N. Calathesas per 35 minutes pelnė 20 taškų, atliko 13 rezultatyvių perdavimų, atkovojo 8 kamuolius bei surinko 35 naudingumo balus. Dauguma 29-erių krepšininko perdavimų baigėsi komandos draugų dėjimais.

Atakų organizatoriaus žaidimas ypatingai žavi praeityje Niujorko „Knicks“ ir Bostono „Celtics“ klubus treniravusį R. Pitino, kuris graiką po rungtynių lygino su legendomis.

„Esu treniravęs komandas, žaidusias prieš Magicą Johnsoną, Larry Birdą – vienus geriausių gynėjų istorijoje. Mačiau Maurice'ą Cheeksą, Isiah Thomasą...

Vis dėlto Nickas Calathesas yra pats geriausias kamuolių skirstytojas, kokį tik esu matęs savo gyvenime. Jei jis dar turėtų ir tokį metimą, kokį turėjo tie vyrukai, dabar neturėčiau galimybės būti jo treneriu“, – sakė R. Pitino.

N. Calathesas rungtynėse prieš „Anadolu Efes“ pakilo į viršų daugiausiai rezultatyvių perdavimų Eurolygos istorijoje atlikusių žaidėjų sąraše. Tautietį Niką Zisį aplenkęs graikas dabar yra aštuntas.

„Panathinaikos“ lyderį po mačo gyrė ir jo bendraklubis Seanas Kilpatrickas: „Jis tikrai yra vienas geriausių mano matytų kamuolių skirstytojų. Svarbiausia, kad jis nori padėti visiems pelnyti taškus ir padėti visiems tapti geresniais.“

Nors ir surengė puikų pasirodymą, N. Calathesas netapo naudingiausiu Eurolygos turo žaidėju. Savaitės MVP titulą iškovojo karjeros rungtynes sužaidęs Maskvos CSKA lyderis Nando De Colo, akistatoje su Podgoricos „Budučnost“ surinkęs 38 naudingumo balus.

„Panathinaikos“ su 9 pergalėmis ir 12 pralaimėjimų Eurolygoje užima vienuoliktąją vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)