Rungtynių pradžia svečiams iš sostinės nieko gero nežadėjo. „Neptūnas“ spurtavo 6:0, o pabusti „Lietuvos rytui“ nepadėjo nė skubi M. Nicola minutės pertraukėlė. Sužaidus 10 min. vilniečiai atsiliko 11 taškų, o antrajam kėliniui artėjant prie pabaigos jų deficitas išaugo iki rekordinės – 13 taškų žymos (23:36).

Visgi per pertrauką rūbinėje įvykęs vilniečių pasitarimas davė naudos. Į aikštelę svečiai sugrįžo degančiomis akimis ir per trečiąjį kėlinį praktiškai sunaikino visą „Neptūno“ persvarą (47:49 po 30 min.).

Į priekį „Lietuvos rytą“ vedė Roko Giedraičio ir Nicolas Laprovittolos tandemas. Būtent argentinietis įpusėjus ketvirtajam kėliniui ir perlaužė svečiams užkeiktą ribą – išprovokavęs penktąją Simo Galdiko pražangą jis pelnė du taškus, pridėjo taiklią baudą ir pirmą kartą išvedė „Lietuvos rytą“ į priekį (54:53).

„Neptūnas“ atsakė galingu Jerai Granto dėjimu (54:55), tačiau tai buvo šeimininkų gulbės giesmė. Paskutines 5 min. „Lietuvos rytas“ laimėjo 18:7 ir iškovojo įtikinamą pergalę, bent jau kol kas turinčią garantuoti ramesnį miegą M. Nicola.

Antroje mačo pusėje „Lietuvos ryto“ ekipa varžovus pranoko 47:26.

Nors „Neptūnas“ šį sykį kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 37-30, šeimininkams koją pakišo itin prastas taiklumas iš trijų taškų zonos. Klaipėdiečiai pataikė vos 4 iš 26 tritaškių (15 proc.), o tuo metu vienas R. Giedraitis realizavo 6 iš 9 tolimų metimų. Iš viso „Lietuvos rytas“ pataikė 10 tritaškių iš 28 (36 proc.).

Po šio mačo Vilniaus komanda (6/1) turnyro lentelėje užima antrąją vietą, o Klaipėdos (3/4) yra penktas.

„Lietuvos rytas“: Nicolas Laprovittola 22 (9 rez. perd., 6 atk. kam.), Rokas Giedraitis 20 (6/9 trit.), Kšištofas Lavrinovičius 10, Julius Jucikas 6, Gediminas Orelikas 5.

„Neptūnas“: Danielis Ewingas 13, Jerai Grantas 11, Martynas Mažeika 10, Arvydas Šikšnius 7, Mindaugas Girdžiūnas 4, Donatas Zavackas 4 ir Richardas Baderis po 4 taškus.

Šiuo metu turnyro lentelėje Vilniaus komanda (5/1) užima antrąją, o Klaipėdos (3/3) – ketvirtąją vietas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (440)