Komandos vyriausiasis treneris Gediminas Petrauskas prisiėmė kaltę ir gyrė vaikinus už kovingumą.

„Noriu padėkoti puikiai palaikiusiems Lietuvos sirgaliams, norėjome padovanoti pergalę.

Leidome rusams dominuoti baudos aikštelėje, jei pažvelgtume į mūsų pataikymo procentus, prametėme 13 baudų, pataikėme tik 4 tritaškius.

Didelių pastangų dėka atrodė, kad jau užsikabinome ir lemiamu momentu apsigynėme, tas tritaškis su sirena nuo minus 1 virto minus 4, davė stipriai per minkštą vietą.

Nekaltinu vyrų, gale turėjome šansą, kai skirtumas buvo minus 2, vadinasi, ne tokį derinį nubrėžiau ir prisiimu kaltę.

Žaidėjai vykdo trenerio nurodymus, stengėsi kiekvieną minutę. Didžiausia bėda ta, kad atkovoti kamuoliai nevirto mūsų taškais“, – po pralaimėjimo rusams kalbėjo G. Petrauskas.

Kalbėdamas apie paskutinę ataką, treneris teigė, kad planas buvo žaisti per Erikas Venskų, norėta, kad jis kamuolį gautų kuo arčiau krepšio arba kampe jį priimtų Rokas Jokubaitis.

„Nekaltinu Dovydo (Giedraičio), nepavyko... Bet tai mano parengtas planas, ne žaidėjas kaltas“, – kartojosi krepšinio specialistas.

Anot stratego, penktadienį vakare prieš 33 taškus pelniusį Nikitą Michailovskį nebuvo jokių priešnuodžių.

„Orientavomės į Aleksandrą Jeršovą ir mums pavyko gana neblogai jį pristabdyti (10 taškų), tačiau N. Michailovskio niekaip nepavyko sulaikyti. Kaip matėte, jis darė dvižingsnį ir veržėsi prieš mūsų aukštaūgius. Pataikė labai sudėtingus metimus...

Na, mums čempionato pradžioje fortūna nusišypsojo, o dabar ji nusišypsojo varžovams. Nieko nepadarysi... Belieka pasveikinti varžovus“, – nelinksmai kalbėjo G. Petrauskas.

Lietuva paguodos kovas dėl 5-os vietos pradės šeštadienį 16:15 val. rungtynėmis su Didžiosios Britanijos rinktine.

„Dabar aukščiausias rezultatas yra penktoji vieta. Nereikės komandos nuteikinėti, norėsime į Lietuvą grįžti geros nuotaikos.

Reikia kovoti ir dėl kelialapio į pasaulio čempionatą. Sakau, pykite ant mūsų, kad kažko nepadarome ar kažką padarome ne taip, bet ši komanda stengiasi“, – tvirtino G. Petrauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)