15:53 pirmąsias 20 min. pralaimėję vilniečiai po pertraukos vienu metu nuo varžovų atsiliko net 41 tašku, o galutinis rezultatas (61:86) tikrosios įvykių eigos aikštėje neatspindi.

Antrą pralaimėjimą G grupėje patyrusių vilniečių vedlys pripažįsta, kad pirmoje mačo pusėje jo komanda tiesiog buvo pradingusi.

„Monaco“ agresyvumas ir buvo pagrindinis skirtumas – jie žaidė agresyviau ir gynyboje, ir puolime. Mes sužaidėme 20 blogiausių minučių sezone, tačiau reikia pripažinti, kad varžovai buvo labai kieti, gynėsi puikiai.

Puldami jie taip pat išmušė mus iš įprastų pozicijų. Jie tiesiog buvo agresyvesni, o mes neatsakėme į tai. Mentaliai mes taip pat nebuvome pasiruošę kai kurioms situacijoms. Pirmoje pusėje pralaimėjome kiekviename epizode, kiekvienas 50-50 kamuolys atitekdavo jiems“, – aiškino D. Adomaitis.

Susikrimtęs buvo ir vilniečių kapitonas Eimantas Bendžius, išsakęs panašias mintis.

„Mačo pradžioje jie žengė į aikštę, parodė agresyvią gynybą ir išbalansavo mus. Jie rinko lengvus taškus, rengė greitas atakas ir tai darė tikrai gerai“, – pažymėjo jis.

Tuo metu „Monaco“ strategas Saša Obradovičius neslėpė pasitenkinimo, nors, serbo teigimu, tai nebuvo geriausios rungtynės jo auklėtiniams.

„Šį sezoną turėjome gerų susitikimų, negalėčiau pasakyti, kad šis buvo geriausias. Bet tai buvo geras pavyzdys, ką mes norime pasiekti. Labai gerai sureagavome į praėjusios savaitės pralaimėjimą Vilniuje“, – konstatavo treneris.

„Rytas“ prarado 17, o „Monaco“ – tik 8 kamuolius. Šeimininkai kovą po lenta laimėjo 34-27, jie pataikė 12/25 („Rytas“ savo ruožtu – 7/21) tolimų metimų.

Starto penkete pasirodęs Martynas Echodas žaidė tik epizodiškai, niekuo išskirtiniu nepasižymėjo ir po ligos į vilniečių gretas sugrįžęs Pako Cruzas.

Primename, kad „Monaco“ su vilniečiais už prieš savaitę patirtą pralaimėjimą (75:80) atsiteisė su kaupu. Jeigu pasibaigus grupės varžyboms abi komandos surinks vienodai pergalių, Monako atstovai turės pranašumą dėl geresnio taškų santykio tarpusavio susitikime.

Netikėtumas užfiksuotas kitose grupės rungtynėse, kur Stambulo „Galatasaray“ namuose 90:76 nugalėjo Kazanės UNIKS ir į savo sąskaitą įsirašė antrą pergalę. UNIKS po keturių turų taip pat lieka su 2 pergalėmis. Dėl geriausio taškų santykio į pirmąją vietą grupėje yra pakilusi Monako komanda.

Turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)