„Real” sekmadienį po paskutinių sekundžių dramos 79:78 įveikė Pirėjo „Olympiakos” ir vienuoliktą kartą tapo Eurolygos čempionais.

12 taškų finale pelnęs kroatas Mario Hezonja po paskutinio netaiklaus varžovų metimo švęsti nuskubėjo pas prancūzą Guerschoną Yabusele.

„Tu pakeitei mūsų sezoną, brolau. Tu supranti, apie ką aš. Tai dėl tavęs”, – puolęs jam į glėbį šaukė M. Hezonja.

Kroatas kalbėjo apie muštynes, įsiplieskusias antrose ketvirtfinalio serijos rungtynėse tarp „Real” ir Belgrado „Partizan”. Jų metų G. Yabusele ant žemės sviedė varžovą ir sulaukė penkių rungtynių diskvalifikacijos – todėl turėjo praleisti ir finalo ketverto varžybas.

Po muštynių Eurolyga dviems mačams diskvalifikavo ir „Partizan” lyderį Keviną Punterį – tai buvo lyg šviežio oro gurkšnis „Real”, kuris pralaimėjo abejas namų rungtynes ir prieš vykdamas į Serbiją atsiliko 0:2.

Be lyderio likęs „Partizan” dukart klupo namie, o lemiame mače iššvaistė 16 taškų pranašumą ir „Real” laimėjo seriją 3:2.

Ispanijos grandas tapo pirmuoju klubu Eurolygos istorijoje, kuriam pavyko laimėti seriją atsiliekant 0:2.

Šią situaciją vėliau pakomentavo ir pats K. Punteris. Gynėjas teigė turintis atsargiai rinkti žodžius.

„Žinoma, kad galvojau apie tą seriją ir viską, kas įvyko. Tikrai buvo skaudu ir labai asmeniška. Visi tą supranta. Galvojau apie tai kelias dienas, niekaip negalėjau išmesti to iš galvos. Dabar viskas baigta. Judėkime pirmyn”, – kalbėjo amerikietis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją