Prieš laukiantį išbandymą su tokį pat pergalių ir pralaimėjimų santykį (3-3) Eurolygoje turinčiu Prancūzijos čempionų klubu su „Žalgiris TV“ kalbėjosi gynėjas Lukas Lekavičius.

„Viskas puikiai. Atskridome vakar, taip pat turėjome treniruotę Kaune. Ji buvo gan gera, visi buvo susikaupę, ypač po pralaimėjimo prieš „Rytą“. Atidavėme visas jėgas treniruotėse, pasitreniravome dar šįryt ir, manau, kad esame pasiruošę vakarui“, – tvirtino gynėjas.

ASVEL rungtynes namuose su „Žalgiriu“ pasitinka su dviejų iš eilės pergalių serija. Penktajame ture namuose T.J.Parkerio treniruojama ekipa nušlavė Vitorijos „Baskonia“ (87:61), o praėjusią savaitę, kaip ir žalgiriečiai, išlipo iš gilios duobės rungtynėse, bei Bolonijoje patiesė Sergio Scariolo treniruojamą „Virtus“ klubą (84:79).

„Eurolygoje visos komandos stiprios. Jie ypač geroje formoje žaidžiant namuose, tokioje mažoje arenoje, kur yra gan daug triukšmo. Aišku, kad bus sunku, bet stengsimės iškovoti pirmąją pergalę išvykoje“, – apie varžovų gerą atkarpą Eurolygoje kalbėjo L. Lekavičius.

Šią vasarą po 13 metų pertraukos rungtyniauti į Prancūziją sugrįžo vienas geriausių visų laikų Eurolygos gynėjų Nando De Colo. Prisijungęs prie ASVEL, prancūzas iškart tapo rezultatyviausiu ekipos žaidėju turnyre (13 tšk.).

„Jis – labai protingas krepšininkas. Turėsime būti susikoncentravusiems ties juo, jis puikiai skaito žaidimą, gerai skirsto kamuolius, gerai atakuoja, o komandoje turi labai daug laisvės. Manau, kad tai bus mūsų svarbiausias uždavinys – kiek galima labiau jį sustabdyti“, – kalbėjo žalgirietis.

Naudingiausiai Eurolygoje ASVEL klube rungtyniauja 221 cm ūgio bokštas Youssoupha Fallas. Vidurio puolėjas įmeta po 11,7 taško, atkovoja po 8,5 kamuolio (2 vieta turnyre) ir renka po 16,3 naudingumo balo.

L.Lekavičiaus nuomone, varžovų aukštaūgį reikės varginti gynyboje, siekiant kaip įmanoma labiau neutralizuoti jo grėsmę.

„Vienas iš rungtynių planų tikrai bus jo atakavimas. Jis – aukštas žaidėjas, gali pridaryti mums daug problemų puolime su savo ūgiu, atkovotais kamuoliais po mūsų lenta. Turėsime jį išvarginti gynyboje, atakuoti jį ir stengtis išnaudoti jo minusus gynyboje“, – apie vieną varžovų lyderių mintimis dalijosi L.Lekavičius.

Eurolygoje po 6 turų 3 pergales turinti ASVEL ekipa užima paskutinę vietą pagal puolimo reitingo rezultatą, tačiau fiksuoja priešingą vaizdą gynyboje ir gali pasigirti 2-ąja vieta gynybos reitingo klasifikacijoje.

„Mūsų pliusas irgi yra gera gynyba, ypač, kai žaidžiame namuose, ginamės gerai. Išvykose – kiek prasčiau, turime su tu susitvarkyti. Taip, ASVEL žaidėjai turi daug fiziškumo, gerai ginasi. Mes irgi turime gerų gynėjų. Pamatysime, kokios bus rungtynės“, – aiškino L. Lekavičius.

Kauno „Žalgirio“ ir Vilerbano ASVEL rungtynės prasidės ketvirtadienį 22.00 val. Lietuvos laiku

.


Standings provided by Sofascore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją