Šiuo metu kauniečiai rikiuojasi penktoje turnyro lentelės vietoje, į priekį praleisdami patekimą į kitą etapą jau užsitikrinusius Kazanės „Unics“ bei Maskvos srities „Khimki“ klubus. „Žalgirį“ taip pat lenkia jau visas rungtynes sužaidusi „Nizhny Novgorod“ ekipa bei trejomis rungtynėmis daugiau sužaidusi Rygos VEF komanda.

Kauno klubui, norint užtikrintai patekti į kitą etapą, reikia iškovoti 3 pergales. Vakarykštis laimėjimas prieš Samaros ekipą buvo ypač svarbus. Šias rungtynes pralaimėjus būtų tekę namuose būtinai nugalėti į Eurolygos ketvirtfinalį patekusį Kazanės „Uniks“ klubą. Šios rungtynės vyks kovo 16 dieną.

Be šių dviejų susitikimų kauniečiai taip pat išvykoje žais su buksuojančiu Kijevo „Budivelnik“ (kovo 10 d.) bei namuose su autsaideriu Talino „Kalev“ ir su Rygos VEF.

Prieš VTB Vieningosios lygos rungtynių maratoną savo mintimis sutiko pasidalinti komandos kapitonas Paulius Jankūnas. Šio sezono varžybose jis yra rezultatyviausias ir daugiausiai kamuolių atkovojantis žaidėjas. Puolėjas per šios lygos rungtynes pelno po 11,2 taško bei atkovoja po 4,8 atšokusio kamuolio.

„Prieš rungtynes nuotaikos geros. Esame kovingai nusiteikę, stengsimės laimėti kuo daugiau rungtynių. Aišku, apmaudu, kad nepasisekė Eurolygoje, tačiau reikia susikaupti ir stengtis žaisti toliau. VTB Vieningoji lyga yra labai aukšto lygio. Bent pusė komandų prilygsta Eurolygoje žaidžiančioms ekipoms. Pasitraukus iš Eurolygos šiam turnyrui teikiame pirmenybę“, - sakė komandos kapitonas.

„Nuotaikos komandoje nėra pačios geriausios, kadangi nepasisekė Eurolygoje, nepasirodėme, kaip galėjome. Tačiau dabar stengsimės žaisti kuo geriau ir iškovoti kuo daugiau pergalių. Šios lygos rungtynėms man, asmeniškai, nusiteikti yra labai lengva. Kai kurioms komandoms esame pralaimėję, todėl norime atsirevanšuoti“, - teigė Robertas Javtokas.

Vidurio puolėjas šioje lygoje kartu su P. Jankūnu yra naudingiausias „Žalgirio“ žaidėjas ir per rungtynes pelno po 9,8 taško, sugriebia po 4,8 atšokusio kamuolio ir renka po 11,7 balo per susitikimą. Robertas tikino visoms rungtynėms besirengiantis vienodai, nepriklausomai, kokia lyga bebūtų: „Visoms rungtynėms ruošiamės atsakingai. LKL pralaimėjus porą rungtynių gali netekti reguliariojo sezono nugalėtojo titulo bei namų aikštės pranašumo atkrintamosiose varžybose“.