LKL čempionate vilniečiai nuo pirmaujančių Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių atsilieka dviem pergalėmis, todėl triumfas savų žiūrovų akivaizdoje leistų jiems atgaivinti kovą dėl reguliaraus sezono nugalėtojų vardo.

„Šių rungtynių su „Žalgiriu“ laukia visa Lietuva, reikia tikėtis sudėtingo, gero mūšio.

Ruošiamės, turėjome daugiau laiko nei „Žalgiris“, tai bus mūsų privalumas. Matysime, kaip seksis išpildyti paruoštą planą“, – prieš mačą kalbėjo „Lietuvos ryto“ strategas Rimas Kurtinaitis.

Šeštadienį prieš treniruotę sostinės ekipos vyr. treneris pasidalino mintimis apie būsimą varžovą, išskyrė savo komandos pranašumus prieš būsimą akistatą bei turėjo savo nuomonę apie paskutinį „Chimki“ metimą, kuris supykdė Kauno „Žalgirio“ sirgalius bei pačią žaliai baltų ekipą.

– Kokios mintys apie penktadienio Eurolygos mačą, kuriame „Žalgiris“ nusileido „Chimki“?

– Buvo geros rungtynės, puikiai sužaidė „Chimki“ ekipa, ji ne visada taip gerai rungtyniauja. Manau, „Žalgiriui“ pritrūko tos sportinės sėkmės mačo pabaigoje.

Manau, fortūna šypsojosi „Chimki“ ekipai, be to, Kevinui Pangosui nesisekė pataikyti, prametė savo metimus. Iš esmės „Žalgiris“ žaidė gana gerai, kaip ir visą šį sezoną.

– Ką manote kaip treneris apie tą paskutinį metimą, kurio galbūt nereikėjo mesti?

– Man teko kalbėti su Željko Obradovičiumi apie analogišką situaciją. Praėjusią savaitę „Anadoli Efes“ strategas užpuolė Obradovičių už panašų paskutinės sekundės nieko nelemtį metimą.

Željko yra pasakęs, kad žiūrovai susirenka ne stebėti, kaip paskutinę minutę žaidėjai nusprendžia nebepulti, stovi vidury aikštės. Obradovičius po to epizodo perspėjo visus trenerius, kad jo ekipa nepaisant rezultato žais iki pat paskutinių sekundžių.

Be to, galbūt tas taškų skirtumas gali kažką lemti, jei Eurolygos turnyro lentelėje „Macabi“, „Žalgiris“ ir „Chimki“ turės vienodą pergalių ir pralaimėjimų skaičių.

Aš manau, kad reikia žaisti nuo pirmos iki paskutinės sekundės.

Kitas dalykas, LKL žaidžia daug jaunimo, tad jam kiekviena minutė rungtynėse yra svarbi, nors galbūt rezultatas yra aiškus. Aš manau, kad reikia žaisti iki pat rungtynių pabaigos.

– Kokias planuojate išnaudoti silpnąsias „Žalgirio“ vietas?

– Nežinome, kokia sudėtimi žais varžovai, ar rungtyniaus Antanas Kavaliauskas, kokios sveikatos bus Brandonas Daviesas.

Manau, mūsų privalumas yra energija, nes logiška manyti, kad būsime šviežesni, turėjome daugiau laiko pasiruošti. Negalėčiau pasakyti, kad kažkas turės akivaizdų pranašumą, mačas priklausys nuo žaidėjų, nuo dienos.

Mes laimėjome išvykoje, „Žalgiris“ pergalę šventė Vilniuje. Abejose rungtynėse komandos turėjo šansų. Aš manau, jei bus įtemptos rungtynės, labiausiai liks patenkinti žiūrovai.

– Kokios komandos nuotaikos po užbaigtų kovų Europoje ir po paskutinės nesėkmės trečiadienį Miuncheno „Bayern“ ekipai?

Reikia mokytis iš klaidų, tai jau praeitis. Tai vienas profesionalaus sporto elementų, kai po nesėkmės turi užmiršti ją ir žiūrėti į priekį, apie tai mes su krepšininkais kalbėjomės.

***

Pernai vykę du pirmieji mačai buvo itin atkaklūs. Spalio mėnesio pradžioje rungtynėse Vilniuje aikštės šeimininkai prieš ketvirtąjį kėlinį pirmavo 55:53, tačiau likus žaisti trims minutėms kauniečiai persvėrė rezultatą ir išplėšė pergalę 70:67.

„Lietuvos rytui“ pavyko atsirevanšuoti po dviejų mėnesių Kaune - 65:63. Tuomet Vilniaus ekipą atlydėjo net penki šimtai sirgalių, kurie sukūrė nepamirštamą palaikymą.

Po pralaimėjimo Vilniaus klubui, „Žalgiris“ LKL čempionate daugiau neklupo bei iškovojo aštuonias pergalės iš eilės. Tiesa, ne visi susitikimai Kauno komandai klostėsi lengvai - Utenos „Juventus“ ekipa buvo įveikta dviejų ir keturių taškų skirtumu, turnyro lentelės lyderiams iššūkį bandė mesti ir Klaipėdos „Neptūnas“ (83:75).

Sekmadienį rungtynės prasidės 17.20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)