35-erių aukštaūgis džiaugiasi ankstyvomis atostogomis: jas garantavo ne tik sutrumpintas „Betsafe-LKL“ atkrintamųjų formatas, bet ir „Žalgirio“ tiesiausias kelias trofėjaus link.

Vasarą aukštaūgis dėmesį skirs poilsiui – jo reikalauja ir kūnas. Traumos jį persekiojo nuo pat rudens.

Dėl įvairių raumenų ir sausgyslių problemų 205 cm ūgio krepšininkas Eurolygoje sužaidė tik 17 rungtynių – tiek pat, kiek Laurynas Birutis ar sezono antroje pusėje su Kaunu atsisveikinęs Derrickas Waltonas.

Antanas Kavaliauskas, Paulius Jankūnas

Pavasarį P. Jankūnas vylėsi užgriebęs tvirtesnį pagrindą po kojomis jį supančioje traumų pelkėje. „Viskas lyg ir nuo nugaros prasidėjo. Nugara lemia daug dalykų, ten – nervai. O kai kažkas negerai, pirmiausia apie tai praneša raumenys.

Todėl darau visokias procedūras, tempimus, stiprinu raumenis. Tikiuosi, daugiau tos traumos nesikartos“, – balandį vylėsi visų laikų rezultatyviausias Eurolygos lietuvis.

Gegužę atrodė, kad sveikatos problemos – jau praeitis, bet prieš „Betsafe-LKL“ finalą „Žalgirio“ kapitonas dar kartą iškrito iš rikiuotės – treniruotės metu pasitempė kojos raumenį.

Labai gaila, bet kartais taip būna.
Paulius Jankūnas

P. Jankūnas vėl buvo priverstas užimti poziciją ant atsarginių suolo ir nuo čia stebėti komandos žaibišką žygį čempionų titulo link.

Šiame LKL sezone P. Jankūnas sužaidė 27 rungtynes – tiek pat, kiek ir savo debiutiniame 2003/2004 metų sezone, tik prieš penkiolika metų jo statistikos rodikliai buvo net kiek didesni nei šiemet.

Vidutiniškai po 6,8 pelnyto taško per mačą – mažiausias kapitono karjeros pelnytų taškų rodiklis LKL pirmenybėse, be to, šiemet P. Jankūnas vidutiniškai per rungtynes fiksavo 9,6 naudingumo balo bei atkovodavo po 3,4 kamuolio.

Kukliau sekėsi tik 2012/2013 metų sezone, kuriame tesužaidė vos šešerias LKL rungtynes, o nuo kovo mėnesio sveiko po atliktos peties operacijos.

Praėjusį antradienį vakare „Žalgirio“ kapitonas matavosi jau 13-ą LKL čempiono žiedą.

„Šis užims svarbią vietą mano kolekcijoje“, – šypsojosi Paulius, mintimis su krepšinis.lt pasidalinęs apie ekipą paliekančius ir bičiuliais tapusius „Žalgirio“ legionierius, rinktinės klausimą ir vasaros asmeninius tikslus.

– Ar nėra keista atostogas pradėti jau birželio pirmą savaitę, prisimenant ankstesnius sezonus, tokiu metu tik startuodavo LKL finalo serijos?

– Kuo anksčiau, tuo geriau, visi laimingi, kai atostogos prasideda anksčiau.

– Rankose – dėžutė, kurioje 13-asis jūsų LKL čempiono žiedas.

– Tai simbolinis skaičius, lydintis mane visą gyvenimą, toks juk yra ir ant mano marškinėlių. Jis man neša sėkmę. Šis žiedas užims svarbią vietą mano kolekcijoje.

Neturiu užsibrėžęs konkretaus auksinių žiedų skaičiaus, kurį norėčiau iškovoti. Kol sveikata leis, kol jausiu malonumą, kol būsiu reikalingas komandai, tol tikiuosi ir žaisti.

Kalbant apie vasarą, esminis tikslas – išspręsti savo bėdas ir pasiruošti naujam sezonui. Svarbiausia – būti sveikam, tikiuosi, taip ir bus.

– Nėra apmaudo, kad nepavyko prisidėti prie komandos pergalių finalo serijos metu?

– Finalas, ar ne finalas, visą laiką norisi išbėgti į aikštę, o ypač svarbiose rungtynėse. Kaip pasakyti, labai gaila, bet kartais taip būna.

– Per dvejus metus su Brandonu Daviesu ir Aaronu White’u tapote tikrais draugais, ar tai tie žmonės, su kuriais mielai susiskambinsite ir po kelerių metų?

– Jie tapo tikrais bičiuliais, tas ryšys tikrai stiprus, bet žinote, su laiku atstumas savo padaro, jie pasiners į savo buitį, mes pasinersime į savo gyvenimus.

Manau, tas ryšys išliks, gal ne toks stiprus, bet viliuosi, bendravimas nenutrūks. Gal ne kiekvieną savaitę susiskambinsime, bet su laiku turėsime ką vieni kitiems papasakoti.

Kalbant apie jų indėlį klubui, visi matė jų tobulėjimą, žaidimą, tai – geriausias pavyzdys būsimiems „Žalgirio“ naujokams. Jie tiesiog turi treniruotis taip, kaip tą darė šie du vyrai.

– Naujame sezone nebebus „Žalgirio“ lyderiais tapusių amerikiečių, bet ar galite įsivaizduoti, kad rudenį „Žalgiris“ galėtų pasitikti be Šarūno Jasikevičiaus, tapusio vienu iš klubo veidų?

– Nežinau, kaip bus. Dabar tikrai neįsivaizduoju to. Jau eilę metų Šarūnas čia dirba, rezultatų kreivė – tik aukštyn. Esame kartu susigyvenę, tad kol kas neįsivaizduoju „Žalgirio“ be Šaro.

– Ketvirtadienį bus skelbiamas rinktinės kandidatų sąrašas, tikėtina, ten atsidurs ir jūsų pavardė, nedvejodamas priimsite kvietimą ir jungsitės prie rinktinės treniruočių stovyklos?

– Dar anksti kalbėti. Kai bus sąrašas, kai žinosime pavardes, kviečiamus žaidėjus, tada ir galvosiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)