18:0 – tokiu rezultatu spurtavę antrajame rungtynių kėlinyje, „Žalgirio“ krepšininkai pasiuntė varžovus į nokdauną, bet ne į nokautą.

Nors po 20 min. žalgiriečiai buvo priekyje 40:31, Artūro Gudaičio, Mindaugo Kuzminsko, Vladimiro Micovo ir beveik be keitimų žaidusio Mike'o Jameso (ilsėjosi vos 8 sek.) pastangų dėka „Armani Olimpia“ ketvirtajame kėlinyje priartėjo iki vieno metimo atstumo.

Visgi eilinį kartą nuliūdinti beveik 14 tūkst. sirgalių, susirinkusių į „Žalgirio“ areną, svečių komandai nepavyko. Italai rezultato taip ir nebepersvėrė, o itin sunkiu momentu šeimininkus patempė Artūro Milaknio tritaškis, keletas Nate'o Wolterso prasiveržimų ir apskritai puolime fenomenaliai sužaidęs Brandonas Daviesas, per 29 min. pelnęs 27 taškus (11/15 dvit., 5/10 baud.), atkovojęs 10 kamuolių, atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus ir iš viso surinkęs 35 naudingumo balus.

Pagaliau nugalėjęs namie „Žalgiris“ (4/6) nutraukė ne tik pralaimėjimų savoje aikštėje, bet ir apskritai nemalonią trijų nelaimėtų rungtynių iš eilės namuose seriją.

Visgi patį Š. Jasikevičių džiugino tik rezultatas, bet ne komandos pademonstruotas žaidimas.

„Ilgai laukta pergalė, malonu ją padovanoti saviems žiūrovams. Bus smagiau rytoj fanams į darbą eiti. Taip jau nutiko, kad buvo toks nelengvas kalendorius, ir mes patys prisidarėme reikalų keletą kartų kontroliuodami rungtynes, tačiau jas pralaimėdami paskutinėmis sekundėmis.

Ir, aišku, vėliau aplink komandą susidaro spaudimas. Nemanau, kad jis dabar sumažės, bet vis tiek malonu laimėti pirmą kartą namuose. Kalbų buvo daug ir žaidėjai yra žmonės, manau juos tos kalbos veikia“, – po pergalės spaudos konferencijoje kalbėjo Š. Jasikevičius.

Jeigu mes norime kažką pasiekti šiemet, turime aikštėje eiti ir atlikti tai, kas užsibrėžta, ką ruošėme per treniruotes. Visgi Europoje yra to laiko pasiruošti. Taigi, vaizdas kaip ir turėtų gerėti, bet...
Šarūnas Jasikevičius

„Žiūrint iš kitos pusės, labai didelio žaidimo pagerėjimo nematyti. Dalijame labai daug lengvų taškų, pirmas kėlinys buvo labai prastas, trečias irgi. Tiesą sakant, pirmas kėlinys buvo nepaprastai prastas, trečiame varžovai žaidė puikiai, o ketvirtajame galėjo laimėti abi komandos. Gerai, kad buvome priekyje iki pabaigos, neleidome jiems persverti rezultato – tai mums padėjo“, – tęsė „Žalgirio“ treneris.

– Antrąjį rungtynių kėlinį laimėjote 22:8. Kas padėjo taip sėkmingai sužaisti – geležinė gynyba?

– Tiesiog nedalijome taškų už dyką. Sužaidėme labai solidžiai, iš tų aštuonių jų pelnytų taškų šešis praleidome dėl savo klaidų – mes, treneriai, tai skaičiavome būdami ant atsarginių suolo. Per pirmą kėlinį, nesilaikydami žaidimo plano, praleidome 17 taškų, o per antrą tik 6. Ir tai daug pasako. Jeigu mes norime kažką pasiekti šiemet, turime aikštėje eiti ir atlikti tai, kas užsibrėžta, ką ruošėme per treniruotes. Visgi Europoje yra to laiko pasiruošti. Taigi, vaizdas kaip ir turėtų gerėti, bet...

– Ar laimėta rungtynių pabaiga buvo kitokia nei ankstesnės, kuriose varžovams nusileisdavote?

– Nemanau, nemanau.

– Iki šiol per pirmą kėlinį pelnydavote apytiksliai 25 taškus, o vėliau rezultatyvumas smukdavo. Šį kartą viskas buvo kiek kitaip.

– Taip, priekyje būti yra gerai. Tačiau pasikartosiu, kad visos čia atvykstančios komandos turi įspūdingas sudėtis, visos ruošiasi rungtynėms. Ir jeigu žaidėjai, kuriuos turiu aš, būtų geresni, jie būtų kitose komandose. Ir situacija yra tokia, kad pabaigoje mums varžovai gali pasiūlyti tai, ko mes patys neturime. Ir kad to išvengtume, mes negalime dalinti taškų. Kartais mums tenka rizikuoti, nes turime tokią sudėtį, kokią turime. Bet blogiausia yra tai, kad vis dar daugelio planuotų dalykų neatliekame.

– Ar esate patenkintas įžaidėjų pasirodymu – komanda pasiekė šio sezono rezultatyvių perdavimų rekordą (27, – red. past.)?

– Šiomis dienomis vyksta bent jau tai, kad mes bent žinome, ką darome aikštelėje. Anksčiau tik šaukdavome derinį, o dalis žmonių jo nežinojo. Ir nieko doro iš to nebūdavo. Manau, šį kartą Leo Westermannas mums pridėjo daug proto, kamuolys jam būnant aikštėje judėjo labai gerai. Bet, dar trūksta, trūksta...

– Kaip vertinate Milano komandos lietuvių – Mindaugo Kuzminsko ir Artūro Gudaičio – pasirodymą?

– Bėda ta, kad buvo akcentuojamas Mindaugo bėgimas į greitą puolimą. Ir kas nutiko? Jis pradėjo rungtynes metimu iš po krepšio, vėliau vėl gavo panašią progą. Žinoma, mes kalbame apie žmogų, kuris yra buvęs NBA žaidėjas, o tai reiškia, kad jis nėra prastas žaidėjas. O Gudaitis apskritai tampa didžiule jėga. Galbūt „centruojant” tai nėra žmogus, kuris turi daugiausiai judesių, bet visgi aikštėje jis sutraukia daugybę varžovų dėmesio ir jaučiasi, kad Milanui labai daug prideda.

– Vladimiras Micovas startavo viską pramesdamas, bet vėliau įsibėgėjo. Kodėl?

– Vėliau jis vis tiek gavo progų mesti, buvo ir kažkokių keistų dvigubinimų. Bet apskritai man reikia daugiau žiūrėti į savo daržą – dar daug ką galime ir privalome gerinti. O dabar situacija tokia, kad vos tik atsipalaiduojame, kas yra normalu tokiai jaunai komandai, iš karto esame baudžiami. Mums reikia gerai žaisti ilgus, o ne ilgokus periodus.

Kitą ketvirtadienį, gruodžio 6 d., „Žalgiris“ namuose susikaus su gera pažįstama Pirėjo „Olympiakos“ ekipa, kurią eliminavo praėjusio Eurolygos sezono ketvirtfinalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)