Antroje susitikimo pusėje ant parketo dominavę lietuviai Pietų Korėjos krepšininkus sutriuškino 86:57 (21:13, 13:14, 27:18, 25:12).

Į pergalę Dainiaus Adomaičio kariauną vedė galingą dvigubą dublį surinkęs Jonas Valančiūnas, kuris per 22 minutes pelnė 20 taškų (8/17 dvit., 0/1 trit., 4/4 baud.) ir atkovojo 15 kamuolių.

Lietuviai nutolo trečiajame kėlinyje, kurio metu pataikė 4 tritaškius iš 5 bei įgijo dviženklę persvarą 61:45. Iš viso svečiai pataikė 8 tolimus metimus iš 17 (47 proc. taiklumas).

Pietų Korėjos krepšininkai pataikė viso labo 1 tolimą metimą iš 14 (7 proc. taiklumas), o kovą dėl atšokusių kamuolių jie pralaimėjo 28:41.

Abi komandos klydo panašiai: lietuviai prarado 15 kamuolių, o jų varžovai – 14.


Pirmosiomis minutėmis komandos žaidė taškas į tašką. Lietuviai gynyboje turėjo sunkumų su natūralizuotu amerikiečiu Guna Ra, pirmajame kėlinyje pelniusiu 8 taškus, todėl sužaidus 8 minutes Lietuvos rinktinė pirmavo tik 14:13. Guna Ra atsisėdus ant suolo Lietuvos krepšininkai spurtavo 7:0 bei atitrūko 21:13.

Antrajame ketvirtyje lietuviai užstrigo klampioje varžovų gynyboje, todėl persvara kiek sumažėjo. Įpusėjus rungtynėms Dainiaus Adomaičio auklėtiniai pirmavo 34:27, bet po pertraukos pagerino savo pataikymą ir pradėjo bėgti į priekį. Lietuviams per kėlinį pataikius 4 tritaškius iš 5, komandas prieš lemiamą ketvirtį jau skyrė 16 taškų – 61:45.


Paskutinysis kėlinys buvo formalumas, kurio metu Lietuvos rinktinė dar labiau padidino savo persvarą ir iškovojo užtikrintą pergalę. Tiesa, net ir turinti triuškinančią persvarą, nervų netrūko. Teisėjavimu nepatenkinti svečiai gavo dvi technines pražangas.

Lietuva: Jonas Valančiūnas 20 (15 atk. kam.), Lukas Lekavičius 12, Rokas Giedraitis 11, Mantas Kalnietis ir Mindaugas Kuzminskas po 9, Martinas Geben ir Paulius Jankūnas po 7, Renaldas Seibutis 6, Arnas Butkevičius 3, Edgaras Ulanovas 2, Jonas Mačiulis ir Žygimantas Janavičius taškų nepelnė.

Pietų Korėja: Guna Ra 24, Seung-Junas Lee 10, Junyongas Choi (10 atk. kam.) ir Hoonas Heo po 7.



Nors prieš rungtynes su Pietų Korėjos rinktine buvo paskelbta, jog šįkart aikštėje nepasirodys Marius Grigonis ir Martinas Geben, pastarasis krepšininkas vis dėlto buvo registruotas.

Jis komandoje pakeitė Domantą Sabonį. Indianos „Pacers“ vidurio puolėjas pasijuto blogai atvykęs į areną, todėl ant parketo jis neišbėgo.

Anksčiau sunegalavęs M. Grigonis į areną net neatvyko – gynėjas pasiliko viešbutyje.

Šiame turnyre Lietuvos rinktinė dar susitiks su Angolos ir Čekijos rinktinėmis. Po paskutinių kontrolinių rungtynių lietuviai perskris į Kiniją ir pradės kovas pasaulio krepšinio čempionate.

Be šių rungtynių su korėjiečiais, lietuviai besirengdami planetos pirmenybėms 70:78 pralaimėjo Ispanijai, 68:72 ir 91:95 – serbams, 80:60 ir 87:46 įveikė suomius bei 88:72 pranoko rusus.


Lietuvos rinktinės tvarkaraštis Pietų Korėjoje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (292)