Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai ketvirtadienį žūtbūtinėje dvikovoje 93:86 (25:27, 21:10, 20:23, 27:26) įveikė titulą ginančius Madrido „Real“ (22-8) krepšininkus. Šeštą iš eilės pergalę vainikavo ir bilietas į Eurolygos ketvirtfinalį, kur Lietuvos čempionai susigrums su reguliariojo sezono nugalėtoja Stambulo „Fenerbahče“.

„Kalbant apie rungtynes, manau, kad pradėjome labai neblogai, puolimas veikė, kamuolys gerai judėjo, tačiau antras kėlinys buvo prastas ir varžovams pavyko perimti iniciatyvą, – vertino P. Laso ketvirtadienio dvikovą. – Dirbome sunkiai, kad sugrįžtume ir paskutinės minutės buvo beprotiškos. Brandonas Daviesas žaidė labai gerai ir mums sunku buvo tinkamai įvertinti situaciją – nesisekė nei gynyboje, nei puolime. Akivaizdu, kad „Žalgirio“ motyvacija buvo daug didesnė“.

„Real“ pataikė tik 4 iš 21 tritaškio (19,1 proc.), o „Žalgiris“ suklydo vos 9 kartus ir pataikė net 22 iš 26 baudų metimų (84,6 proc.).

„Akivaizdu, kad man nepatinka pralaimėti, tačiau kaip sakiau, laimėjome 22 rungtynes iš 30 ir tai daug pasako apie mūsų sunkų darbą viso sezono metu. Nepaisant visų gerų dalykų dabar turime pamiršti reguliarųjį sezoną kaip galima greičiau ir džiaugtis situacija, į kurią patekome“, – tęsė P. Laso.

Madrido „Real“ Eurolygos ketvirtfinalyje laukia Atėnų „Panathinaikos“, Los Blancos treneris pripažino, kad varžovai – labai gerai subalansuota komanda.

„Žinome, kaip sunku su jais žaisti. Jie yra fiziškai stiprūs, o Nicką Clathesą itin sunku dengti. Žinome apie juos ir išnaudosime visas 10 dienų, kad pasiruoštume tinkamai“, – kalbėjo P. Laso.

Pagrindinis PAO įžaidėjas N. Calathesas paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse namie prieš Podgoricos „Budočnost“ (87:67) surinko trigubą dublį ir tapo vos antruoju krepšininku Eurolygoje, užfiksavusiu tokį įspūdingą statistinį skaičių. Jis per 37 minutes jis pelnė 11 taškų (4/9 dvitaškiai, 1/4 tritaškiai), atliko 18 rezultatyvių perdavimų, atkovojo 11 kamuolių bei surinko 29 naudingumo balus.

„Tiesa ta, kad ketvirtadienio rungtynės mums jau nieko nelėmė, tačiau stengėmės žaisti, kad užtikrintai žengtume į atkrintamųjų varžybų etapą. Turėjome per pastarąsias savaites kelis pralaimėjimus, norėjome geriau žaisti, tačiau ne visada išeidavo. Tai mus neramina, – kalbėjo Madrido ekipos veteranas Felipe Reyeas. – Per artimiausią pusantros savaitės turime sunkiau plušėti per treniruotes ir pamėginti susigrąžinti gerą krepšinį bei pasitikėjimą savo jėgomis. Tokių bangavimų atkrintamosiose rungtynėse negalime sau leisti“.

Po didžiosios pertraukos aikštėje pasirodęs „Real“ senbuvis per beveik 6 minutes pelnė 2 taškus ir atkovojo 3 kamuolius.

„Turime žaisti solidžiau. Jei sugebėsime išlaikyti aukštą lygį per rungtynes, galėsime toli keliauti, kitaip mūsų laukia sunkios situacijos. O žaisti su „Panathinaikos“ bus sudėtinga, ypač išvykoje, tačiau gerai, kad turime namų aikštės pranašumą. Privalome žaisti kartu ir neleisti varžovams perimti iniciatyvos. Eurolygos atkrintamosiose rungtynės sunkios psichologiškai ir fiziškai. Turime atiduoti 100 proc. jėgų ir nuo pat pradžių žaisti taip, kad laimėtume“, – teigė puolėjas.

Aštuntą vietą užėmęs „Žalgiris“ ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių susigrums su reguliariojo sezono nugalėtoja Stambulo „Fenerbahče“ komanda.

Eurolygos ketvirtfinalio poros:

Stambulo „Fenerbahče“ (1) – Kauno „Žalgiris“ (8)

Maskvos CSKA (2) – Vitorijos „Baskonia“ (7)

Madrido „Real“ (3) – Atėnų „Panathinaikos“ (6)

Stambulo „Anadolu Efes“ (4) – „Barcelona“ (5)



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)