Pirmas dvejas ketvirtfinalio rungtynes savo aikštėje „Olympiakos“ klubas laimėjo 67:62 ir 71:53, o trečias bei ketvirtas išvykoje pralaimėjo - 72:83 ir 73:74.

Rungtynės

Pirmoje rungtynių pusėje dominavo svečiai iš Turkijos, o antro kėlinio viduryje po Jordano Farmaro dvitaškio jie buvo įgyję net 15 taškų persvarą - (23:38, 15 min.). Vis tik kėlinio pabaigoje sėkmingiau sužaidė „Olympiakos“ krepšininkai. Du tritaškius smeigė Kostas Papanikolaou ir į rūbinę komandos patraukė Stambulo klubui pirmaujant tik 8 taškų skirtumu - 33:41.

Trečias kėlinys prasidėjo Jamono Lucaso dvitaškiu metimu, kuris svečiams sugrąžino dviženklį (10 taškų) pranašumą. Kėlinio viduryje Vasilio Spanoulio vedami spurtą surengę šeimininkai ir po Giorgio Printezio dvitaškio su pražanga jis po labai ilgos pertraukos vėl išvedė savo komandą į priekį - 52:50. Besibaigiant ketvirčiui „Anadolu Efes“ komanda dar spėjo susigrąžinti minimalų pranašumą - 54:55.

Permainingai besiklosčiusį lemiamą ketvirtį „Olympiakos“ klubas pradėjo 7 taškais be atsako ir pats sugebėjo įgyti jau apčiuopiamą 6 taškų pranašumą - 61:55 (32 min.). Svečiai anksčiau laiko ginklų sudėti nesirengė ir po įspūdingo Joshua Shippo dėjimo atsilikimą sumažino iki 2 taškų - 66:64 (36 min.). Dar kartą sugebėję apsiginti turkai jau kitoje atakoje po Keremo Tunčeri tolimo metimo vėl išsiveržė į priekį 66:67.

Audringo palaikymo įkvėpti šeimininkai rungtynių pabaigoje sugebėjo truktelėti į priekį ir po G. Printezio 5-ių iš eilės pelnytų taškų susigrąžino persvarą - 73:68 (38 min.). Iki kėlinio pabaigos likus žaisti kiek daugiau nei minutei labai svarbų tritaškį smeigė Acie Law, po kurio „Olympiakos“ krepšininkai iniciatyvos iš savo rankų jau nepaleido ir iškovojo pergalę 82:72 bei kelialapį į finalo ketvertą.

Pirėjo klubo garbę ginantis lietuvis Martynas Gecevičius susitikimui buvo registruotas, tačiau aikštelėje nepasirodė.

„Olympiakos“: Vasilis Spanoulis 19, Georgios Printezis 15, Joshas Powellas 9, Kostas Papanikolaou 8, Acie Law 7 taškai.

„Anadolu Efes“: Jamonas Lucasas 14, Duško Savanovičius 12, Jordanas Farmaras 11, Sinanas Guleras 9, Semihas Erdenas 8 taškai.

Eurolygos ketvirtfinalio penktųjų rungtynių epizodų TOP-5:


Finalo ketverto Londone viename pusfinalyje Maskvos CSKA (Rusija) klubas žais su „Olympiakos“ ekipa, o kitą pusfinalio porą sudarys MadridoReal“ ir Barselonos „Regal Barcelona“ (abu Ispanija).

Šaltinis
Temos
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)