67-erių amerikietis praėjusiame sezone L. Lekavičiui prilipino „Luko Skywalkerio“ pravardę, palygindamas jį su „Žvaigždžių karų“ epopėjos personažu.

Tuomet R. Pitino lietuvį nurodydavo kaip atkaklumo pavyzdį, nors, kaip leidžia suprasti dabar, jo pastangos sužydėti „Panathinaikos“ gretose buvo iš anksto pasmerktos.

L. Lekavičius daugiau pasireikšti gaudavo tik Graikijos čempionate, o Eurolygoje jam tekdavo tik trupiniai nuo rezultatyvių perdavimų maestro N. Calatheso stalo.

Nelengva gynėjui buvo ir šio sezono pradžia grįžus į Kauno „Žalgirį“, tačiau sausį 25-erių mažylis iš Šilalės parodė, ką sugeba.

Į Atėnus L. Lekavičius atvyko po trijų rungtynių serijos, per kurią vidutiniškai rinkdavo po 20,3 taško.

„Didžiuojuosi juo. Esu labai laimingas, kad jam taip sekasi“, – apie buvusį auklėtinį atsiliepė R. Pitino.

Krepšinis.lt paklaustas, ar šviesos kardu „Skywalkeris“ buvo pasiruošęs panašiai mojuoti ir vilkėdamas kitą žalią aprangą, „Panathinaikos“ vairininkas teigė tuo neabejojantis.

„Taip, bet mes turime N. Calathesą. Lukui tiesiog nelikdavo pakankamai minučių, kad tuo užsiimtų. Kai komandoje yra toks žaidėjas kaip Nickas, reikia susitaikyti, kad nežaisi po 30 minučių per rungtynes“, – pažymėjo specialistas.

Jo ekipos žaidimas pastaruoju metu banguoja žymiai labiau nei L. Lekavičiaus pataikymo procentai.

Taip buvo ir trečiadienio rungtynėse namuose su Miuncheno „Bayern“, nors vokiečius Graikijos čempionai galiausiai įveikė solidžia persvara 98:83.

„Žalgirį“, kuris dabar pamažu taiso savo situaciją po nevykusios sezono pradžios, R. Pitino vadina veidrodiniu savo komandos atspindžiu.

„Kaip ir mes, jie – sunkiai dirbanti komanda, visada atiduodanti šimtą procentų jėgų. Esame tarsi veidrodiniai vienas kito atspindžiai. Manau, dabartinis „Žalgiris“ labai nesiskiria nuo pernykščio. Jie turi sistemą, paremta darbo etika, greičiu puolime. Tik tiek, kad dabar gindamiesi kur kas dažniau keičiasi dengiamaisiais. Bet šiaip „Žalgirio“ žaidimas pernelyg nepasikeitė.

Kauniečiai puikiai sužaidė pastarąsias ketverias rungtynes, mes parodėme valią paskutiniame mače. Du kėlinius varžovai buvo už mus pranašesni, bet paskutiniame atsitiesėme ir laimėjome“, – sakė „Panathinaikos“ strategas.

O paklaustas, ką labiausiai norėtų pataisyti savo auklėtinių žaidime, R. Pitino išskyrė praleidžiamų tritaškį skaičių – pagal šį rodiklį PAO yra paskutiniai Eurolygoje (vid. 10,7).

„Tai tikrai nėra gerai, tai reikia taisyti. Turime pasitempti, kad keisdamiesi dengiamaisiais ginantis nepaliktume tiek erdvės prie trijų taškų linijos“, – nurodė treneris.

Kaip L. Lekavičiui ir kitiems iš letargo miego kylantiems „Žalgirio“ snaiperiams seksis apšaudyti Atėnų klubo gynybą, paaiškės penktadienį, nuo 21.30 val.

Primename, kad pirmojo rato tarpusavio rungtynes Kaune graikai laimėjo rezultatu 86:85.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)