„Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris po mačo spaudos konferencijoje dėkojo gausiai į Jonavą atlydėjusiems sirgaliams, džiaugėsi naujoko Emmanuelio Mudiay progresu bei turėjo priekaištų dėl komandos gynybos.

„Esu laimingas dėl pergale pradėto sezono, tai mums yra labai svarbu. Džiugu dėl susirinkusių žiūrovų Jonavoje, puiki atmosfera, taip pat dėkoju mūsų sirgaliams, tikrai jautėme jų palaikymą“, – kalbėjo M. Schilleris.

– Vienu metu turėjote 17-os taškų pranašumą, kodėl varžovams pavyko priartėti ir atkurti intrigą?

– Varžovai tiesiog gerai atakavo iš toli, ketvirtame kėlinyje pataikė gal šešis tritaškius, tai įspūdinga.

Prieš mačą sakiau vaikinams, jog tai yra gerai pataikanti komanda. Po pertraukos leidome jiems susikurti metimų, tad turėsime apie daug ką pasikalbėti.

– Kiek svarbu iš psichologinės pusės sezoną pradėti pergale?

– Neabejotinai, labai svarbu.

– Mantas Kalnietis žaidė tik 7 minutes, jo žaidimo laikas ribotas tausojant krepšininko sveikatą?

– Jis vis dar grįžinėja po Achilo skausmų, taip pat vasarą gydėsi čiurnos traumą. Mano manymu, kad jo situacija gerėja.

– Ką labiausiai norėtumėte koreguoti savo žaidime?

– Negaliu išskirti konkretaus aspekto. Tiek puolant, tiek ginantis turime gerinti žaidimą. Tai juk dar labai ankstyva sezono stadija, tad daug kur turime tobulėti.

savo gretose turime daug naujų žaidėjų, daugeliui jų lygoje tai yra pirma patirtis, tiesiog laukia daug darbo.

– Kaip vertinate Emmanuel Mudiay progresą?

– Po kelionės į Turkiją E. Mudiay progresas prisitaikant prie Europos krepšinio vis pastebimesnis. Jam patirtis Europoje nauja, kad ir „Žalgirio“ sirgalių juostų lietus rungtynių pirmomis sekundėmis.

Manau, kad jo prisitaikymas užtruks, bet galiu pasakyti, jog per paskutinę savaitę jis padarė didelį šuolį į viršų. Tiesiog toliau dirbame ir bandome prisitaikyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)