„Rytas“ lieka antroje „Betsafe–LKL“ čempionato pozicijoje, „Šiauliai“ nusmuko į septintąją vietą.

„Rytas“ nuo varžovų pabėgo tik ketvirtajame kėlinyje. Cameronas Bairstow pataikė du dvitaškius, Deividas Sirvydis pridėjo tritaškį ir „Rytas“ nutolo rekordine 13 taškų persvara – 76:63 (33-ąją min.).

Netrukus M. Echodas surinko dar 6 taškus paeiliui ir „Ryto“ pranašumas nebekėlė abejonių – 82:65 (35-ąją min.). Iš viso geriausią sezono mačą sužaidusio M. Echodo sąskaitoje – 24 taškai, tai jo asmeninis rezultatyvumo rekordas atstovaujant sostinės klubui.

Ligšiolis M. Echodo karjeros „Ryte“ rekordas siekė 22 taškus. Geriausias jo pasirodymas „Betsafe–LKL“ užfiksuotas, kai aukštaūgis atstovavo „Šiauliams“ – pelnė net 38 taškus.

Tiek treneriai, tiek komandos, tiek žaidėjai visada kritikos susilauks. Čia, manau, yra normalu.
Dainius Adomaitis

„Gerai, labai gerai vertinu Martyno pasirodymą. Kaip ir sakiau, su Martynu žiūrime daug vaizdo medžiagų ir individualiai dirbame. Jis su treneriais žiūri vaizdo įrašus, jis tą informaciją ima“, – apie blykstelėjusį „Ryto“ aukštaūgį kalbėjo D. Adomaitis.

„Faktas, kad ir mes iš jo daug tikimės, kartais gal tas spaudimas kiek didesnis, nes jis yra pagrindinis starto penketo penktas numeris. Matome jį treniruotėse, kur jis labai gerai treniruojasi. Nesinori teisinti žaidėjo, tai paprasčiausiai žaidimas.

Nuvykus į Turkiją tiek Evaldas, tiek Martynas turėjo apsinuodijimą, kad vienas išvis nedalyvavo treniruotėse ir tik į rungtynes atėjo, o kitas nueidavo į tualetą, išsivemdavo ir eidavo žaisti tiek prieš rungtynes, tiek rungtynių metu“

Abu šioje situacijoje parodė stiprų charakterį dėl komandos ir džiaugiuosi, kad po tokių išgyvenimų jis sužaidė tokias geras rungtynes. Tai padės ir jam, ir visai komandai“, – vylėsi „Ryto“ strategas.

– M. Echodui dažniau priekaištų turėdavote dėl gynybos. Ar šiandien tenkino jo darbas?, – spaudos konferencijoje žurnalistų buvo paklaustas D. Adomaitis.

– Taip, žinoma. Faktas, kad visada yra gerai įeiti į rungtynes su geru puolimu, nes tuomet jaučiamasi laisviau gynyboje. Faktas, kad tų klaidų būna.

Aš galiu susitaikyti su klaidomis gynyboje, nes jų ir bus, bet negaliu susitaikyti, jei kažkas ne 100 proc. dirba ir stengiasi. Tada, manau, trenerio darbas yra paraginti ar pasakyti griežtesnį žodį, ar surasti motyvacijai kitokių būdų.

– Martynas šį sezoną sulaukia nemažai kritikos, jūsų manymu, ar krepšininkas ją suvaldo?

– Matome jį ir treniruotėse. Jis tikrai treniruojasi gerai, daro tai, ką norime. Šiandien rungtynės yra viso to darbo pasekmė ir komandos, ir jo paties. Jo pastangos yra tokios, kokios reikia. Kritika mūsų darbe yra pastovus palydovas.

Tiek treneriai, tiek komandos, tiek žaidėjai visada kritikos susilauks. Čia, manau, yra normalu. Kartais su tuo reikia susidoroti, faktas, kad mes treneriai irgi žaidžiame savo žaidimus ir mūsų trenerių darbas yra padėti žaidėjams įveikti sunkesnius momentus.

– Kaip įvertintumėte Deivido Sirvydžio šios dienos pasirodymą?

– Pasakysiu taip, kad tai – eilinės jo geros rungtynės. Ypač tai, kas liečia iš gynybinės pusės, dėl ko turėjome daugiausiai priekaištų Deiviui praėjusiame sezone. Šiemet jis atrodo solidžiai šioje vietoje, faktas, kad didėja jo minučių skaičius. Kitas dalykas, vėl ieškome taktinių variantų, kaip žaisti su skirtingais penketais.

LKL rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1.ŽALGIRIS60
2.RYTAS61
3.CBET42
4.LIETKABELIS32
5.NEPTŪNAS34
6.JUVENTUS24
7.ŠIAULIAI24
8.NEVĖŽIS25
9.PIENO ŽVAIGŽDĖS25
10.DZŪKIJA14

Artimiausias rungtynes „Rytas“ žais antradienį 19 val. Europos taurėje su Venecijos „Umana Reyer“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)