„Partizan“ vyriausiasis treneris Željko Obradovičius teigė, jog muštynes lėmė žaidėjų emocijos. Strategas tvirtino, jog grįžęs į Belgradą kalbės apie Madrido klubo svetingumą ir ragino komandos sirgalius susilaikyti nuo galimų provokacijų ir veiksmų prieš „Real“ ekipą.

„Manau, kad tai, kas įvyko, nėra gerai nei krepšinio, nei Madrido „Real“, nei „Partizan“ įvaizdžiui. Mano nuomone, taip niekada neturėtų nutikti.

Kitas dalykas, juk kalbame apie emocijas, tiesa? Žaidėjai turi emocijas ir taip nutiko. Bet, antra vertus, po rungtynių jie paspaudė rankas vieni su kitiems, ir jokių problemų.

Tai nutiko rungtynių metu, dvikova baigėsi.

Nuo šios akimirkos stengsiuosi nuraminti visus žmones Belgrade. Kodėl? Todėl, kad čia turiu draugų. Tai puikus klubas – Madrido „Real“. Noriu, kad žmonės kalbėtų apie krepšinį, o ne apie tai, kas įvyko.

Čia visada sulaukdavome įspūdingo visų Madrido gyventojų svetingumo. Kaip jau sakiau, turiu čia draugų ir visus labai gerbiu. Ir kai penktadienį vyksime į Belgradą, kalbėsiu apie tai.

Bandysiu visus nuraminti, kad „Real“ mes priimtume taip, kaip čia esantys žmonės priėmė mus. Kad jie palaikys mūsų komandą, bet nesiruoš nieko daryti prieš „Real“.

Visi turi jaustis gerai. Pradedu dabar ir kiekvieną dieną ketinu tai kartoti. Turime kalbėti apie krepšinį, nes nieko nėra geriau, kai kalbame apie krepšinį“, – kalbėjo „Partizan“ strategas.

Jam pritarė „Real“ veteranas Rudy Fernandezas.

„Turiu padėkoti Željko: jis viską pasakė. Manau, kad tai sunki, sudėtinga situacija mums visiems. Aš tai patyriau kaip žaidėjas. Sunku tai išgyventi, turėti namų aikštės pranašumą ir jį prarasti, nes „Partizan“ žaidžia geriau nei mes.

Galime kalbėti apie tai, ką pasakė K. Punteris ir S Llullas (vienas kitam), bet priežastis, dėl kurios mes čia esame, yra krepšinis. Jų ir mūsų komandos linkusios surengti gerą krepšinio renginį, mes negalime leisti pasikartoti tam, kas nutiko paskutinėmis minutėmis.

Kaip Željko teigė, turime nuraminti abiejų klubų sirgalius. Turime galvoti apie laukiančias, sunkias atkrintamųjų rungtynes.

Nors tai ir nelengva kova, turime dėti visas pastangas, kad „Real“ kovotų iki galo. Privalome galvoti apie artimiausias rungtynes ir tik apie tai, kaip mėgautis krepšiniu“, – kalbėjo R. Fernandezas.


Po precedento neturinčių muštynių naktį iškart reagavo ir turnyro organizatoriai, išplatinę trumpą pranešimą.

„Eurolyga griežtai smerkia rungtynių pabaigoje vykusius įvykius. Tokie įvykiai neatspindi pagarbos vertybių, kurias propaguoja lyga ir jos klubai bei krepšinio sportas“, – naktį praėjus kelioms valandoms po muštynių rašyta Eurolygos „Twitter“ paskyroje.

Likus žaisti 1 minutę ir 40 sekundžių Sergio Lllullas grubiai prasižengė prieš Keviną Punterį, šie krepšininkai kibo vienas kitam į atlapus, o tai išprovokavo masines abiejų komandų žaidėjų muštynes.


„Partizan“ laimėjo 95:80 (31:21, 20:16, 24:25, 20:18). Rungtynių protokole rašoma, kad diskvalifikacijos už muštynes skirtos net 21 krepšininkui.

Ant parketo parblokštas Dante Exumas patyrė kojos traumą ir aikštę paliko su medikų pagalba. Pasak trenerio Ž. Obradovičiaus, australas patyrė rimtą sveikatos sužalojimą.


Serijoje iki trijų pergalių Ž. Obradovičiaus auklėtiniai pirmauja 2-0. Kitas rungtynes jie žais Belgrade ir ten jie gali iškovoti bilietą į Eurolygos finalo ketvertą Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)