„Kelionė sunki, neplanuotai sunki, nes vėlavo lėktuvai. Vėlavo skrydis iš Varšuvos į Vilnių, oro linijos pasiūlė skrydį kitą dieną ar po dviejų dienų, o mums reikėjo pratęsti savo kelionę. Tad iš Varšuvos važiavome autobusu, – pasakojo K. Maksvytis. – Nepridėjo mums jėgų, nes dar pora valandų Lietuvoje važiavome iki Klaipėdos, nes čia žaidžiame. Kelionė išėjo sunki.“

Anot jo, atvykus į Klaipėdą nuotaiką „pataisė“ žinia, kad į rungtynes beveik visi bilietai parduoti: „Žinau, kokia čia gera atmosfera žaisti. Pasitreniravome, būsime pasiruošę.“

Kalbėdamas apie būsimus varžovus treneris pabrėžė, kad jų jų privalumas yra susižaidęs branduolys.

„Vis dėlto jie ne vienus metus kartu žaidė, o mes vis naują rinktinę buriame. Manau, kad šįkart visai neblogą komandą mums pavyko surinkti. Tie, kurie yra, pasiruošę kautis. Žaidėjai susirenka per savo atostogas, vasarą, žaidžia už Lietuvą. Vienas iš tų atlygių yra žaidimas už sirgalius, už Lietuvos vėliavą. Bus smagu žaisti, ypač kai sužinojome, kad bus pilna arena“, – pabrėžė K. Maksvytis.

Bulgarijoje penktadienį Lietuvos krepšinio rinktinė žaidė su šios šalies nacionaline ekipa ir po atkaklios kovos palaužė ją 72:70.

Lietuvos rinktinė F grupėje su penkiomis pergalėmis rikiuojasi pirma ir anksčiau laiko užsitikrino kelialapį į kitą etapą. Savo ruožtu čekai yra antroje vietoje su dviem pergalėmis ir trim pralaimėjimais.

Paskutinę F grupės dvikovą trenerių štabo sprendimu praleis įžaidėjas Vytenis Čižauskas ir vidurio puolėjas Benas Griciūnas. Pastarasis praleido ir paskutinę lietuvių dvikovą su bulgarais (72:70), o štai V. Čižauską pakeis Donatas Sabeckis.

Lietuvos rinktinės dvyliktukas: Arnas Velička, Ignas Brazdeikis, Karolis Lukošiūnas, Eigirdas Žukauskas, Gytis Masiulis, Gytis Radzevičius, Donatas Sabeckis, Tomas Dimša, Martynas Echodas, Tadas Sedekerskis, Laurynas Birutis, Marius Grigonis.

Lietuvių ir čekų akistatos pradžia – pirmadienį 19.30 val.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją