Pakilti iš nemalonios pozicijos žalgiriečiai šansų turi nebedaug: jiems sekmadienį privalu namuose nugalėti Belgrado „Crveną Zvezdą“, o tuomet dar sulaukti dviejų Atėnų „Panathinaikos“ nesėkmių prieš Berlyno ALBA ir Stambulo „Fenerbahče“ klubus bei Vilerbano ASVEL pergalės prieš Milano „Armani Olimpia“ ekipą.

Jei nors viena iš šių sąlygų neišsipildys, kauniečiai finišuos paskutiniai, 15-i.

Pagerinti savo situacijos žaliai-baltiems nepavyko ir penktadienį Vitorijoje, kur buvo beviltiškai 79:96 nusileista vietos „Baskonia“ komandai.

Tarsi užmigę rungtynes pradėję svečiai iš Kauno pirmą kėlinį prapylė net 15:35, o antrojo viduryje atsiliko jau ir 30 taškų skirtumu – 22:52. Ir tik varžovams, kurie, beje, vertėsi be savo lyderio Wade Baldwino, gerokai atsipalaidavus nepadorūs skaičiai švieslentėje kiek sušvelnėjo.

Ketvirtą kartą iš eilės Eurolygoje suklupusio „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Jure Zdovcas po tokio savo auklėtinių pasirodymo sunkiai rinko žodžius.

„Ką galiu pasakyti, buvo siaubinga. Rungtynių pradžioje mes tarsi nė nepasirodėme aikštelėje ir tik stebėjome viską iš šono. Varžovai buvo greitesni, geresni ir parodė mums, kaip reikia dalintis kamuoliu – atliko net 29 rezultatyvius perdavimus

Mus baudė per tas vietas, kurias žinojome ir kurioms ruošėmės. Atrodo, nieko ypatingo, bet buvome per lėti ir per švelnūs fiziškai. Mūsų atsakas buvo siaubingas.

Per pirmas 10 minučių jie turbūt neprametė nė vieno, nežinau, gal vieną. Taškai su pražanga, tritaškiai iš visur... Be jokios abejonės, mums tai buvo blogos rungtynės“, – kraipė galvą strategas.

55-erių metų slovėnas garsiai pasvarstė, kad jo vadovaujamą komandą neigiamai galėjo paveikti ir nutekėjusi žinia apie tai, kad „Žalgirio“ vairą po sezono perims Kazys Maksvytis.

„Paminėjau tai rūbinėje. Pasakiau, kad jei aš esu problema, tai žinote... Visko gali būti, gal žaidėjai per daug atsipalaidavo. Bet juk juk jie žaidžia ne už mane, o už „Žalgirį“, už visą komandą. Pastaruoju metu juntamas atsipalaidavimas, nors atmosfera ir gera. Tik ji nepadeda. Mes negalime sau leisti sužaisti tokių rungtynių kaip šiandien.

Nenorime likti paskutiniai, todėl neturime prabangos nusiraminti. Jokiu būdu“, – pridūrė J. Zdovcas.

Įdomu, kad pirmame rate žalgiriečiai savo aikštėje įveikė baskus 72:68.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją