Dėl Eurolygos rungtynių ir kelionės iš Ispanijos susitikime negalėjo dalyvauti Klaipėdos „Neptūno“ atstovai.

Daugiau nei dvi valandas trukusioje diskusijoje pagrindinis dėmesys buvo skiriamas Lietuvos perspektyvoms susigrąžinti dvi licencijas pajėgiausiame senojo žemyno turnyre. Po šio sezono, Lietuva į Eurolygos turnyrą galės deleguoti vieną ekipą ir jau dabar aišku, jog tais bus „Žalgiris“, turintis Eurolygos A licenciją.

Pasak LKL prezidento R. Milašiaus, susitikimas davė daug teigiamų įspūdžių, tačiau detalesnė informacija apie Lietuvos klubo perspektyvas paaiškės po antro susitikimo su Eurolygos vadovu, kuris įvyks 2015 metų sausio mėnesį.

„Eurolygos vadovui pristatėme tai, ką nuveikėme per paskutinius metus. Džiaugiuosi, jog tie darbai, tie pakeitimai, kuriuos mes darome, nelieka nepastebėti. Tai taip pat yra mažas žingsnis antros licenzijos link. Tą mato ir Eurolygos vadovas ir lygina mūsų čempionatą su kitų šalių lygomis. Kalbant apie antros Lietuvos komandos galimybes reguliariai rungtyniauti Eurolygos turnyre, tai galiu pasakyti tik tiek, kad viskas juda teigiama linkme, tačiau plačiau komentuoti nieko nenorėčiau. Daugiau informacijos turėsime po antro mūsų susitikimo sausio mėnesį“, – lkl.lt teigė lygos prezidentas R. Milašius.

Optimizmo neslėpė ir „Lietuvos ryto“ ekipos viceprezidentas D. Gudelis, kuris teigė, jog sprendžiant visos Lietuvos krepšinio ateitį, jokios priešpriešos tarp „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ negali būti.

„Manau, kad mes, visi Lietuvos krepšinio žmonės, klubai, organizacijos ir toliau turime sėdėti prie vieno stalo, kai kalbamės su Eurolyga ar FIBA. Turime parodyti, kad galime susitarti tarpusavyje ir, kad krepšinis mus vienija. Aikštelėje mes galime kautis tarpusavyje negailėdami jėgų, iki kraujo, tačiau, kai mes reprezentuojame Lietuvą ir deramės dėl geresnių sąlygų šalies krepšiniui, tada mes turime būti kartu“, – savo poziciją išsakė „Lietuvos ryto“ klubo viceprezidentas D. Gudelis.

Lietuvos klubų ateitis stipriausiame senojo žemyno turnyre turėtų paaiškėti po antrojo vadovų susitikimo sausio mėnesį.