„Wolves“ ekipoje rezultatyviausiai žaidė Regimantas Miniotas – 16 taškų, Ahmadas Caveras pridėjo 10, Adas Juškevičius ir Eigirdas Žukauskas pelnė po 7 tašus.

Jau šį šeštadienį „Wolves“ šalies čempionate debiutuos dvikova Kėdainiuose prieš „Nevėžis-Optibet“ komandą.

Pasirengimo cikle R. Kurtinaičio auklėtiniai laimėjo 5-ias dvikovas ir patyrė dvi nesėkmes.

Po paskutinės akistatos su „Žalgiriu“ R. Kurtinaitis pasidalino mintimis tiek apie kovą su Kazio Maksvyčio kompanija, tiek ir visą pasiruošimo etapą.

„Paprastai po treniruočių dalies sužaisdavome draugiškas rungtynes, atsižvegdavome į tai, ką treniravomės, ko siekėme. Draugiškose rungtynėse žiūrėdavome, kas veikia, kas – nelabai. Buvo daug neblogų momentų.

Prieš čempionatą norėjome susitikti būtent su „Žalgiriu“. Esame dėkingi ir Kaziukui, ir „Žalgiriui“ už tą galimybę išmėginti jėgas.

Šiandien vakare (pirmadienį) galėjome įsitikinti, ko mums trūksta, koks yra skirtumas tarp Eurolygos komandos ir mūsų naujai susibūrusios ekipos.

Sakykime, du su puse kėlinio atstovėjome normaliai, tačiau vėliau pritrūko ir energijos, susikaupimo, padarėme daug klaidų, net 18, ir tas pataikymas nebuvo mūsų geras.

Vienu žodžiu, buvo daug gerų dalykų, ypač gynyboje, bet ir pamatėme savo problemas, ko mums trūksta.

Tai ir pasitikėjimo kausimas, žaidėme prieš Eurolygos komandą, prieš pavardes, kai kurių žaidėjų neatpažinau. Gal tas jaudulys veikė.

Iš esmės buvo labai naudingos rungtynės, džiaugiuosi, kad tokias sužaidėme. Dirbsime ties problemomis, gerus dalykus pasistengsime palikti bei toliau rengsimės čempionato pradžiai“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

Anot „Wolves“ stratego, dar nemenka problema – po rinktinių grįžusių žaidėjų adaptacija.

„Nemažą darbą atlikome su 6-7 žaidėjais. Dabar prie mūsų prsijungė ir Eigirdas Žukauskas, ir Kristupas (Žemaitis).

Jie per tas kelias dienas dalį mūsų filosofijos, žaidimo idėjų suprato, dalį – ne.

Turime Marcosą Delia, kuris iš Argentinos atvyko tik užvakar. Turint omeny, kad buvo tik vienoje treniruotėje, šiandien žaidė visai neblogai.

Turi aukštą žaidimo IQ. To laiko prireiks. Paprastai kai suburi naują komandą, prireikia gal poros mėnesių, kad ji dirbtų kaip laikrodis. Manau, vargsime iki Naujųjų metų, kol susistyguosime taip, kaip aš norėčiau“, – prognozavo R. Kurtinaitis.

„Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis džiaugėsi gynyba.

„Džiugina gynyba, buvo geras agresyvumo lygis. Be abejo, varžovai ne viską pataikė, turėjome geresnius sprendimus priimti.

Tam nemažai skyrėme dėmesio. Antroje rungtynių pusėje pavyko primesti savo eigą, fizišką žaidimą. Šiandien džiugino gynyba“, – po dvikovos reziumavo K. Maksytis.

„Tai pirmos rungtynės, kuomet žaidė visa komanda. Ypač antroje rungtynių pusėje neblogai dalinomės kamuoliu, iš viso 25 rezultatyvūs perdavimai. Bet darėme ir klaidų. Tai buvo tikėtina, nes varžovai keisdavo gynybos sistemas.

Ties zonine gynyba dar net nedirbome, tad natūralu, turėjome problemų. Reikės jas išspręsti. Tai pirmos rungtynės kartu ir taisytinų dalykų yra“, – kalbėjo K. Maksvytis.

„Žalgiris“ prieš sezono pradžią rugsėjo 22 dieną dar susitiks su Rygos VEF.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją