Sėkmingai rungtyniavęs ir 17 taškų surinkęs Paulius Jankūnas rūbinėje bendraudamas su žurnalistais pabrėžė, kad pergalę nulėmė prisitaikymas prie kieto varžovų žaidimo. Kapitonas patikino, jog jėgų po šio mačo liko ir principinei sekmadienio akistatai su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

„Susitikome su labai stipriai po krepšiu žaidžiančia komanda. Labai daug kontakto, labai daug fizinės kovos, pirmajame kėlinyje mes neatsakėme tuo pačiu, bet vėliau davėme tą kovą ir išlyginome žaidimą. Tai leido pasiekti pergalę.

Ketvirtajame kėlinyje varžovai galbūt prisitaikė prie mūsų agresyvios gynybos ir taip gavo progas išmesti metimus, o jie turi tikrai gerų metikų. Jie negalėjo tris kėlinius žaisti ir nepataikyti į krepšį.

Iki sekmadienio yra laiko ir atsipūsti, ir pasitreniruoti. Kai žadi su „Lietuvos rytu“, nereikia ieškoti, yra jėgų ar nėra. Toje akistatoje visuomet būna daug emocijų, ypač prie savų fanų negali būti kalbos apie nebuvimą pasiruošus 100 procentų. Nebus lengviau nei buvo su „Panathinaikos“ ekipa“, – sakė P. Jankūnas.

Trečiajame kėlinyje 33-ejų krepšininkas perėmė iš varžovų kamuolį bei tarsi jaunuolis perbėgo visą aikštę ir pats užbaigė kontraataką taikliu metimu iš po krepšio. Greitį pademonstravęs veteranas patraukė per dantį greta jo pokštavusį Artūrą Milaknį, kuris siūlė šį momentą paskelbti gražiausiu Eurolygos savaitės epizodu.

„Galiu pasakyti tik tiek: dar nesu matęs, kad Artūras Milaknis taip būtų nubėgęs į greitą puolimą, kaip šiandien pavyko man“, – juokavo P. Jankūnas, po kurio replikos, anot paties A. Milaknio, nuščiuvo net Kauno sporto halė.

Tuo metu Edgaras Ulanovas po pergalės džiaugėsi, kad žalgiriečiams pavyko trečiajame kėlinyje susikrauti didelę 17 taškų persvarą, kuri leido nesudegti ketvirtajame kėlinyje. Puolėjas pažymėjo, kad žalgiriečiams būtina keisti savo žaidimą rungtynių pradžiose.

„Šiandien labai džiaugiamės, bet sezonas laukia ilgas, su daug sunkių rungtynių. Eilę rungtynių mes pradedame labai prastai. Šiandien pradėjome žaisti tik tada, kai mus pradėjo lupti agresyviai į vieną vietą – tai kovoje dėl atšokusių kamuolių.

Svarbiausia, kad vėliau mes apsukome viską aukštyn kojomis. Eurolyga yra labai stipri, todėl rungtynių pradžioje taip žaisti ir atiduoti varžovams pranašumo negalima.

Varžovai rungtynių pabaigoje griebėsi šiaudo ir gelbėjosi tolimais metimais. Mes negalėjome to leisti, bet jie tai padarė. Daug metimų buvo sudėtingų, bet dabar belieka pasidžiaugti, kad prieš tai buvome įgiję saugią persvarą“, – kalbėjo 8 taškus surinkęs E. Ulanovas.

E. Ulanovas davė ir patarimą buvusiam bendraklubiui Lukui Lekavičiui, kuris akistatoje su „Žalgiriu“ per 16 minučių pelnė tik 2 taškus, bet atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 2 kamuolius. Įžaidėjo pasirodymas įvertintas 7 naudingumo balais.

„Sezonas laukia ilgas. Vienos rungtynės gali būti geresnės, kitos blogesnės. Nereikia liūdėti, reikia žiūrėti į priekį, stengtis tobulėti ir mokytis iš klaidų“, – sakė E. Ulanovas.

Kitas rungtynes Eurolygoje žalgiriečiai žais po savaitės, kai gruodžio 14-ąją išvykoje surems ginklus su Stambulo „Fenerbahče“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)