Jis žaidė kietai: varžovai kabinosi jam ant pečių, stengėsi išplėšti kamuolį iš rankų. Ant jo galvos – pilna guzų. Bet gaunant smūgius vis tiek atkovoti 16 kamuolių yra tikrai įspūdinga.
Dwane'as Casey, „Raptors“ treneris
77:92 – tokie skaičiai degė švieslentėje po trijų kėlinių. Nebeturėdamas kur trauktis Dwane'as Casey nusprendė surizikuoti – ant parketo išleido praktiškai antrąjį savo penketą. Bet sprendimas pasiteisino.

Kovingai rungtyniavę „dinozaurai“ surengė įspūdingą spurtą 23:2, kuris pribloškė ne tik varžovus, bet ir visko mačiusius NBA specialistus.

Cory Josephas, Kyle'as Lowry, Normanas Powellas, DeMaras DeRozanas (arba Terrence'as Rossas) ir Bismackas Biyombo – šie žaidėjai sugebėjo prikelti „Raptors“ iš letargo miego ir ant kojų pastatyti visus sirgalius.

„Kova, kietumas, noras – būtent tokios ir turi būti atkrintamųjų varžybos. Taip, mes galingai užbaigėme rungtynes, bet nežinau, kodėl taip žaisdami jų nepradėjome. Žinome, kad turime pakilti į aukštesnį lygį, jeigu norime iškovoti dar vieną pergalę“, – spaudos konferencijoje kalbėjo D. Casey.

Tiesa, Kanados ekipos stebuklo vos nesugadino Solomonas Hillas, aidint sirenai pataikęs iš toli ir išlyginęs rezultatą. Tiesa, peržiūrėję epizodo pakartojimą teisėjai metimo neįskaitė, nes jis buvo atliktas per vėlai, todėl rungtynių laimėtojais buvo pripažinti „Raptors“ žaidėjai – 102:99.

„Ačiū Dievui, kad lygoje yra galimybė peržiūrėti epizodo pakartojimą“, – atsiduso DeMarre'as Carrollas.

O štai treneris D. Casey šyptelėjo, kad paskutinėje atakoje N. Powellas turėjo prasižengti prieš Paulą Goerge'ą, bet tai padarė kiek per vėlai, nes „Pacers“ superžvaigždė jau buvo atlikęs perdavimą komandos draugui.

Nors tai nebuvo pats sėkmingiausias „Raptors“ gynybinis epizodas, būtent gynyba atvėrė duris į pergalę. „Pacers“ per ketvirtą kėlinį pelnė tik 9 taškus, o jų lyderis P. George'as – vos 2, nors per tris kėlinius savo kraityje buvo surinkęs net 37.

„Tai lėmė komandinė gynyba – vienas žaidėjas negali jo sustabdyti, nes jis tikra puolimo mašina“, – apie P. George'o žaidimą sakė „Raptors“ strategas.

D. Casey džiaugėsi, kad šiame mače „iššovė“ tie žaidėjai, kurių indėlio varžovai tikėjosi mažiausiai. Jeigu Jonui Valančiūnui stumdytis po krepšiais ir rinktis kamuolius sekėsi vėl gana sunkiai, tai jo dubleris B. Biyombo grūmėsi tarsi žvėris.

Visą ketvirtą kėlinį žaidęs 23-ejų metų afrikietis iš viso per 24 minutes pelnė 10 taškų ir sugriebė net 16 kamuolių, kai didesnio varžovų dėmesio vėl sulaukęs 213 cm ūgio lietuvis per 23 minutes pasižymėjo 11 taškų ir 5 atkovotais kamuoliais.

„Jis žaidė kietai: varžovai kabinosi jam ant pečių, stengėsi iš jo tą kamuolį išplėšti. Ant jo galvos – pilna guzų. Bet gaunant smūgius vis tiek atkovoti 16 kamuolių yra tikrai įspūdinga“, – savo aukštaūgį gyrė D. Casey.

„Prisiekiu jums, kai rungtynių pradžioje sėdėjau ant suolo, aš sau pasakiau, kad nežinau kaip, bet tikrai laimėsime“, – pergalingą mentalitetą demonstravo pats B. Biyombo.

Prie įspūdingos pergalės prisidėjo ir kiti atsarginiai žaidėjai: N. Powellas įmetė 10, o C. Josephas – 8 taškus. Vis tik labiausiai visus „Raptors“ sirgalius turėjo pradžiuginti galiausiai iš savo šešėlio išlindęs D. DeRozanas, kuris po tragiškų pirmų ketverių rungtynių vėl žaidė kaip tikras lyderis.

26-erių amerikietis surinko 34 taškus, o kas svarbiausia – neklydo mesdamas komandai sunkiais momentais. Nors gynėjo pataikymas ir vėl nesiekė 50 proc. (10/22 metimai iš žaidimo), tačiau pagerėjusiu žaidimu pasidžiaugė net ir žurnalistai, anksčiau itin skalpavę „Raptors“ žvaigždę.

„DeMarai, tu nuolat mums sakydavai: būkite ramūs, aš įmesiu savo metimus. O koks jausmas galiausiai juos pataikyti?“, – nesikuklindamas paklausė vienas žurnalistas.

„Svarbiausia – kantrybė. Negali nuleisti rankų ir privalai išlikti savo kelyje – mes tą ir ketiname daryti, kad galėtume pratęsti pergalių seriją“, – atsakė D. DeRozanas.

Dabar Rytų konferencijos ketvirtfinalio serijoje iki keturių pergalių „Raptors“ pirmauja 3-2, o šeštasis mačas Indianoje bus žaidžiamas naktį iš penktadienio į šeštadienį. Laimėjusi šią seriją Toronto ekipa nutrauktų pastaruosius dvejus metus persekiojančią nesėkmių pirmame rate virtinę bei į konferencijos pusfinalį žengtų vos antrą kartą klubo istorijoje.

„Ketvirtas kėlinys buvo pavyzdys, kaip reikia žaisti. Penktadienio vakaras bus karas, kaip ir praėjusį šeštadienį, todėl jeigu į aikštelę nežengsime su tokiu nusiteikimu, kaip žaidėme ketvirtame kėlinyje – mūsų lauks labai ilgas vakaras“, – ant laurų užmigti nė neketino D. Casey.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)