FIBA Čempionų lygoje debiutuosiantys Gintaro Kadžiulio auklėtiniai susitinka su varžovu, kuris į pagrindines kovas pateko per kvalifikaciją: įveikė tiek Larnakos AEK, tiek favorite laikytą Kantu „Red October“ komandą.

Belgijos klubas savo gretose neturi skambių pavardžių, bet stiprioje C grupėje gali tapti tikru „tamsiuoju arkliuku“. Su tuo sutinka ir „Lietkabelio“ treneris-skautas Algimantas Bružas.

„Tikrai ši komanda gali tapti „tamsiuoju arkliuku“, ypatingai sezono pradžioje. Jie dabar turi pranašumą prieš kitas ekipas, nes yra gerai susižaidusi. Šioje komandoje labai gerai puolime juda kamuolys. Taip, kartais dėl savo jaunatviško maksimalizmo jie perdega, perskuba, bet tikrai žaidžia komandiškai ir visi žino savo vaidmenis“, – teigė pašnekovas.

„Giants“ yra jauniausia Čempionų lygos komanda – amžiaus vidurkis yra beveik 22 metai. Jaunatviškumas leidžia Belgijos ekipai agresyviai žaisti gynyboje ir greitai – puolime.

„Labai jauna komanda, kurios vyriausiasis žaidėjas yra sulaukęs 27-erių. Esminis jų pranašumas atrankoje buvo tai, kad pagrindiniai žaidėjai kartu rungtyniauja antrus metus. Kai AEK ar „Red October“ dar tik šlifavosi savo žaidimą, „Giants“ žinojo sistemą ir kaip kartu žaisti.

Jauna, agresyvi ir greita ekipa, žaidžianti spurtais. Labai tai išryškėjo atrankoje, kai jie spurtus rengdavo trečiajame kėlinyje. Ir pastarajame mače Belgijos lygoje „Giants“ atitrūko trečiajame ketvirtyje ir sutriuškino Liežo klubą 92:68.

Su dviem skirtingais vidurio puolėjais propaguoja labai skirtingą krepšinį: kai ant parketo yra Dudzinskis, labiau išplečia aikštelę ir grasina krepšiui tolimais metimais, o kai žaidžia Ismaelis Bako, daug rungtyniauja „du prieš du“. Šis 22-ejų belgas yra labai atletiškas ir mobilus „centras“, – analizavo A.Bružas.

Geriausiai pažįstamas lietuviams „Giants“ narys yra Dave‘as Dudzinskis, kuris 2015–2016 m. sezone gynė „Šiaulių“ garbę. 26 metų 206 cm ūgio aukštaūgis yra svarbus žaidėjas ir Antverpeno komandoje.

„Kadangi „Giants“ pagrindinis vidurio puolėjas Kingsley Mosesas yra traumuotas, Dudzinskas žaidžia „centru“ nemažai. Kai šis žaidėjas yra ant parketo, su juo žaidžiant „du prieš du“ D.Dudzinskis atšokęs gali nubausti varžovus iš toli.

Tai reikalauja didelės priežiūros ant perimetro, todėl D.Duzinskio oponentas palieka baudos aikštelę ir ten negali atlikti savo tiesioginės funkcijos – ginti krepšį. D. Duzinskis yra pavojingas ne tik toliau nuo krepšio, bet ir arčiau. Komandos draugai dažnai ieško šio amerikiečio“, – „kklietkabelis.lt“ būsimą varžovą analizavo treneris-skautas.

Antverpeno "Giants"

Čempionų lygos kvalifikacijoje rezultatyviausiai „Giants“ komandoje žaidė Jae‘Seanas Tate‘as, įmesdavęs 17,3 taško, atkovodavęs 8,5 kamuolio ir rinkdavęs 21,5 naudingumo balo. Jam geriausiai talkino Parisas Lee (13,8 tšk., 5,5 rez. perd., 16,5 naud. bal.). Ko galima laukti iš pavojingiausių „Giants“ krepšininkų, papasakojo A.Bružas.

„Labai greitis juntamas tuomet, kai kamuolys būna pagrindinio įžaidėjo Pariso Lee rankose. Jis antrus metus žaidžia šioje komandoje. Atletiškas kairiarankis amerikietis, kuris yra labai greitas, labai agresyvus. Jis labai gerai pradeda greitas atakas, gerai veržiasi ir tada numetinėja kamuolius komandos draugams. Taip pat turi neblogą metimą.

Svarbus žmogus yra naujokas Jae‘Seanas Tate‘as. Sunkiojo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose žaidžiančiam amerikiečiui tai yra pirmasis sezonas Europoje. Labai atletiškas ir fiziškai stiprus kairiarankis žaidėjas. Labai gerai veržiasi į savo stipriąją pusę, gali žaisti nugara į krepšį. Gali pataikyti iš toli, gerai ima kamuolius puolime ir savo taškus renka įvairiais būdais. Jam nėra daug skirtų derinių, bet labai gerai išnaudoja pats savo progas. Tate‘as yra labai įdomus žaidėjas su didele perspektyva ateityje.

Pavojingas žaidėjas yra Tyleris Kalinoskis. Amerikiečiui atakuojančiam gynėjui yra paruošta nemažai derinių. Jis turi labai taiklią ranką, todėl šiam žaidėjui labai svarbu neleisti pajausti metimo. Jeigu jis įsijaus, tada gali būti labai sudėtinga jį sustabdyti“, – analizę baigė A.Bružas.

Antverpeno "Giants", Tyler Kalinoski

„Lietkabelio“ ir „Giants“ dvikova „Cido“ arenoje antradienį prasidės 18.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)