Po pergalės rūbinėje žaidėjai neslėpė džiaugsmo ir sutartinai teigė, kad pergalę lėmė puikį gynybą bei prieš rungtynes parengto plano išpildymas.

„Manau, kaip ir treneriai sakė - svarbiausia buvo neleisti varžovams įsižaisti, įmesti jiems įprastą taškų vidurkį. Gynyboje, nors ir buvo klaidų, apsigynėme gerai. Žaidėme su viena iš geriausių Europos komandų, jie užima pirmą vietą, tai, galima sakyti, tai yra geriausia komanda. Tikrai smagu prieš juos laimėti”, - po pergalės rūbinėje kalbėjo Paulius Jankūnas.

Kauniečių kapitonas buvo vienas iš puolimo lyderių, pelnęs 13 taškų ir surinkęs 17 naudingumo balų.

„Tik dėl gynybos, ji mums leido bėgti į greitą puolimą pelnyti daugiau lengvų taškų. Viską lėmė gynyba. Visi žaidėjai turėjo įtakos pergalei.

Mums šita pergalė labai svarbi, nors stengiamės nežiūrėti į turnyrinę lentelę. CSKA gal nebuvo taip svarbu laimėti, bet mes į juos nežiūrime, žiūrime į save. Visi šiandien išpildė savo roles, gal ne taškais ar atkovotais kamuoliais.

Taikėme skirtingai gynybas, buvo svarbu, kad aukštaūgiai nepasimetė, išlaikė koncentraciją. Brandonas Daviesas šiandien puikiai sužaidė, turbūt geriausią savo mačą. Taip pat Antanas Kavaliauskas ir Paulius Jankūnas buvo puikūs. Šiandien dideli žmonės mus vedė pirmyn”, - komandos draugus gyrė Edgaras Ulanovas.

Abu žaidėjai sutartinai tvirtino, kad duoklę už iškovotą pergalę reikia atiduoti sirgaliams, kurie jau nepirmą kartą šį sezoną aklinai užpildė tribūnas.

„Sunku pasakyti, ar tai buvo geriausios mūsų rungtynės. Bilietai išpirkti prieš mėnesį, todėl visi žaidėjai ateina nusiteikę su dviguba ar net triguba energija. Žinome, kad turėsime didžiulį užnugarį, daug žaidėjai šiandien gerai sužaidė, dėl to ir laimėjome. Sirgaliai yra didžiulė jėga, kuri mums padeda, atmosfera buvo viena iš geriausių šį sezoną. Gal tam turėjo įtakos istorinis “Žalgirio” ir CSKA faktorius“,- apie sirgalius sakė P. Jankūnas.

Ketvirtame kėlinyje sužaidėme solidžiai ir užtikrintai, sirgaliai mums labai padėjo. Žinojome, kad bilietai išparduoti seniai, todėl supratome, kad jei žaisime su tinkama energija, fanai mums kompensuos už tai“, - teigė E. Ulanovas.

Pergalė grąžino kauniečius į šeštąją turnyrinės lentelės vietą. Ši vieta lemtų sąlyginai silpnesnį varžovą ketvirtfinalyje. Dėl geresnių pozicijų kovojančios 5-8 vietų komandos sieks išvengti susidūrimų su CSKA ir čempionais Stambulo „Fenerbahčė“. Žalgiriečiai teigia, kad stengiasi nesižvalgyti į lentelę ir nesirinkti varžovų.

„Į lentelę nelabai mes žiūrime, gal treneriai žiūri, o gal ir jie nežiūri. Mes tiesiog norime laimėti kuo daugiau ir kilti anksčiau, o paskui žiūrėsime, kokioje pozicijoje būsim“, - sakė P. Jankūnas.

Eurolygos turnyro lentelė po 29 turo rungtynių

„Esame nugalėję tikrai gerų komandų šiemet. Mums labai svarbu laikytis žaidybinio plano. Šiandien tai pavyko, daug ką išpildėme. Manau, dabar psichologiškai turėtų būti gerai, kitą savaitę laukia sunki išvyka, norėtųsi pratęsti tą gerą emocinę bangą“, - kalbėjo E. Ulanovas.

Puikiai kauniečių gretose pasirodė Kevinas Pangosas. Keliuose ankstesniuose mačuose Eurolygoje blankiai sužaisdavęs gynėjas vėl atskleidė savo geriausias savybes. Gynėjas pelnė 15 taškų, atliko 11 rezultatyvių perdavimų ir perėmė 2 kamuolius. K. Pangosas buvo naudingiausias aikštelėje ir rungtynes baigė su 28 naudingumo balais.

„Gynyboje sužaidėme tikrai gerai, puolimas taip pat buvo geras, kamuolys gerai judėjo. Žaidėme komandiškai. Buvo svarbūs momentai, kai CSKA vis priartėdavo rungtynėse, mes atsilaikydavome ir nepalūžome.

Žinojome ir jautėme, kad fanai yra su mumis. Žaidžiame daugelyje skirtingų arenų. Mūsų arenoje atmosfera ypatinga. Palaikymas mums daug reiškia.

Tikiuosi, kad šį pergalė bus naudinga turnyrinės lentelės prasme. Džiaugiuosi, kad sezono gale žaidžiame būtent taip, būtų gerai ir toliau išlaikyti tokį lygį“, – sakė K. Pangosas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)