Balandžio 27-oji. Belgrado „Partizan“ netikėtai talžo Madrido „Real“ jų pačių tvirtovėje 89:71 ir ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių veržiasi į priekį 2-0. Rungtynių pabaigoje Sergio Llullas apimtas emocijų nesportiškai prasižengia prieš Keviną Punterį ir išprovokuoja muštynes, į kurias įsitraukę beveik visi abiejų komandų krepšininkai sukelia bene didžiausią skandalą Eurolygos istorijoje.

Gegužės 21-oji. „Real“ komanda – antrus metus iš eilės Eurolygos finale. Net ir po to, kai antrasis mačas su „Partizan“ dėl muštynių buvo nutrauktas, o pagrindiniai „Real“ mušeikos – diskvalifikuoti, Madrido ekipa sugebėjo laimėti du trilerius Belgrade ir išplėšę lemiamą mačą eliminuoti serbus namuose. Su tuo pačiu užsivedimu jie atvyko ir į Kauną, kur pusfinalyje penktadienį jie eliminavo „Barceloną“.

„Po tokios nepalankios situacijos ketvirtfinalyje, daugeliui buvo neįsivaizduojama, kad mes galime išsikapstyti. Bet aš savo komanda tikėjau visada. Po dviejų pralaimėjimų prieš „Partizan“ supratome, kad pralaimėjimų limitas išnaudotas, daugiau šį sezoną klupti negalime. Kiekvienas rungtynes nuo tada žaidžiame kaip finalą. Sekmadienio finalas – paskutinis“, – sakė Ch. Mateo.

„Labai svarbu yra tai, kad žaisdami tiek daug finalų, turime žaidėjų, kurie puikiai žino, kaip tuos finalus reikia žaisti. Taip toli nuėjome todėl, nes susidūrę su sunkumais išlikome kartu, kentėjome kartu ir kartu buvome tokie geri, kokie tik galime būti. Kai visos aplinkybės bvo prieš mus, tikėjimas savimi padarė mus stipresniais“, – pridūrė pernai „Real“ vairą iš Pablo Laso perėmęs specialistas.

Negalint rungtyniauti diskvalifikuotam Guerschonui Yabusele ir traumuotiems Gabrieliui Deckui bei Vincentui Poirier, pasitempti turėjo „Real“ veteranai. Pirmais smuikais vėl griežia Sergio Llullas, Sergio Rodriguezas ir Rudy Fernandezas, o sėkmingai jiems talkina ir dar vienas patyręs vilkas Adamas Hanga.

Pirmuose dvejuose mačuose su „Partizan“ vengras žaidė 6, 7 minutes, kituose – 20, 20 ir 14. Pusfinalyje ant parketo jis praleido 19 minučių.

„Antrosios rungtynės prieš „Partizan“ pakeitė viską. Taip, mes buvome gera komanda ir iki tol, šį sezoną įveikėme būrį pajėgių komandų ir reguliarųjį sezoną baigėme stipriausiųjų ketverte, tačiau sprogus emocijoms ketvirtfinalyje supratome, kad turime pasikeisti. Keitėme tiek nusiteikimą, tiek žaidimą, o tai leido atsispirti nuo dugno“, – sakė 34-erių A. Hanga, trečiajame mače su „Partizan“ pelnęs 15 taškų ir taip fiksavęs savo sezono rekordą.

Adam Hanga

Pasak Madrido ekipos atstovų, „Partizan“ sudavė „Real“ krepšininkams skaudžius smūgius tiek tiesiogine, tiek netiesiogine prasme. Tiek dėl rezultatų, tiek dėl muštynių sugėdinti „Real“ privalėjo reabilituotis – prieš gerbėjus, prieš krepšinio bendruomenę, prieš pačius save. Ch. Mateo mušeikas pavertė žmonėmis, galinčiais būti pavyzdžiu kitiems.

„Ta serija buvo vienas didelis spyris į užpakalį, o didžiausią spyrį į užpakalį gauni tuomet, kai supranti, kad kiekvienas pralaimėjimas yra pasitraukimas iš turnyro. Tuomet kiekvienos rungtynės yra finalas. Tuomet negali būti jokių pasisaugojimų, kiekvieną kartą palieki aikštėje viską, nes kiekvieną kartą žaidi dėl išlikimo“, – „Delfi“ sakė A. Hanga.

„Ši komanda turi kovos dvasią, mūšio dvasią, mes visada norime daugiau. Krepšinis turi vertybes, krepšininkai supranta, kad daugeliui jie yra pavyzdys. Būtent rodydami pavyzdį ir kylame į viršų – rodome, kaip tikėti savimi ir nepasiduoti, kai niekas tavęs nelaiko nugalėtoju“, – kalbėjo Ch. Mateo.

Šarūnas Jasikevičius, Chus Mateo

„Real“ strategas tikisi, kad jo komandos žygis link viršūnės įkvėps žmones, kurie savo savo gyvenimuose mato daugiau tamsos nei šviesos.

„Pralaiminėdami ketvirtfinalio seriją 0-2 atsidūrėme labai tamsioje vietoje. Tačiau išvydę tamsą pradėjome siekti šviesos. Mes sureagavome ir pradėjome rungtyniauti kaip komanda. Labiausiai augi tada, kai išgyveni blogus momentus, taip nutiko ir mums.

Tai yra gyvenimo atspindys. Kai tu patiri kančias, tu turi reaguoti. Kaip ir minėjau, buvome tamsoje, tačiau tik pažinęs tamsą gali matyti šviesą. Jei viskas sekasi gerai, tu negauni pamokų, tuomet tu nemoki elgtis sunkiose situacijose“, – bendraudamas su „Delfi“ teigė Ch. Mateo.

Pasak trenerio, Eurolygos finalo ketverte Kaune bene didžiausia „Real“ stiprybė yra ta, kad krepšininkai mėgaujasi būdami šios komandos dalimi.

„Šį sezoną patyrėme daug sunkių momentų, daug traumų, daug įvairių kitų nesklandumų. Tačiau visa tai mus užgrūdino. Dabar einame į priekį, nes mėgaujamės krepšiniu, savo žaidimu ir vienas kitu. Ši komanda dirba išvien ir dirba labai sunkiai, aš labai ja didžiuojuosi. Ši komanda nusipelnė būti čempione“, – kalbėjo Ch. Mateo.

„Real“ vienuoliktą kartą tapti stipriausia Europos krepšinio komanda sieks sekmadienį 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją