Kaip žaidėjui niekada Eurolygos finale nepralaimėjusiam Š. Jasikevičiui pirmasis blynas treniruojant „Barcelona“ ekipą Kelne (Vokietija) prisvilo.

Katalonus 86:81 nustelbė finale savo grėsmingąjį puolimo variklį palengva užkūręs Stambulo „Anadolu Efes“.

Š. Jasikevičius po paskutinio tarptautinio sezono mačo buvo įpykęs. Nors tiesiai savo pretenzijų neįvardino, jis leido suprasti nusivylęs teisėjavimu.

„Kaip visada, tokiame lygyje rezultatą ir titulą lemia detalės. Leidome varžovams pelnyti per daug lengvų taškų, per dažnai juos siuntėme prie baudų metimų linijos, didžiąją rungtynių dalį nesilaikėme plano. O kai grįžome į kovą ketvirtame kėlinyje, dvi grubios klaidos kainavo mums 6 taškus.

Nenoriu prisidaryti problemų, bet kai kuo nesu patenkintas. Eurolyga apie tai dar išgirs, negalime šito taip palikti.

Tiesa, kad „Anadolu Efes“ turi didžių krepšinio talentų, bet jie metė per daug baudų metimų. Kartą šiame sezone jau gavau baudą, kai prašiau pagarbos Cory Higginsui. Man nerūpi, jei dabar gausiu dar vieną. Kitai pusei buvo rodoma daugiau pagarbos“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Š. Jasikevičius.

Finale jis jau 8-ą min. užsidirbo techninę pražangą, o netrukus ne tik Darius Maskoliūnas, bet ir Pau Gasolis įsitvėrę laikė komandos strategą, kuris toliau piktinosi teisėjais rizikuodamas būti pašalintas iš rungtynių.

Ironiška, jog nirtulingą trenerio reakciją sukėlė sprendimas... techninę pražangą skirti jo tiesioginiam oponentui Erginui Atamanui. Mat žaidimas tuomet buvo sustabdytas nutraukiant potencialiai pavojingą „Barcos“ ataką.

Finalui kartu su lietuviu Gyčiu Viliumi teisėjavo latvis Olegas Latiševas ir slovėnas Saša Puklas, kuris buvo vyriausias susitikimo arbitras. Būtent pastarąjį netiesiogiai ne sykį yra kritikavęs Š. Jasikevičius, kuomet dar dirbo Kauno „Žalgirio“ vairininku.

Nors jau rungtynių pradžioje įtampa liejosi per kraštus, „Barcai“ ji buvo sėkminga – sužaidus 12 min. katalonai pirmavo 25:15.

Vis dėlto „Anadolu Efes“ atsakė spurtu 9:0, o kai išsijudino komandos žvaigždės Vasilije Micičius ir Shane'as Larkinas, Turkijos ekipa ėmė kontroliuoti įvykius aikštėje, gesindama varžovų bandymus priartėti.

Paklaustas, kaip išgyvena pirmą nesėkmę Eurolygos finale, Š. Jasikevičius teigė vertinantis bet kokias emocijas.

„Aš viską šiame sporte patiriu maksimaliai intensyviai – džiaugiuosi, kad bėgant metams nepraradau šios savybės, esu toks, koks esu. Diskutuosime su trenerių štabu žaidėjais, ką galėjome geriau padaryti ir ko nepadarėme – galbūt kai kuriais aspektais tikrai buvo galima geriau pasiruošti. Bandysime rasti ir pozityvių dalykų, nes nepasidavėme, kai buvo sunku.

Didžiuojuosi komanda dėl to, kaip ji žaidė visus šiuos metus. Turime labai gerą ekipą, svarbiausia toliau mokytis. Tikėkimės, turėsime daugiau progų laimėti titulus. O dabar turime būti tvirti psichologiškai – tiek žaidėjai, tiek treneriai – kad sėkmingai užbaigtume sezoną“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Jis taip pat padėkojo nepaisant pusfinalyje patirtos čiurnos traumos į kovą žengusiam Nickui Calathesui, kurį vadina „kariu“. O naudingiausiu finalo ketverto žaidėju pripažintam V. Micičiui bei Sh. Larkinui 45-erių specialistas priskyrė vienų geriausių gynėjų Eurolygos istorijoje epitetą.

Finale nuostolio neišvengė ir „Anadolu Efes“, kurio gretose antrame kėlinyje traumą patyrė 10 taškų deficitą padėjęs panaikinti atsarginis vidurio puolėjas Tiboras Pleissas.

Įdomu, jog Turkijos grandai katalonus šiame sezone įveikė jau trečią sykį.

Septintą kartą Eurolygos finale žaidusi „Barcelona“ čempione iki šiol buvo tapusi 2003-iaisias – tuomet pirmą iš keturių savo titulų kaip žaidėjas pelnė ir Š. Jasikevičius – bei 2010-aisiais.

Antrąsyk iš eilės finalą pasiekęs „Anadolu Efes“ iškovojo pirmą Eurolygos titulą klubo istorijoje.

Primename, kad penktadienį pusfinaliuose „Barcelona“ po C. Higginso dvitaškio paskutinę sekundę 84:82 palaužė Milano „Olimpia“, o „Anadolu Efes“ panašiai dramatiškai 89:86 eliminavo Maskvos CSKA.

Sekmadienį rungtynes dėl trečios vietos 83:73 laimėjo Milano klubas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (277)