Shannono Evanso vedami svečiai antrame kėlinyje net pirmavo (25:23, 34:33, 37:36), tačiau K. Lukošiūno tritaškiai šokdino „Žalgirio“ sirgalius iš vietų bei šeimininkams suteikė gerą impulsą antro kėlinio spurtui (8:2), po kurio įpusėjus dvikovai žaliai balti pirmavo 52:40.

Trečio kėlinio pradžioje po Rolando Šmito šūvio „Žalgiris“ tolo rekordine persvara (57:42), o po greitos atakos ir Arno Butkevičiaus dvitaškio svečių strategas Alexas Mumbru prašė minutės pertraukėlės (61:45).

Isaiah Tayloro tritaškis paskutinę trečio kėlinio sekundę leido prieš lemiamą ketvirtį žalgiriečiams jaustis padėties šeimininkais (74:55). Paskutinėmis minutėmis „Žalgirio“ arenoje nekilo klausimų dėl rungtynių baigties: Kazio Maksvyčio auklėtiniai varžovus pranoko 95:74 ir Eurolygos dvigubą savaitę užbaigė be nuostolių.

„Nusipelnėme pergalės. Esu patenkintas, kaip komanda kovojo ir kaip žaidė. Kol kas esame gerame kelyje ir lenktynėse dėl atkrintamųjų“, – iškart po dvikovos kalbėjo K. Maksvytis.

– Savo rezultatyviausias Eurolygos rungtynes sužaidė Karolis Lukošiūnas (12 taškų, 4/7 trit.), kaip kilo mintis jį mesti į aikštę gana svarbiu momentu?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas K. Maksvytis.

– Norėjosi energijos, šviežumo, lengvesnių taškų. Turėjome tokį atsarginį planą: dvigubą Eurolygos savaitę suteikti šansą mažiau žaidžiantiems. Karolis gana neblogai atrodė treniruotėse ir jis ta proga pasinaudojo.

– Kalbant apie tą emociją ir energiją, ar tikite, kad komanda gali išlaikyti tą kartelę taip aukštai ir kitoje svarbioje kovoje prieš Tel Avivo „Maccabi“?

– Prieš atsakydamas į klausimą dar norėčiau pakalbėti apie mūsų sirgalius. Sunku nupasakoti atmosferą arenoje. Žengęs iš rūbinės aikštės link pajauti tą ore tvyrančią atmosferą.

Tokioje arenoje lieka mažiau klausimų, kas čia nugalės.

Kalbant apie komandą, ja tikiu, esame visi sveiki, gerame kelyje. Belieka viską patiems padaryti tai, kas nuo mūsų priklauso. Kaip visada sakau, svarbu galvoti apie artimiausias rungtynes ir jose iškovoti pergalę.

– Achille Polonara dažniau atlikdavo rezultatyvius perdavimus, nei pats atakuodavo krepšį. Tokio žaidimo iš jo tikitės?

– Jis puikiai mato aikštelę, atlieka gerus perdavimus. Jis puikiai sujungia komandos draugus, puikiai žino, kam ir kada atlikti tą rezultatyvų perdavimą. Stengėmės tą išnaudoti.

Greitame puolime man patinka Arno, Isaiah Tayloro ir Achille ryšys. Jie improvizuoja tokiose situacijose ir puikiai jaučiasi.

– Tai buvo dvylikta „Žalgirio“ pergalė namuose, tai klubo rekordas Eurolygoje. Ar galite palyginti, kaip komanda žaidžia namuose ir kaip išvykose?

– Žinoma, norėtųsi svečiuose žaisti geriau. Taip, namie esame žymiai geresni ir didžiąja dalimi tai mūsų sirgalių nuopelnas.

– Dabar stebėsite „Baskonia“ rungtynes?

– Gaila, bet ne viskas nuo mūsų priklauso. Dabar svarbu padaryti savo darbą.

– Trečio kėlinio pabaigoje priešpaskutinėje atakoje, kuomet I. Tayloras sužingsniavo, rodėte įžaidėjui derinio ženklą. Išpuolio metu įžaidėjas perdavė kamuolį į kampą prie tritaškio linijos buvusiam žalgiriečiui, kuris tiksliai atakavo iš toli. Ar toks ir buvo planasužbaigti ketvirtį skaudžiu dūriu varžovams?

– Taip, buvo tokia sukurta situacija. Bet, prašau, neišduokite mūsų derinių. Pagal planą I. Tayloras turėjo veržtis, atėjo varžovo pagalba, Isaiah atmetė kamuolį komandos draugui, kuris atakavo iš toli. Gaila, prieš perdavimą I. Tayloras sužingsniavo. Jis viską gerai atliko, viskas – pagal derinį.

– Ar komanda dabar demonstruoja geriausią žaidimą šiame sezone?

– Sunku vertinti. Buvo ir kitų gerų pergalių. Dabar tikrai neblogai žaidžiame.

– Arenoje nebuvo Keenano Evanso, kur jis?

– Jis šiuo metu trumpam išvykęs namo, į JAV. Greitai turėtų grįžti.

– Chrisas Jonesas liko be taškų ir sužaidė prasčiausias sezono rungtynes. Kas tai lėmė?

– Galiu tą paaiškinti Arnu Butkevičiumi. Gerbiu Ch. Jonesą ir kaip krepšininką, ir kaip žmogų.

Po rungtynių pasveikinau jį pratęsus sutartį su klubu. Chrisas gerai žaidžia ir to nusipelno.

– Pasirašius sutartį su Ignu Brazdeikiu taip ir įsivaizdavote jį žaidžiant?

– Turėjau baimių, net ir šį vakarą. Žinote, jaunas žaidėjas, nežinia, kaip susitvarkys su emocijomis, kaip nusiteiks rungtynėms.

Bet jis turi ambicijų, visada nori varžytis ir nugalėti, o tai mums padeda. Kartais dar jį mokome, kad su savo agresyvumu gebėtų ir komandos draugus įtraukti, bet jį į komandą ėmėme ir tam, kad pelnytų taškus. Jis tą pastaruoju metu daro labai gerai.

– Kaip galėtumėte įvertinti Arno Butkevičiaus žaidimą ir puolime, ir gynyboje?

– Visų pirma, jis atlieka labai didelį darbą gynyboje. Kartais kantriai apsigynus 24 sekundes, puolime yra sunku kažką suregzti.

Jis mums prideda kietumo ir solidumo. Jau ne pirmose rungtynėse saugo varžovų lyderius. Negana to, sėkmingai apsigynęs skuba į greitas atakas ar žaidžia pozicinį žaidimą. Tai tylus lyderis, kuris savo darbu rodo pavyzdį.

– Trečiadienį iššovė Laurynas Birutis, penktadienį – Karolis Lukošiūnas. Kaip jums pačiam atrodė tie „X“ faktoriai šią savaitę?

– Bandome ieškoti, kam tą dieną geriau sekasi. Sakyčiau, žaidžiame atkrintamųjų režimu.

Kas nelabai gerai pradeda rungtynes, tų minučių gauna mažiau. Nebėra laiko visiems dalinti minutes vienodai.

Žiūrime, kas yra geresniame tonuse, kas geriau tinka komandai ir surandame. Džiaugiuosi, kad mūsų suoliukas vis iššauna, dar smagiau, kad tai būna vis skirtingi žaidėjai.

– Varžovams trūko eilės žaidėjų, prieš pat dvikovą paaiškėjo, jog nežais vienas Valensijos ekipos lyderių Bojanas Dubljevičius. Tai komplikavo, ar, atvirkščiai, lengvino pasirengimą rungtynėms?

– Mūsų planas kažkiek turėjo keistis iškritus B. Dubljevičiui, tai aukštaūgis, galintis mesti iš toli.

Mūsų pikenrolo gynyba būtų buvusi kitokia. Man atrodo, kad jam nežaidžiant mūsų darbas šiek tiek palengvėjo.

Į TOP-8 pozicijas besitaikančių žalgiriečių dar laukia dvi finalo vertos kovos: namų arenoje – su Tel Avivo „Maccabi“ (balandžio 6 d.) ir svečiuose – su Miuncheno „Bayern“ (balandžio 14 d.).

"Žalgirio" statistika

„Valencia“ Nemuno saloje vertėsi be vieno lyderių Bojano Dubljevičiaus, taip pat be traumuotų Samo Van Rossomo, Klemeno Prepeličiaus bei Millano Jimenezo.

Trečiadienį Kazio Maksvyčio auklėtiniai 79:70 džiaugėsi pergale prieš „Monaco“ klubą. „Valencia“ 73:92 neprilygo Belgrado „Crvena zvezda“ ekipai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją