Šarūnas Jasikevičius prieš antrąją dvikovos dalį trumpame TV komentare akcentavo savo auklėtinių gynybą bei būtinybę vengti lengvų taškų.

Tačiau po pertraukos Katalonijos ekipa sustojo, deficitą ištirpdžiusi „Real“ sparčiai rinko taškus ir trečią kėlinį laimėjo net 26:11.

Įpusėjus lemiamam ketvirčiui „Real“ atitrūko 68:61. Nicolos Laprovittolos tritaškių ir fantastiškas rungtynes žaidusio Nikola Mirotičiaus taškų dėka „Barca“ išlygino rezultatą 75:75, tačiau krepšinio didmeistrių partijoje tikslesnius ėjimus rado „Real“ – 86:83.

„Barcelonos“ negelbėjo ir neįtikėtinas N. Mirotičiaus pasirodymas: ekipos lyderis kartojo savo naudingumo balų rekordą (39), pelnė 26 taškus, atkovojo 12 kamuolių, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius ir kartą suklydo.

Galbūt tai skaudžiausias, esminius komandos trūkumus priminęs Š. Jasikevičiaus pralaimėjimas nuo tada, kai lietuvis vadovauja „Barcelonos“ komandai.

„Pasigedau dėmesio detalėms. Daug dalykų, kuriuos privalėjome padaryti – nepadarėme. Labai sunku suprasti, kuomet finalo ketverto treneris eina į ilgąją pertrauką pirmaudamas 11 taškų ir žaidėjams sako, kad blogai žaidžiame.

Būtent tokia buvo mano kalba po pirmosios rungtynių pusės. Galiausiai varžovai pradėjo pataikyti. Jei nori žaisti finale, negali praleisti 52 taškų antroje dvikovos pusėje.

Nežinau. Pasigedau papildomo profesionalumo ir tiesiog pasiaukojimo. Jokių abejonių, tai yra didžiulis nusivylimas mums. Manau, kad esame geresnė komanda, bet nežaisime finale, tokia yra realybė“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Strategas teigė, jog „Real“ gynėjo Nigelio Williams-Gosso trauma rungtynių plano nekeitė. Starto penkete dvikovą pradėjęs „Real“ krepšininkas spėjo sužaisti vos 52 sekundes.

„Gaila dėl jo, bet ruošėmės labiau žaisti prieš Sergio Llullą, Fabieną Causerą bei Adamą Hangą. Šie žaidėjai pastaruoju metu buvo geriausi Madride. Ypač S. Llullą, jį kažkiek ir pristabdėme, bet iššovė kiti žaidėjai. Ir Vincentas Poirier gerai sužaidė, ir, aišku, Guerschonas Yabusele. Tačiau vis dėlto labai daug nepadarytų dalykų, keli neatkovoti kamuoliai, laiku neprasižengta“, – teigė Š. Jasikevičius.

Strategas taip pat buvo paklaustas apie Roką Jokubaitį ir jo vaidmenį rungtynėse, kuriose gynėjas iš Lietuvos žaidė 10 minučių, pelnė 4 taškus ir surinko 6 naudingumo balus.

„Jis gavo savo minutes, viskas yra tvarkoje. Klausykite, tai finalo ketvertas. Reikia suprasti, jog čia žaidžia dideli vyrukai ir situaciją gali keisti tam tikri „X-faktoriai“. Rokas davė tai, ką ir galėjo duoti tokiose rungtynėse“, – paaiškino Š. Jasikevičius.

Katalonijos ekipos vedlys priminė, jog jam vadovaujant per dvejus metus „Barca“ taip ir neišlavino „žudikės“ instinkto.

„Per dvejus metus, kuomet esu šioje komandoje, mes kalbame apie „žudiko“ instinktą. Nė vienos serijos nesugebėjome užbaigti be nuostolių, išskyrus pernai ACB lygos finalo seriją prieš „Real“.

Mes esame pralaimėję daug lemiamų rungtynių. Pralaimėjimai Badalonoje, Tenerifėje, penkerios rungtynės su „Zenit“... Nesame žudikai. Ta pati dainelė, kurią traukiu, jau esu kalbėjęs apie tai Katalonijoje. Man tą sunku priimti“, – neslėpė Š. Jasikevičius.

Savo ruožtu „Real“ strategas Pablo Laso teigė, kad laimėjo žaidėjų pastangomis.

„Žaidėme prieš puikią komandą. Antrame ketvirtyje trys ar keturios prastos minutės mus „nužudė“, „Barca“ greitai susikrovė 10 taškų persvarą. Tačiau solidžiai žaidėme pirmą, trečią ir ketvirtą ketvirčius, – kalbėjo jis. – Esu patenkintas, kad žaidėjai laikėsi žaidimo plano. Jei įpusėjus rungtynėms kažkas pagalvojo, kad tai jau pabaiga, mes sugebėjome išlikti. Kovojome tiek puolime, tiek gynyboje ir ieškojome geriausių progų abejose aikštės pusėse.“

Prieš Eurolygos pusfinalį „Barcelona“ prieš principinius varžovus pergales šventė visuose frontuose, pradedant ACB lyga, Karaliaus taurės finalu, baigiant Eurolygos kovomis – iš viso penkios pergalės paeiliui. Vis dėlto šįkart pratęsti šios serijos nepavyko.

Š. Jasikevičiaus auklėtiniai Eurolygos finalo ketverto turnyrą baigs šeštadienį, kur dėl trečios vietos (17 val.) susigrums su Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkais. Didžiajame finale (20 val.) žais titulą ginanti Stambulo „Anadolu Efes“ ir Madrido „Real“.

Į Eurolygos finalą Belgrade ketvirtadienio vakarą pirmoji prasibrovė Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa. Čempionės titulą ginsianti Ergino Atamano kariauna pirmajame finalo ketverto turnyro pusfinalyje ant menčių paguldė Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkus – 77:74. Beveik sulig finalo sirena šaltakraujišką tritaškį realizavo Vasilije Micičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)