Pirmose Europos taurės rungtynėse per antrąjį kėlinį „Rytas“ į „Lokomotiv“ krepšį suskraidino net 40 taškų, o pasibaigus 40 rungtynių minučių džiaugėsi daug kam netikėta ir efektinga pergale – 92:86.

Tiek Dainius Adomaitis, tiek 6 tritaškius pataikęs ir susitikimo herojumi tapęs vilniečių kapitonas Eimantas Bendžius vieningai tvirtino, kad tokio rezultatyvaus kėlinio per savo profesionalų karjeras neprisimena.

Panaši buvo ir Rusijos klubo atstovų reakcija, o „Lokomotiv“ treniruojantis italas Luca Banchi jo komandai surengtą egzekuciją antrajame kėlinyje pavadino „siaubingomis dešimčia minučių“.

„Remdamasis nerašytu protokolu turiu pasveikinti „Rytą“ su pergale. Šeimininkai sužaidė labai energingas rungtynes. O mes, be abejo, nusivylę – ypač tuo, kaip sužaidėme antrą kėlinį.

Mums tai buvo pirmosios oficialios sezono rungtynės ir jose susidūrėme su kliūtimis, kurių nesugebėjome įveikti. Leisti varžovams pelnyti 40 taškų per tas siaubingas dešimt minučių buvo tiesiog nepriimtina“, – konstatavo italas, spaudos konferencijoje po susitikimo užtrukęs vos keletą minučių.

Nors mačo pabaigoje jo auklėtiniams ir pavyko atkurti intrigą, įvykiais Vilniuje L. Banchi liko nusivylęs.

„Po pertraukos mūsų nusiteikimas buvo kitas, sumažinome atsilikimą iki vieno metimo skirtumo, bet vis tiek nebuvome pakankamai aštrūs ir agresyvūs – neišnaudojome galimybių išlyginti rezultatą“, – pripažino 54-erių krepšinio specialistas.

Dar stipriau už trenerį pasisakė po pertraukos „Lokomotiv“ nariu tapęs Mantas Kalnietis, kalbėjęs ir apie beviltiškumą, ir apie palaidą balą.

Starto penkete rungtynes pradėjęs 33-ejų gynėjas iš viso ant parketo praleido net 28 min, per kurias pelnė 12 taškų, tačiau suklydo net 5 kartus. Dar pirmajame kėlinyje iš gerokai labiau patyrusio tautiečio 2 kamuolius aikštės viduryje pavogti pavyko „Ryto“ naujokui Doviui Bičkauskiui.

„Pirmos rungtynės yra specifinės. Atrodėme beviltiškai. Keista, nes paskutinėse draugiškose rungtynėse visai neblogą žaidimą demonstravome. Kažkas tikrai atsitiko. Graudžiai atrodėme abiejose aikštės pusėse – ir puolime, ir gynyboje. Gynyboje nebuvo susikalbėjimo, o puolime – organizuotumo“, – vardijo krepšininkas.

„Kai prasidėjo bėdos, ėmėme žaisti po vieną, gelbėtis, o tai mus ir nužudė. Sunku pasakyti, kodėl per kėlinį praleidome net 40 taškų. Labai blogi sprendimai puolime, o tai yra ir mano atsakomybė. Koncentracijos stoka – kvailus kamuolius vietoje pamečiau, o „Rytas“ dėl to bėgo į greitą puolimą.

Vilniečiai pasinaudojo tuo, kad mes nesusikalbėjome gynyboje. Buvo palaida bala. Praleidome beveik 100 taškų... Du prieš du situacijose žiūrėjome vienas į kitą, susimušdavome kaktomis, o „Rytas“ už tai baudė“, – pralaimėjimo priežastis toliau bandė rasti M. Kalnietis.

Anot jo, „Ryto“ komanda šio sezono pradžioje palieka labai simpatišką įspūdį.

„Buvo kalbėta apie tai, ką aikštėje daro Bendžius, bet jis pataikė savo metimus, o vėliau krepšys tiesiog atsirišo. Kas buvo antrame kėlinyje, suvokti sunku. Reikia pripažinti, kad „Rytas“ žaidė brandžiai. Komandos žaidimas – simpatiškas, nors jie neturi daug pranašumų, bet stengiasi išnaudoti tai, ką turi. Ir šį kartą vilniečiai tai įvykdė 100 procentų“, – pažymėjo M. Kalnietis.

Lietuvis buvo vienas iš trijų „Lokomotiv“ žaidėjų, rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais su savo šalių rinktinėmis dalyvavusių pasaulio čempionate Kinijoje.

Kiti du – rusai Vladimiras Ivlevas ir Vitalijus Fridzonas – Vilniuje apskritai buvo visiškai nematomi.

Jei puolėjas V. Ivlevas per 11 min. sukrapštė 2 taškus, patyręs snaiperis V. Fridzonas per 19 min. apskritai vos vieną kartą metė į krepšį iš dviejų taškų zonos ir aikštę paliko tuščiomis.

Kaip ir M. Kalnietis, jo bendraamžis rusas po mačo nukėlė kepurę prieš laimėtojus.

„Žinoma, norėjosi laimėti, bet praleidžiant 92 taškus per rungtynes tai padaryti sunku. Žaidėme individualiai, nebuvo komandinio krepšinio – jeigu taip tęsime ir toliau, tęsis ir problemos. Ketvirto kėlinio pabaigoje lyg ir galėjome „grįžti“ į rungtynes, bet iš tikrųjų taip nenutiko – „Rytas“ žaidė geriau, pirmavo, o mums reikia pasidaryti išvadas, pamiršti tai, kas čia įvyko ir žygiuoti toliau“, – dėstė jis.

Kitą savaitę Europos taurės rungtynėse „Lokomotiv“ namuose priims Venecijos „Umana Reyer“ ekipą, o „Rytas“ išvykoje kausis su Limožo CSP.

Limožo komanda pirmas savo rungtynes turnyre sužais šiandien, spalio 2-ąją, o „Umana Reyer“ B grupės turnyrą antradienį jau pradėjo pralaimėjimu – namuose 63:66 nusileido Belgrado „Partizan“ ekipai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)