Atrodė, jog „Barcelonos“ sirgaliai bus priversti areną palikti nuleistomis galvomis. Paskutinio kėlinio pradžia nieko gero nežadėjo šeimininkams – užkliuvęs už Mariaus Grigonio kojos traumą patyrė Nickas Calathesas, o netrukus technine pražanga buvo nubaustas Šarūnas Jasikevičius.

Po M. Grigonio baudos metimo svečiai turėjo 10-ies taškų pranašumą (61:51), tačiau „Barcelona“ tuomet ėmė ropštis iš duobės, o gelbėtoju tapo po krepšiais varžovus į neviltį varęs Nikola Mirotičius.

„Barcelona“ po ypač permainingos, reto grožio kovos palaužė svečius 81:73.

Po rungtynių spaudos konferencijoje CSKA strategas Dimitris Itoudis stebėjosi Š. Jasikevičiaus gauta technine pražanga.

Iki lemiamo kėlinio likus kiek daugiau nei 2 min. po nesėkmingo „Barcelona“ išpuolio CSKA skubėjo į greitą ataką, o ant parketo žengęs Š. Jasikevičius žėrė priekaištus arbitrui ir taip užstojo jam kelią.

Netrukus teisėjas skyrė lietuviui techninę pražangą, tačiau tokiu būdu „Barcelona“ praleido tik tašką vietoj galimų dviejų į savo krepšį.

„Su visa pagarba mano draugui Šarui, bet vienas dalykas yra gauti techninę pražangą, kai jos nusipelnai ir tai yra žaidimo dalis, bet kitas dalykas – išeiti į aikštę ir sustabdyti kitos komandos kontrataką.

Bandžiau pasikalbėti apie tai su arbitrais, tačiau atsakymo neradau“, – spaudos konferencijoje apie keistą rungtynių epizodą kalbėjo D. Itoudis.

„Nenoriu kalbėti apie teisėjus, tai neleidžiama, bet šią situaciją aptarėme su trenerių štabu ir Eurolygos atstovais“, – klaustas, ar kritikuoja arbitrus, pridūrė D. Itoudis.

Pats Š. Jasikevičius spaudos konferencijoje apie šį epizodą nedaugžodžiavo.

„Tuo metu nebuvau patenkintas rungtynėmis ir taip išreiškiau savo emocijas. Negaliu kalbėti apie tai daug, nes tai kainuoja didelius pinigus, o artėja Kalėdos, turėsiu pirkti dovanas“, – su šypsena situaciją įvertino Š. Jasikevičius.

Po dvikovos „Barcelona“ strategas taip pat džiaugėsi atmosfera arenoje ir charakterį demonstravusiais savo auklėtiniais.

„Sveikinimai mūsų žaidėjams ir sirgaliams. Tai buvo labai įdomios rungtynės, kuriose supratome, jog turime kentėti. Netobula pirma rungtynių pusė, tačiau buvome solidūs.

Akivaizdu, trečiame kėlinyje save įstūmėme į didelę bėdą, tačiau svarbiausiu metu surengėme nuostabų pasirodymą, demonstravome neįtikėtiną charakterį ketvirtame kėlinyje siekiant laimėti rungtynes, kurios tam tikru metu, ko gero, nebuvo mums sėkmingos.

Taigi, didelis vaikinų nuopelnas. Manau, labai žmogiška turėti tam tikrų blogų situacijų, tačiau parodėme charakterį sugrįždami į rungtynes ir jas laimėdami.

Sirgaliai „Palau Blaugrana“ arenoje su puikia akustika buvo labai triukšmingi. Tai mums labai svarbu. Mūsų sirgaliai turi gerą ryšį su komanda, vertina ją, tačiau mes galime žaisti dar geriau.

Žinau, kad katalonai skiriasi nuo serbų ar graikų, taip pat ir nuo lietuvių, tačiau svarbiausia, jog mūsų sirgaliai palaikė komandą, kai mums buvo sunku ir sekėsi blogiau. Tai geras ženklas ir tai yra svarbiausia.

Kai tau sekasi gerai, kiekvienas yra su tavimi“, – po rungtynių pergale džiaugėsi Šarūnas Jasikevičius.

Tuo metu CSKA strategas D. Itoudis apgailestavo dėl lemiamu metu išbarstytos dviženklės persvaros.

„Sveikinimai „Barcelonai“. Akivaizdu, po tokių rungtynių galima daug ką pasakyti apie jas. Po pirmo kėlinio praradome trumpam koncentraciją, varžovai reikiamu metu atkovojo papildomą kamuolį, pataikė ir kėlinį pralaimėjome 14:25.

Per pertrauką pasitarėme, kaip reikia toliau žaisti. Trečiame kėlinyje turėjome konkrečias idėjas ką daryti puolime ir gynyboje, tai leido mums įgyti 10-ies taškų persvarą.

Tada „Barcelona“ pasitelkė didelį spaudimą, o tą situaciją mes galėjome geriau suvaldyti“, – apgailestavo CSKA vairininkas.

Prie sėkmingo „Barcelonos“ žaidimo svariai prisidėjo ir Rokas Jokubaitis, lemiamu metu sėkmingai vadovavęs komandai, nebijojęs iniciatyvos ir įtvirtinęs pergalę paskutiniu rungtynių metimu.

Gynėjas per 21 min. pelnė 11 taškų (5/7 dvitaškiai, 1/2 baudos), atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo, dukart prasižengė, išprovokavo dvi pražangas ir surinko 12 naudingumo balų.

„Tai buvo fizine jėga grįstos rungtynės. Skaudžiai nusileidome trečiame kėlinyje, pasitelkę kietą kovą varžovai mus tiesiog nustūmė tada, kai to reikėjo.

Padarėme daug kvailų pražangų ir panašiai. Pavyko sugrįžti ir esame labai laimingi.

Nėra kada švęsti, nes po 48 valandų laukia kitos rungynės, tad belieka gerai pailsėti ir laukti naujos kovos.

Ši dvikova parodė, jog turime charakterį ir galime įveikti bet kurią Eurolygos komandą“, – džiaugėsi R. Jokubaitis.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)