Apie reprezentacinio miesto klubo dabartį ir ateitį R. Šimašius ir jo pavaduotojas Linas Kvedaravičius su G. Vainausku diskutavo prie pietų stalo savivaldybės pašonėje esančiame restorane.

Iš anksto suplanuoto susitikimo išvakarėse dėl prastų „Lietuvos ryto“ rezultatų įtemptą atmosferą dar labiau įkaitino G. Vainausko pareiškimai apie juodaodžius legionierius – klubo prezidentas viešai patarė kitoms komandoms nesamdyti jų daugiau nei dviejų, nes kitaip esą žaidėjai virsta nekontroliuojama „gauja“.

Neoficialiomis žiniomis, kilus skandalui dėl tariamo rasizmo, savivaldybė pradėjo svarstyti apie milijoną eurų per metus viršijančios paramos klubui sumažinimą ar net visišką nutraukimą.

Bet G. Vainauskui miesto vadovai turėjo ir daugiau pretenzijų.

„Rezultatai mus ne visai tenkina: ne tik užimta trečia vieta, bet ir jaunųjų krepšininkų ugdymas, žiūrovų skaičius tribūnose, krepšinio įvaizdžio mieste formavimas. Šitie priekaištai buvo išsakyti. Taip pat kalbėjome, kad klubui neišvengiamai reikia pokyčių. Jie bus dar šią vasarą, bus šaukiamas dalininkų susirinkimas, bus sprendžiama dėl klubo valdymo. Kol kas nenorėčiau spekuliuoti, kokie savivaldybės pasiūlymai, bet pokyčių tikrai bus“, – po pietų kalbėdamas su Krepšinis.lt, žadėjo R. Šimašius.

Tuo metu G. Vainauskas daugiau nei valandą trukusį susitikimą nupasakojo visiškai kitaip – tarsi būtų sėdėjęs prie kito stalo.

„Jokių priekaištų man niekas neišsakė – tik pagyras, kad 20 metų išlaikiau komandą aukščiausiame lygyje“, – pareiškė ilgametis „Lietuvos ryto“ prezidentas.

Iš pradžių nenorėjęs kalbėtis su Krepšinis.lt žurnalistu, vėliau G. Vainauskas sutiko atsakyti į keletą klausimų, užduotų pakeliui į jo prie restorano laukusį automobilį.

– Kokią savivaldybės paramą tikitės gauti kitais metais? – Krepšinis.lt paklausė G. Vainausko

– Dėl kitų metų paaiškės rudenį. Nėra jokio finansavimo nutraukimo – viskas gerai. Paramą gaunu ne aš, o klubas. Aš dirbu už dyką.

– Kaip manote, kokią įtaką jūsų išsakyti žodžiai apie juodaodžius legionierius turės ateityje formuojant „Lietuvos ryto“ sudėtį?

– Jeigu taip elgtųsi baltaodžiai krepšininkai, lygiai taip pat būčiau kalbėjęs. Man visiškai nerūpi jų spalva. Per 20 metų „Lietuvos ryte“ žaidė 52 juodaodžiai. Toli gražu ne visiems jų turėjau priekaištų. Man visiškai neįdomu, juodaodžiai ar baltaodžiai. Bet žmonės pasielgė baisiai negražiai.

– Gal girdėjote, kaip sureagavo kai kurie buvę „Lietuvos ryto“ krepšininkai ir kiti su klubu niekaip nesusiję žaidėjai iš JAV?

– Kažkas pasistengė, kad jie išgirstų. Bet jie su mumis neturi sutarčių, gali kalbėti, ką nori.

– Reikėtų suprasti, kad į Vilnių nebegrįš nei Drew Gordonas, nei Tayloras Brownas?

– D. Gordonas dar sezono viduryje pasirašė sutartį su Sankt Peterburgo „Zenit“. O T. Brownas, tikiuosi, bus ir kitais metais.

Eurolyga pradės tyrimą

„Pono Vainausko išreikštas požiūris yra itin įžeidžiantis, kenksmingas ir prieštaraujantis mums įskiepytiems principams ir pagarbai“, – rašoma oficialiame Eurolygos pareiškime.

Sostinės klubas užsitraukė Eurolygos vadovų rūstybę – drausmės komitetas pradėjo tyrimą ir Europos taurės klubų generalinė asamblėja spręs, kaip pasielgti su „Lietuvos rytu“ ir jos prezidentu G. Vainausku. Susirinkimas vyks liepos 5 dieną Barselonoje.

Krepšinis.lt primena, kad vilniečiai turi bilietą į kito sezono Europos taurės turnyrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)