);
apie Madrido „Real“, Erginą Atamaną ir sunkiausią sezoną Kaune (47:55);
apie Šarūną Jasikevičių, traumas ir socialinius tinklus (1:00:00);
„blic“ žaidimas (1:09:00);
žiūrovų klausimai (1:20:05).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)