Prieš paskutinę Zagrebo „Cedevita“ (Kroatija) klubo ataką vieno taško persvarą turėję „Lietuvos ryto“ krepšininkai ne tik leido netrukdomam iš tolimos distancijos laimę pabandyti Goranui Sutonui, bet ir nesugebėjo atitverti nuo krepšio 188 cm ūgio gynėjo Allano Ray, atkovojusio kamuolį ir sulig finaline sirena pamėginusio pakartoti komandos draugo metimą.

Amerikietis nepataikė, ir Lietuvos vicečempionai šventė pergalę 75:74, bet A. Petrovičius po rungtynių laime netryško.

Įpusėjus mačui „Lietuvos rytas“ pirmavo 41:27, tačiau per trečią kėlinį visą persvarą paleido vėjais.

„Esu piktas ir nusivylęs, nes galėjome laimėti daug lengviau. Turime žaisti vadovaudamiesi smegenimis, o ne emocijomis. Po pertraukos praradome ritmą dėl dviejų priežasčių. Pirma, per 20 min. Juanas Palaciosas, kuris cementavo mūsų gynybą nuo derinio du prieš du, susirinko tris pražangas. Turėjau taupyti jį pabaigai, o be jo gynyba pradėjo griūti.

Antra, mus žudė nesugebėjimas laiku grįžti į savo aikštės pusę. Per labai trumpą atkarpą taip praleidome 8 taškus. Kažkodėl žaidėjai leisdavo varžovams pabėgti, nors tuo metu turėjome vos vieną komandinę pražangą. O pabaigoje tik sėkmė lėmė, kad patekome į kitą etapą“, – širdo A. Petrovičius.

DELFI paklausus, kodėl vilniečiai jau ne pirmą kartą lemiamu momentu nesugeba atkovoti kamuolio po savu krepšiu, kroatas skėsčiojo rankomis.

„Vienu metu Europos taurės turnyre buvome tarp lyderių pagal naudingumo balus, bet kartu užėmėme paskutinę vietą pagal kovą dėl atšokusių kamuolių. Kai kurios problemos tiesiog kyla iš komandos komplektacijos“, – ūgio trūkumu komandoje skundėsi specialistas.

Anot jo, nors J. Palaciosas tapo bene svarbiausiu „Lietuvos ryto“ krepšininku, vienas kolumbietis negali ilgai kautis prieš visą varžovų priekinę liniją, todėl per dvi ar tris savaites klubui būtina pasirašyti sutartį su nauju aukštaūgiu.

Iškovojęs ketvirtą pergalę ir užėmęs pirmą vietą P grupėje, „Lietuvos rytas“ Europos taurės atkrintamąsias varžybas pradės akistata su Belgrado „Crvena Zvezda“ komanda.

„99 procentai, jog žaisime su „Nižny Novgorod“ komanda, bet tai nereiškia, kad laikau ją silpnesne. Tai bus tarsi nauja pokerio partija su naujomis kortomis“, – spėjo A. Petrovičius.

Tuo tarpu „Cedevita“ strategas Jasminas Repeša pastebėjo, jog mačo pabaigoje arbitrai neteisingai įvertino epizodą, kuomet Omaras Cookas mėgino sulaikyti A. Ray – esą pražanga turėjo būti skirta ne jo auklėtiniui, o „Lietuvos ryto“ amerikiečiui.

„Tai buvo pražanga besigynusiam žaidėjui, bet aš pasiteisinimų neieškau. Pabaigoje mes turėjome kamuolį savo rankose ir galėjome nugalėti. Gaila taip pralaimėti rungtynes, gaila, kad nepataikėme paskutinio metimo atakuodami laisvi, bet savo jaunai komandai galiu pasakyti tik komplimentų“, – kalbėjo J. Repeša.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)