Nors pergalės reikšmė – simbolinė, motyvacijos lietuviams turėtų suteikti nemalonus paskutinės tarpusavio akistatos Panevėžyje prisiminimas.

Praėjusį lapkritį šeimininkai buvo sutriuškinti 65:90. Rinktinės kapitonas Mindaugas Kuzminskas pripažįsta, jog prancūzų dominavimas Panevėžyje nebuvo atsitiktinis.

„Būkime teisingi – jie daug geresnė ir talentingesnė komanda. Kuo mes tikrai negalime jiems nusileisti, tai – kova“, – kalbėdamas su Delfi, sakė 33-ejų puolėjas.

Ketvirtadienį rungtynėse Klaipėdoje su Vengrija prie pergalės 89:64 jis prisidėjo 14 taškų, 6 atkovotais kamuoliais ir buvo tiek rezultatyviausias, tiek naudingiausias nugalėtojų gretose.

Anot M. Kuzminsko, šįkart kovingumo lietuviams jau nė kiek nebetrūko.

„Pasiruošimui turėjome viso labo dvi dienas. Džiugu, kad labai gerai įsiliejo nauji žaidėjai, net negaliu kažko išskirti.

Manau, viską lėmė širdis, kurią šiandien ir parodėme. Be abejo, esu patenkintas mūsų kovingumu, šiandien tai tikrai jį rodėme. Aišku, buvo broko, klaidelių, bet tai – normalu. Dabar reikia pamiršti pergalę ir taip pat sukovoti Prancūzijoje“, – komentavo veteranas.

Labiausiai iš jo paminėtų naujokų pasižymėjo Mantas Rubštavičius. 20-metis gynėjas ketvirtadienį per 16 min. pelnė 12 taškų ir buvo trečias pagal rezultatyvumą nugalėtojų gretose. Būtent jo „+/-“ rodiklis buvo geriausias komandoje (+18).

„Jausmas neįtikėtinas, dar pilna salė. Esu labai patenkintas, kad pirmas blynas neprisvilo. Treneris prašė atidirbti gynyboje, o puolime kaip bus – taip. Puiku, kad pavyko, nors klaidelių tikrai buvo“, – atsiliepė rinktinės debiutantas iš Panevėžio „Lietkabelio“ klubo.

Jei lietuviai ketvirtadienį sutriuškino vengrus, Prancūzijos komanda išvykoje 72:59 įveikė Čekiją.

Dabar abu K grupės lyderiai yra laimėjo po 9 atrankos mačus iš 11.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją