Svečiai iš Panevėžio Belgrade rimtai kibo į atlapus solidžią sudėtį turintiems šeimininkams.

Likus žaisti kiek daugiau nei minutę panevėžiečiai priartėjo prie varžovų (77:80). Likus 67 sek. Gediminas Orelikas tolimu metimu galėjo išlyginti rezultatą, o po varžovų klaidos tokį patį šansą dar turėjo Nikola Radičevičius.

Abu metimai skriejo pro šalį, o per likusį laiką taškus pelnė tik „Partizan“, kuri pergalės iš rankų neišleido.

„Tam tikromis atkarpomis žaidėme labai gerai. Nesunkiai įgydavome 10-ies taškų persvarą, bet suteikdavome varžovams progų grįžti į žaidimą.

Visa dvikova kupina pakilimų ir duobių. Tai yra mūsų problema, aš reikalauju susikaupimo, bet kartais nesuprantame, kaip norime žaisti gynyboje. Buvome pasiruošę „Lietkabelio“ tolimiems metimams ir žinojome, kad varžovai meta po 28 tritaškius per rungtynes.

Trečiadienį vakare varžovai metė net 34 tolimus metimus, daugiau nei vidutiniškai, bet svarbiausia – pasiekta pergalė“, – po akistatos kalbėjo Ž. Obradovičius.

Panevėžiečiai šiame mače pataikė 14 tritaškių iš 34 (41,2 proc.) ir tik 10 dvitaškių iš 23 (43,5 proc.). Varžovai rėmėsi artimojo ir vidutinio nuotolio metimais – 22/34 (64,7 proc.), o iš perimetro atakavo 33,3 proc. (9/27) tikslumu.

„Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas atkreipė dėmesį į pralaimėtą kovą dėl kamuolių.

„Jei nori laimėti prieš tokias komandas kaip „Partizan“, negali žaisti „tuščių minučių“, o mes kelis kartus turėjome juodų minučių.

Esu patenkintas, jog žaidėme iki galo ir nepasidavėme visos dvikovos metu.

Pirmą kartą šiame „Eurocup“ sezone pralaimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių (28-38), o tai buvo svarbu šios dienos rungtynėse“, – po nesėkmės kalbėjo N. Čanakas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)