Startas Panevėžio ekipai buvo kartus, kadangi taškų niekaip nepavyko pelnyti ilgą laiką, o tuo pasinaudojęs „Rytas“ pabėgo 9:0. Labiausiai prie to prisidėjo Evaldas Kairys.

„Lietkabelio“ taškų stygių tik įpusėjus kėliniui nutraukė Panagiotis Kalaitzakis, tad „Rytas“ laikė kontrolę savo rankose – 17:4. Po truputį svečiai užkūrė savo puolimą (11:19), tačiau po pirmojo kėlinio atsiliko 17:26.

Džordže Gagičius ir P. Kalaitzakis ėmė mažinti skirtumą (21:26), tačiau M. Girdžiūnas atsakė tritaškiu, o Ivanas Buva grąžino šeimininkams dviženklį pranašumą – 33:23.

Galiausiai „Lietkabelis“ spurtavo: pataikė Gabrielius Maldūnas, Vytenis Lipkevičius, P. Kalaitzakis ir Dž. Gagičius. Komandas ėmė skirti tik 4 taškai – 32:36. Nikolos Radičevičiaus tritaškis atsilikimą vertė minimaliu, o kol Jarvisas Williamsas metė baudas pro šalį, N. Radičevičius lygino rezultatą – 36:36.

Po pertraukos į aikštę geriau žengė „Rytas“, ėmęs atstatinėti persvarą – 44:40. Vis tik V.Lipkevičiaus baudos metimai švelnino rezultatą, dar vieną tašką pridėjo ir Dž. Gagičius – 43:44. Tuo pačiu ginklu panevėžiečiai toliau išliko atkaklioje kovoje, o įpusėjus trečiam ketvirčiui rezultatą persvėrė D. Giedraitis – 50:48.

Lengvais taškais nuo baudų metimo linijos panevėžiečiai persvarą augino, tuo metu Kristupas Žemaitis dar pataikė iš toli – 58:51. Kol I. Buva baudas prametė, G. Maldūnas pataikė iš po krepšio ir po trečio ketvirčio „Lietkabelis“ pirmavo 63:53.

Kennetho Smitho ir Arno Butkevičiaus bandymai gelbėti „Rytą“ nešė nedaug naudos, kadangi tritaškiai sulaukdavo atsako iš varžovų – 62:69. Kėlinys jau įpusėjo, abi ekipos stokojo rezultatyvių atakų, bet tai buvo palankiau svečiams, kurie laikė kontrolę savo rankose.

Likus pusketvirtos minutės svarbų metimą pridėjo graikas (71:62), o vilniečių šansai su laiku tirpo. P. Kalaitzakis baudomis persvarą vertė dviženkle ir „Lietkabelis“ artėjo prie pergalės – 75:64.

„Lietkabelis“ ramiai išsaugojo persvarą ir iškovojo pergalę 77:68.

„Rytas“: Margiris Normantas 11, Kennethas Smithas 10 (3/8 trit.), Ivanas Buva 9, Arnas Butkevičius ir Gytis Radzevičius (11 atk. kam.) – po 7.

„Lietkabelis“: Panagiotis Kalaitzakis 16, Džordže Gagičius 15 (5/5 dvit., 5 atk. kam.), Vytenis Lipkevičius 11, Kristupas Žemaitis ir Gabrielius Maldūnas (7 atk. kam.) – po 10.

Pirmoje dvikovoje „Lietkabeliui“ nepadėjo Kasparas Bėrzinis, kuris turi problemų su alkūne.

Antrosios rungtynės sekmadienį vyks Panevėžyje.

***

Reguliariojo sezono nugalėtojai „Ryto“ krepšininkai pusfinalyje 3:1 perkopė Šiaulių klubo barjerą. Lietkabelis tokiu pačiu rezultatu nugalėjo ir pirmą kartą istorijoje dar pusfinalio etape eliminavo Kauno „Žalgirį“.

Finalo serijoje laukia mažiausiai ketverios, daugiausiai – septynerios rungtynės.

„Rytas“ 21-ą kartą kovoja LKL finale, tačiau čempionu titulu paskutinį kartą džiaugėsi prieš 12 metų.

„Lietkabelis“ antrą kartą LKL istorijoje žaidžia finale, jame kovojo 2017 metais.

Serijos tvarkaraštis:

Gegužės 26 d. Vilnius, „Rytas“ – „Lietkabelis“ 68:77

Ggeužės 29 d. Panevėžys, „Lietkabelis“ – „Rytas“

Birželio 1 d. Vilnius, „Rytas“ – „Lietkabelis“

Birželio 4 d. Panevėžys, „Lietkabelis“ – „Rytas“

Birželio 7 d. Vilnius, „Rytas“ – „Lietkabelis“ (jei reikės)

Birželio 9 d. Panevėžys, „Lietkabelis“ – „Rytas“ (jei reikės)

Birželio 12 d. Vilnius, „Rytas“ – „Lietkabelis“ (jei reikės)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)