„Olympiakos“ buvo geresnė komanda vertinant visus žaidimo komponentus. Pora kartų sugebėjome pavyti varžovus ir atrodė, kad galime kažką nuveikti, tačiau neįtikėtinos klaidos ir nesugebėjimas apsiginti mums kainavo rungtynes. Mes jau žinome formulę. Jei ginamės, esame labai geri, jei nesiginame, esame niekuo neišskirtiniai, pralaimime“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Atkeltose Eurolygos rungtynėse Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (9/3) antradienį namuose gana netikėtai 88:96 (17:26, 30:25, 16:21, 25:24) nusileido Pirėjo „Olympiakos“ (6/5) krepšininkams.

Pačioje rungtynių pabaigoje Š. Jasikevičius itin emocingai arbitrų reikalavo fiksuoti Kosto Slouko žingsnius, į tai arbitrai sureagavo lietuvį nubausdami technine pražanga. Treneriui teliko atsisėsti ant suolo.

Paklaustas, kodėl tiek mažai buvo išnaudojamas Thomas Heurtelis, „Barcelonos“ strategas tvirtino, kad buvo sudėtinga duoti laiko tokiam žaidėjui: „Galvojome, kad turime labiau pasistengti gynyboje, o jis yra puikus atakuojantis žaidėjas. Mums tuo metu nelabai reikėjo jo paslaugų – pelnėme taškus, bet nesugebėjome sustabdyti varžovų“.

„Olympiakos“ vyriausiasis treneris Georgios Bartzokas džiaugėsi savo auklėtinių nusiteikimu.

„Žaidėme prieš geriausiai besiginančią komandą Eurolygoje ir pelnėme 96 taškus. Tai kažką reiškia. Žaidėme kaip komanda, dalinomės kamuoliu, rasdavome laisvą žaidėją, daugelis pelnė taškus. Štai kodėl šįkart laimėjome. Tai buvo visos komandos pergalė ir sveikinu savo žaidėjus“, – kalbėjo jis.

15 taškų nugalėtojams pelnęs ir 10 rezultatyvių perdavimų atlikęs Kostas Sloukas teigė, kad tai buvo labai svarbi pergalė Pirėjo ekipai.

„Neįtikėtina, kad pelnėme tiek daug taškų. Mes kontroliavome rungtynes. Tam tikrais momentais išties rodėme aukščiausio lygio krepšinį ir pataikėme svarbius metimus. Nepametame galvos, einame toliau. Tokia Eurolyga šį sezoną. Nugalėjome labai gerą komandą ir didžiuojamės tuo“, – kalbėjo įžaidėjas.

Viena iš Eurolygos sezono lyderių „Barcelona“ pralaimėjo dvejas iš paskutinių trejų rungtynių.

Šią savaitę namie „Barcelona“ dar priims Milano „Armani“ krepšininkus.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)