Šeimininkams neprireikė nė penkių minučių, ir jie jau buvo tašku priekyje (59:58).

Galiausiai sirgalių tribūnas įaudrinę „Chimki“ krepšininkai savo šanso nebepaleido ir iškovojo pergalę 74:64.

Su lietuvių treneriu persigrupuojanti Maskvos srities ekipa nutraukė trijų nesėkmių seriją iš eilės bei pagal pergalių ir pralaimėjimų balansą (8-13) susilygino su Kauno „Žalgiriu“.

Be to, tai pirmasis R. Kurtinaičio taškas Eurolygoje šiam sugrįžus į Maskvą.

Mačo pabaigoje turėjome solidžią persvarą, turint omeny tai, kokio stiliaus vyko rungtynės. Aš manau, kad tai nebuvo atsitiktinumas, o gražiai pelnyta pergalė.
Rimas Kurtinaitis

„Visų pirma, labai gerai sukovojome gynyboje, tai mūsų raktas į pergalę, ypač ketvirtame kėlinyje. Pirmoje mačo pusėje turėjome bėdų dėl atkovotų kamuolių, nes „Žalgiris“ sugriebė 9 kamuolius po mūsų krepšiu.

Net nežiūrint į šią statistiką, mes du kėlinius baigėme su taško deficitu.

Buvome pasiruošę visas 40 minučių kovoti. Žinome, ar plius, ar minus 20, „Žalgiris“ kovoja iki galo. Tam buvome nusiteikę ir mums pavyko laimėti”, – po rungtynių kalbėjo Rimas Kurtinaitis.

– Kas leido atsitiesti po trečio kėlinio, ne tik pavyti, bet ir rungtynių pabaigoje tvirtai iškovoti pergalę?, – krepšinis.lt paklausė Rimo Kurtinaičio.

– Paprasčiausiai nesulūžome ir mūsų komanda nėra iš tų, kuri subyrėtų. Prieš lemiamą kėlinuką vyrams paaiškinau, kad reikia per minutę atkovoti po tašką. Nėra nieko sudėtingo. Ataka po atakos, po sėkmingos gynybos mums tai pavyko.

Laimėjome truputį ir daugiau, mačo pabaigoje turėjome solidžią persvarą, turint omeny tai, kokio stiliaus vyko rungtynės. Aš manau, kad tai nebuvo atsitiktinumas, o gražiai pelnyta pergalė.

Gal prieš mane Georgios Bartzokas jų kartu aikštėje nenaudojo, aš iškart įžvelgiau, kad jie gali žaisti kartu. Tas mums padėjo.
Rimas Kurtinaitis

– Tai, kad puikiai žinojote „Žalgirio“ silpnąsias vietas, padėjo šiame mače? Ar Šarūnas Jasikevičius buvo sugalvojęs kažką naujo?

– Labai padėjo. Aišku, mes galime keisti gynybos sistemas, bet ta, kuria remiamės, mums tiko kovai su „Žalgiriu“. Šarūnas žino, kaip mes žaidžiame, ir tam buvo pasiruošęs.

Bet mums pavyko gerai apsiginti, sugriauti tas pozicines „Žalgirio“ atakas. Taip, praleidome tritaškių, bet mūsų tikslas buvo susispausti baudos aikštelėje ir neleisti varžovams mesti iš po krepšio.

Su puolimu – viskas tvarkoje, vyrai neblogi, mato vienas kitą. Turiu išskirti Jordaną Mickey, Malcolmą Thomasą. Abu tokie mobilūs 4-5 numeriai.

Gal prieš mane Georgios Bartzokas jų kartu aikštėje nenaudojo, aš iškart įžvelgiau, kad jie gali žaisti kartu. Tas mums padėjo.

– Ką pasakėte treneriui Šarūnui Jasikevičiui po rungtynių?

– Ką mes treneriai galime vienas kitam pasakyti? Palinkėjau sėkmės.

Gyvenimas taip suveda, kad...

– Rimai, sakyk paprastai: krepšinis – ne seksas (sufleravo R. Kurtinaičio asistentas Robertas Kuncaitis).

– ...turi kovoti vienas prieš kitą. Toks mūsų trenerių gyvenimas. Iš vienos pusės ir gaila, kad „Žalgiris“ pralaimėjo, bet tokia situacija.

Viskas dar „Žalgirio“ rankose. Mūsų situacija tokia pati, stovime greta turnyro lentelėje, reikia kautis ir kabintis, nes tiek jie, tiek mes dar turime šansų prasibrauti į aštuntuką.

Su Šaru esame kolegos, palinkėjau sėkmės, jis man palinkėjo sėkmės. Taip ir išsiskyrėme.
Rimas Kurtinaitis

– Kaip emociškai jums svarbi ši pergalė? Ko gero, dingo tam tikra įtampa po praėjusios savaitės, kai pralaimėta Miuncheno „Bayern“?

– Na, kokia čia įtampa. Esu ne kartą sakęs, kad nėra paprasta.

Į „Panathinaikos“ atėjo treneris iš JAV, Rickas Pitino, turintis NBA patirties. Ir ką, stebuklų nėra. Nėra lengva žaisti kas dvi dienas. Negali kažko savo įnešti. Turi po mažą detalę klijuoti.

Įdirbio, laiko treniruotėms nėra. Turi žaidėjus sutelkti, motyvuoti, pabandyti sumažinti klaidų skaičių, priversti geriau kovoti dėl kamuolių, tai šiandien mums pavyko. Tie maži niuansai susideda į didelį dalyką.

O šiaip – kokia čia įtampa. Ar žaidi prieš didelę komandą, ar prieš mažą. Mes puikiai žinome, kaip sunku Eurolygos komandoms žaisti prieš „Žalgirį“.

Jau minėjau, kad „Žalgiris“ žaidžia labai solidžiai, tik mums pavyko išmušti šį vakarą iš vėžių, keitėsi gynyboje visi penki krepšininkai, pavykdavo sugriauti pozicinį žaidimą.

Tada reikia naudoti žaidėjų individualų meistriškumą, to šiandien „Žalgiriui“ pritrūko.

Su Šaru esame kolegos, palinkėjau sėkmės, jis man palinkėjo sėkmės. Taip ir išsiskyrėme.

– Prieš trejus metus Eurolygoje taip pat laimėjote prieš „Žalgirį“, kuri pergalė saldesnė: ši tik jums atvykus į „Chimki, ar ta solidi, kai nepalikote jokių vilčių svečiams iš Kauno?

– Tada Šarūnas tik pradėjo vadovauti „Žalgiriui“. Jis buvo tokioje pat situacijoje, kaip aš: negalėjo iš esmės kažko labai pakeisti. Be to, tuo metu „Žalgirio“ komplektacija nebuvo tokia stipri kaip dabar. Mes tada turėjome labai stiprią komandą. Gal tame sezone nepasisekė keliose rungtynėse, bet su „Žalgiriu“ sužaidėme gražiai.

Visos pergalės saldžios. Nėra saldžiau laimėti prieš vieną ar prieš kitą.

Laimime prieš CSKA – džiaugiamės, ne daug kas laimi prieš juos. Įveikiame „Žalgirį“, džiaugiamės, juk pernai Kauno ekipa buvo trečia Eurolygoje.

Žaisime svečiuose dabar prieš „Budučnost“, taip pat džiaugsimės.

Kitą savaitę vasario 7 d. Kauno „Žalgiris“ svečiuose susitiks su „Barcelona“ krepšininkais, Maskvos srities „Chimki“ keliaus į Podgoricą: akistata su „Budučnost“.

Eurolygos rikiuotė įpusėjus XXI turui (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1.Fenerbahče183193
2.Real164203
3.CSKA155100
4.Anadolu137107
5.Barcelona12933
6.Olympiakos12930
7.Bayern1110-20
8.Baskonia101134
9.Armani Olimpia91115
10.Maccabi912-20
11.Panathinaikos812-43
12.Žalgiris813-38
13.Chimki813-42
14.Gran Canaria614-177
15.Budučnost614-179
16.Daruššafaka317-196


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)