Su Rimu Kurtinaičiu kovo mėnesį atsisveikinusi Chimkų ekipa ir su naujuoju vairininku nesugebėjo įgyvendinti savo tikslų. Griežtojo Duško Ivanovičiaus auklėtiniai Eurolygoje neįveikė TOP-16 barjero, o pasirodymą VTB-Vieningoje lygoje baigė pusfinalyje – „sausai“ 0:3 pralaimėję Maskvos CSKA vyrukams jie liko be Eurolygos.

Vasarą „Chimki“ paliko akivaizdus jos lyderis Tyrece'as Rice'as, kuris už 1 mln. JAV dolerių išpirką persikėlė į „Barceloną“. Rusijos milijonierių gretose neliko ir Zorano Dragičiaus, Jameso Augustine'o, Petteri Koponeno, Paulo Daviso, Tylerio Honeycutto, Josho Boone'o ar ne itin ryškių rusų Timofejaus Jakušino ir Maksimo Šeleketo.

Visgi komandoje liko jos veidu jau tampantis Aleksejus Švedas. Aplink jį treneris ir lipdė naujokus – gynėjų grandį sustiprino gruzinams atstovaujantis ir praėjusiame sezone Eurolygoje žaidęs Jacobas Pullenas, amerikietis Earlas Rowlandas bei Justinas Carteris.

Atletiškumą „Chimki“ žaidimui pridės Konge gimęs puolėjas Nobelis Boungou-Colo, jėgos po krepšiu – Europos taurės turnyro debiutantas Perry Jonesas, o patirties – rusas Valerijus Lichodejus.

Klubo garbe ir toliau gins „nesenstantis“ Sergejus Monia, galintis sužibėti pačiu netikėčiausiu momentu, jaunasis Marko Todorovičius, jau įrodęs, kad gali stumdytis su geriausiais Eurolygos centrais, ilgarankis Dimitrijus Sokolovas ir galingo stoto milžinas Ruslanas Patejevas.

Nuolat tarp Eurolygos ir Europos taurės turnyrų laviruojanti „Chimki“ ekipa šiemet vėl bandys įrodyti Jordi Bertomeu, kad yra verta vietos pajėgiausioje Senojo žemyno krepšinio lygoje.

Tiesa, bent kol kas iš naujo sulipdyti šį Rusijos grandą D. Ivanovičiui sekasi sunkokai – VTB lygos starte, stebint saviems žiūrovams, buvo gautas antausis nuo Rygos VEF krepšininkų (73:76).

Sostinės komanda antradienį jau išvyko į Maskvą – T. Pačėsas prieš kelionę labiausiai nerimavo dėl varžovų žaidėjų ūgio.

„Visų pirma, D. Ivanovičius propaguoja agresyvų, kietą krepšinį, turi savitą stilių ir braižą. Antra, žaidėjai yra labai dideli. Turi R. Patejevą, D. Sokolovą, po krepšiu trečioje pozicijoje Nobelį Bougou-Colo, J. Carteris, tas pats E. Rowlandas yra patyręs žaidėjas, J. Pulleną bando įtraukti į žaidimą. Turi daug patyrusių žaidėjų, ilgas atsarginių žaidėjų suolelis. J. Vialcevas, S. Monia, yra Rusijos rinktinės nariai, klubo senbuviai. Manau, mums bus labai sunku. Aišku, varžovai turi savo minusų, trūkumų, kuriuos bandysime išnaudoti“, – kalbėjo Pačėsas.

Ar dar savo žaidimo neradusios „Chimki“ ekipos pažeidžiamumu pasinaudos „Lietuvos rytas“ – sužinosime trečiadienį nuo 19.30 val. prasidėsiančiose rungtynėse.

B grupėje be šių dviejų komandų dar varžysis vokiečių Berlyno ALBA ir du Ispanijos klubai – Fuenlabrados „Montakit“ ir Bilbao „Dominion Basket“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)