Sėdėdamas greta trenerio Sergio Scariolo pravirko 35-erių Ispanijos krepšinio veteranas Franas Vazquezas.

209 cm ūgio krepšininkas dėkojo strategui už vėl suteiktą galimybę apsivilkti rinktinės marškinėlius – ginantį šalies garbę vidurio puolėją galėjo pamatyti šešiametis jo sūnus, taip pat dalyvavęs spaudos konferencijoje.

Paskutinį sykį aukštaūgis Ispanijai atstovavo dar 2010-ųjų pasaulio čempionate, o šį kartą vėl sulaukė kvietimo į nacionalinės rinktinės stovyklą.

Tokia situacija susiklostė FIBA organizacijai pakeitus atrankos į planetos pirmenybes sistemą – Ispanijos rinktinė per visus tris „langus“ vertėsi be ryškiausių savo žvaigždžių, tačiau tikslą laimėti visas šešerias rungtynes pasiekė ir su mažiau žinomais žaidėjais.

Paskutinėse rungtynėse ispanai 80:60 sutriuškino Baltarusiją, o veteranas F. Vazquezas buvo naudingiausias komandoje – pelnė 9 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 15 efektyvumo balų.

„Sunku susivaldyti. Buvo trys puikūs atrankos ciklo etapai. Dėkoju Sergio, kuris įkalbėjo mane vėl sužaisti už rinktinę – tai buvo nepaprastas potyris. Ir didžiuojuosi, kad mano sūnelis galėjo pamatyti tėvą žaidžiantį Ispanijos rinktinėje“, – tramdydamas ašaras kalbėjo Tenerifės „Iberostar“ aukštaūgis.

„Mėgavausi sugrįžimu ir žaidimu rinktinėje nuo pirmos iki paskutinės dienos. Tikrai neuždarau jokių durų, esu čia, mes turime nuostabų kolektyvą ir žmogų, į kurio petį galime atsiremti. Tai Sergio, kuris komandą vers ir į tolesnes pergales“, – treneriui iš Italijos dėkojo F. Vazquezas, kuris kadaise jau buvo pareiškęs niekada nebežaisiantis rinktinėje, o neseniai apskritai galvojo apie profesionalo karjeros pabaigą.

Ispanijos rinktinė pasaulio čempionato atranką tęs naujai suformuotoje I grupėje, kurioje po du kartus žais su Turkijos, Latvijos ir Ukrainos komandomis.

Anksčiau ispanai po du kartus nugalėjo slovėnus, juodkalniečius ir baltarusius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)