„Žalgiris“ išvykoje iškovojo pergalę per pratęsimą 87:78 ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1:0. Kaip rašo Eurohoops, lukterėjęs rezultatyviausio varžovų žaidėjo, „Žalgirio“ treneris, aplinkiniams girdint, mestelėjo pastabą V. Spanouliui.

„Nerodyk man gestų, gerbk mūsų draugystę“, – 35-erių V. Spanouliui garsiai ištarė septyneriais metais už graiką vyresnis Šaras. Lietuvis ir graikas kartu yra rungtyniavę Atėnų „Panathinaikos“ komandoje 2007-2010 m.

Kiek sutrikęs OLY lyderis atsisuko į Šarą, o netrukus prie abiejų vyrų prisijungė šeimininkų treneris Ioannis Sfairopoulas, pasveikinęs Š. Jasikevičių su pergale. Tai padėjo nuraminti emocijas. Atsisveikindami Š. Jasikevičius ir V. Spanoulis vienas su kitu sumušė kumščiais ir patraukė savo keliais – lietuvis į spaudos konferenciją, graikas – į persirengimo kambarį.

Mačo metu į arbitrų švilpukus emocingai reagavo abu – tiek Š. Jasikevičius (pirmajame kėlinyje netgi įspėtas, kad užsidirbs techninę pražangą), tiek V. Spanoulis, ypač energingai gestikuliavęs po kietokos Antano Kavaliausko pražangos – tąsyk graikas norėjo, kad būtų skirta nesportinė, bet arbitrai turėjo priešingą nuomonę. Š. Jasikevičius toje situacijoje teisėjams rodė, kad V. Spanoulis vertas techninės pažangos.

V. Spanoulis šiame mače buvo rezultatyviausias šeimininkų žaidėjas – pelnė 25 taškus.

Vėliau vykusioje konferencijoje I. Sfairopoulas pareiškė, kad šį kartą teisėjavimas buvo parankesnis „Žalgiriui“ ir tvirtino, kad spaudimą arbitrams savo pareiškimu padarė Š. Jasikevičius.

„Mano kolega Š. Jasikevičius prieš rungtynes atakavo teisėjus, ir aš netikiu, kad jie šiandien teisėjavo pagal vienodus kriterijus. „Žalgiris“ ėjo mesti baudų po menkiausių kontaktų, tačiau „Olympiakos“ atakų metu tokios varžovų pražangos nebuvo fiksuojamos.

Mes gerbiame teisėjus, Eurolygą, bet deja tampa aišku, kad dauguma komandų taktiškai kalba apie teisėjavimą. Aš iki šiol nekalbėjau, bet matau, kad situacija mums yra nepalanki. Svarbu, kad teisavimas abiems komandoms būtų lygus, tačiau šį kartą švilpukai tikrai nebuvo 50-50“, – dėstė graikas.

Pats Šaras tiek spaudos konferencijos metu, tiek vėliau Lietuvos žurnalistams tvirtino, kad jo žodžiai buvo ištraukti iš konteksto ir jokio specialaus spaudimo teisėjams jis tikrai nedarė.

„Aš paaiškinsiu, kas įvyko dar prieš rungtynes. Prieš skrendant į Pirėjų oro uoste kažkas paklausė, ar aš galvoju, jog arbitrai saugos „Olympiakos“ žvaigždes. Aš sakiau, kad ne. Kad galvoju, jog teisėjavimas bus lygus – 50 prieš 50. Ir aišku, kad kai tu pasakai, jog to tikiesi, iš karto atsiranda pavadinimo antraštė. Aš nenoriu jokios pagalbos.

Aš tiesiog noriu, kad būtų teisėjaujama lygiai. Ar žaistume su „Olympiakos“, „Panathinaikos“ ar su Prienais. Deja, tai ėjo kaip pagrindinis interviu prieš seriją akcentas. O taip nebuvo“, – pasakojo Š. Jasikevičius, graikų žurnalistams ne kartą pakartojęs savo mintį apie „perspaustą“ publikacijos pavadinimą.

„Čia žaidžia geriausios aštuonios Europos komandos, čia yra geriausi teisėjai. Ir aš tikiuosi, kad ir kitose rungtynės Pirėjuje, ir Kaune bus bus teisėjaujama lygiai – 50 prieš 50. Nieko neprašau, tik noriu to, ko norėtų kiekvienas treneris“, – pažymėjo jis.

Rungtynėms Pirėjuje teisėjavo vokietis Robertas Lottermoseris, ispanas Miguelis Perezas ir lenkas Piotras Pastusiakas.

„Olympiakos“ šiame mače prasižengė 25 kartus, metė 21 baudą iš kurių pataikė 13. „Žalgiris“ taisykles pažeidė 21 sykį, metė 24 baudas ir pataikė 19.

Skebiama, kad incidentas po rungtynių nutiko ir tribūnose. Kai „Taikos ir draugystės“ arena jau buvo ištuštėjusi, „Olympiakos“ sirgaliai keiksmais užsipuolė grupelę „Žalgirio“ gerbėjų ir jų link švystelėjo nenustatytą daiktą.

Taip pat iš karto po rungtynių buvo paskelbta, kad išparduoti absoliučiai visi bilietai į antrąjį tarpusavio mačą, kuris vyks jau penktadienio vakarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)